Η Microsoft νίκησε - Το δικαστήριο έκρινε υπέρ της εξαγοράς της Activision Blizzard

Στην τελική ευθεία το deal
11 Ιουλίου 2023 18:22
Η Microsoft νίκησε - Το δικαστήριο έκρινε υπέρ της εξαγοράς της Activision Blizzard

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η εβδομάδα που διανύουμε ήταν κρίσιμη για την εξαγορά της Activision Blizzard, αφού η Microsoft περίμενε την απόφαση που θα τα έκρινε όλα. Έτσι και έγινε, λοιπόν, με τον αμερικανικό κολοσσό να κερδίζει τη δίκη.

Συγκεκριμένα, η δικαστής Jacqueline Scott Corley απαγόρευσε την έκδοση προσωρινής διαταγής στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) για το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της publishing εταιρίας έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία, η δικαστικής έκρινε ότι η εξαγορά δεν θα μειώσει τον ανταγωνισμό ούτε στις συνδρομητικές υπηρεσίες παιχνιδιών, όπως το Xbox Games Pass και το PlayStation Plus, αλλά ούτε και στο cloud gaming. Η τελευταία αυτή διαπίστωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον αμερικανικό κολοσσό, αφού ο ανταγωνισμός στο cloud gaming ήταν η αφορμή για το «όχι» από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο είναι πρακτικά το μοναδικό εμπόδιο για την τεράστια εξαγορά πλέον.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο απέρριψε και τα επιχειρήματα που αφορούσαν τον ανταγωνισμό στις κονσόλες, αφού έκρινε ότι η Microsoft δεν έχει λόγο να αφαιρέσει το Call of Duty από το PlayStation.

Αναλυτικότερα, η απόφαση τονίζει:

Αφού πραγματοποιήθηκε πενθήμερη ακρόαση με αποδεικτικά στοιχεία και αφού εξετάστηκε ο τεράστιος όγκος των καταθέσεων που πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά των ημερών της ακρόασης, το Δικαστήριο ΑΡΝΕΙΤΑΙ την αίτηση προσωρινής διαταγής. Η FTC δεν απέδειξε ότι είναι πιθανό να γίνει πραγματικότητα ο ισχυρισμός της ότι η συνδυασμένη εταιρεία θα αποσύρει πιθανότατα το Call of Duty από το Sony PlayStation, ή ότι η ιδιοκτησία του περιεχομένου της Activision θα μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στη συνδρομητικές υπηρεσίες με βιβλιοθήκες παιχνιδιών ή στο cloud gaming.

Πλέον η εξαγορά μπορεί μάλλον να ολοκληρωθεί, εν όψει της 18ης Ιουλίου που είναι η τελική διορία της αρχική συμφωνίας, έπειτα από την οποία η Microsoft και η Activision Blizzard θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθούν.