Η Remedy αποκάλυψε τις ασυνήθιστες τεχνικές για τα live-action cutscenes του Alan Wake 2

Η σήμα-κατατεθέν αισθητική του Sam Lake και της Remedy συνεχίζει
04 Ιουλίου 2023 19:12
Η Remedy αποκάλυψε τις ασυνήθιστες τεχνικές για τα live-action cutscenes του Alan Wake 2

H Remedy Entertainment δηλώνει πανέτοιμη εδώ και καιρό για το ραντεβού του Οκτωβρίου με την πολυαναμενόνενη κυκλοφορία του Alan Wake 2, που αποτελεί το sequel του Alan Wake το οποίο κυκλοφορεί 13 χρόνια μετά. 

Ένα σήμα-κατατεθέν του στιλ των παιχνιδιών της Remedy αναμένεται να επιστρέψει για το Alan Wake 2 και είναι η ανάμειξη live-action cutscenes στο παιχνίδι. Μέσα από το περιοδικό Play του GamesRadar αποκαλύπτεται πώς η Remedy δοκίμασε κάτι λιγάκι διαφορετική αυτή τη φορά για το στυλιζάρισμα των live action σκηνών με σκοπό να το πάει ένα βήμα παραπέρα. 

Το κατόρθωμα να μπλέξει live action πλάνα εντός του gameplay όπως έγινε στο Control, αλλά ο Sam Lake, creative director του τίτλου, αποκαλύπτει ότι θα το πάει "πολύ παραπέρα" στο Alan Wake 2. Μάλιστα, σκοπεύει αυτό το μείγμα live-action και gameplay να αποτελέσει βασικό κομμάτι της εμπειρίας του Alan Wake 2. 

"Ο στόχος με αυτό το ανακατεμένο υλικό είναι να βρούμε το στυλ μας και πώς να το ενσωματώσουμε στο gameplay και να το βιώσουμε ως κομμάτι του" ανέφερε ο Lake. Από το δημοσίευμα του GamesRadar μαθαίνουμε ότι η Remedy χρησιμοποίησε αρκετές on camera τεχνικές για να αποκτήσουν τα live-action σκηνικά του Alan Wake 2 την αρρωστημένη υφή τους. Για παράδειγμα τοποθέτησαν ένα πρίσμα στο φακό για να δημιουργήσουν μια καλειδοσκοπική παραμόρφωση στην εικόνα, ενώ σε μια άλλη περίπτωση για να δώσουν ένα ονειρικό εφέ πασάλειψαν με τζελ μαλλιών τον φακό

Ακόμη η Remedy έδωσε έναν ακόμη λόγο για την απόφασή της να κυκλοφορήσει μόνο ψηφιακά το Alan Wake 2 και όχι σε παραδοσιακή κουτάτη μορφή. "Ως δημιουργοί προφανώς, με το να πάμε μόνο σε ψηφιακή έκδοση, μας επιτρέπει περισσότερο χρόνο για να τελειοποιήσουμε το παιχνίδι. Για την ακρίβεια, είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα εβδομάδων. Γιατί διαφορετικά, το παιχνίδι που θα πάει στο δίσκο, προφανώς πρέπει να είναι playable χωρίς patch". ανέφερε ο game director του, Kyle Rowley. 

Ανάμεσα στις πρόσφατες αποκαλύψεις δια στόματος Sam Lake ήταν το γεγονός ότι κάποτε το Alan Wake 2 είχε τηλεοπτικά επεισόδια live-action όπως αυτά του Quantum Break. Σε άλλη πρόσφατη συνέντευξη στέλεχος της Remedy αποκάλυψε πόσο περίπου θα διαρκεί το Alan Wake II

Όσον αφορά τα δύο campaigns, το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Έτσι, το campaign της Saga Anderson είναι για παράδειγμα εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν. 

To Alan Wake 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα PC (μόνο μέσω Epic Games Store), καθώς και για τα PlayStation 5 και Xbox Series X|S στις 17 Οκτωβρίου του 2023.