Alan Wake 2: Δείτε πώς η Remedy φτιάχνει το παιχνίδι των ονείρων της

Το νέο behind the scenes βίντεο της Remedy δείχνει με πόσο πάθος αναπτύσσεται το sequel
29 Ιουνίου 2023 19:59
Alan Wake 2: Δείτε πώς η Remedy φτιάχνει το παιχνίδι των ονείρων της

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το Alan Wake 2 είναι το "passion project" του Sam Lake και της Remedy Entertainment εδώ και πάνω από 13 χρόνια, καθώς έγιναν αλλεπάλληλες προσπάθειες από το φινλανδικό στούντιο να πάρει το πράσινο φως για το sequel. 

Τελικά τα κατάφερε χάρη στην χρηματοδότηση της Epic Games, η οποία αναλαμβάνει την έκδοση αλλά και την αποκλειστική ψηφιακή διανομή του τίτλου για το PC, μέσω του Epic Games Store. Η Remedy Entertainment έδωσε στη δημοσιότητα το 2ο επεισόδιο της σειράς βίντεο Behind The Scenes με τίτλο "Remedy's Dream Game" και σε αυτό οι συντελεστές του μιλούν με πάθος για την ανάπτυξή του και πόσο πολύ ήθελαν να το κάνουν πραγματικότητα.

Ο Sam Lake αναφέρει πως το Alan Wake 2 πέρασε από διάφορα concepts, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Remedy και στην αδιαφορία της βιομηχανίας για το sequel. Μόνο που τώρα βρήκε τα κατάλληλα κομμάτια του παζλ, με το τελευταίο που έπρεπε να κλικάρει να είναι αυτό του τρόμου και του survival horror. "Είναι μακράν το πιο συναρπαστικό, ενδιαφέρον και φιλόδοξο παιχνίδι από όλα τα concepts του" αναφέρει ο Lake που δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος με το αποτέλεσμα που θα φέρει η Remedy στους gamers. 

Δείτε το νέο Behind the Scenes βίντεο του Alan Wake II: 

Ακόμη η Remedy έδωσε έναν ακόμη λόγο για την απόφασή της να κυκλοφορήσει μόνο ψηφιακά το Alan Wake 2 και όχι σε παραδοσιακή κουτάτη μορφή. "Ως δημιουργοί προφανώς, με το να πάμε μόνο σε ψηφιακή έκδοση, μας επιτρέπει περισσότερο χρόνο για να τελειοποιήσουμε το παιχνίδι. Για την ακρίβεια, είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα εβδομάδων. Γιατί διαφορετικά, το παιχνίδι που θα πάει στο δίσκο, προφανώς πρέπει να είναι playable χωρίς patch". ανέφερε ο game director του, Kyle Rowley. 

Ανάμεσα στις πρόσφατες αποκαλύψεις δια στόματος Sam Lake ήταν το γεγονός ότι κάποτε το Alan Wake 2 είχε τηλεοπτικά επεισόδια live-action όπως αυτά του Quantum Break. Σε άλλη πρόσφατη συνέντευξη στέλεχος της Remedy αποκάλυψε πόσο περίπου θα διαρκεί το Alan Wake II

Όσον αφορά τα δύο campaigns, το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Έτσι, το campaign της Saga Anderson είναι για παράδειγμα εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν. 

To Alan Wake 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα PC (μόνο μέσω Epic Games Store), καθώς και για τα PlayStation 5 και Xbox Series X|S στις 17 Οκτωβρίου του 2023.