Ο Hideo Kojima θέλει να πάει στο διάστημα και έχει συγκεκριμένο λόγο!

Μάλλον πρέπει να στείλει κάποιο μήνυμα στο Elon Musk...
18 Ιουνίου 2023 18:43
Ο Hideo Kojima θέλει να πάει στο διάστημα και έχει συγκεκριμένο λόγο!

Ο διάσημος game director, Hideo Kojima, γνωστός για την αξιοσημείωτη συνεισφορά του στη βιομηχανία, έβαλε τώρα έναν στόχο που μοιάζει...εξωπραγματικός! Συγκεκριμένα, ο Kojima εξέφρασε το ενδιαφέρον του να φτιάξει ένα «εξωγήινο» παιχνίδι κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ Connecting Worlds που είναι αφιερωμένο στον ίδιο.

Αναλυτικότερα, ο Kojima ρωτήθηκε για τις μελλοντικές του φιλοδοξίες από τον Geoff Keighley, τον παραγωγό του Summer Game Fest. Σύμφωνα με ένα tweet του Stephen Totilo του Axios, η απάντηση του Kojima ήταν αρκετά αντισυμβατική:

"Θέλω να πάω στο διάστημα. Θέλω να πάω στο διάστημα και να δημιουργήσω ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις στο διάστημα... Γι' αυτό σας παρακαλώ κάποιος να με στείλει στο διάστημα".

Το σχόλιο του Kojima, ωστόσο, αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, με άλλους παρευρισκόμενους να υποστηρίζουν ότι ίσως να το έλεγε για πλάκα.

Παρόλα αυτά, αν κάποιος μπορεί να είχε μια τέτοια ακραία ιδέα, τότε αυτός είναι σίγουρα ο Kojima, αφού η μοναδική και καινοτόμος προσέγγισή του στο gaming δεν είναι άγνωστη στους fans του. Για παράδειγμα, ο Kojima έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο περίεργα παιχνίδια στη βιομηχανία που λίγοι γνωρίζουν: το Boktai: The Sun is in Your Hand, ένα RPG για το Game Boy Advance που χρησιμοποιούσε έναν αισθητήρα φωτός στην κασέτα του για να φορτίζει τα όπλα του παιχνιδιού όταν ο παίκτης τα βγάζει έξω στο φως του ήλιου!

Φυσικά, αν ο Hideo Kojima θέλει όντως να κάνει την ιδέα του πραγματικότητα, μάλλον υπάρχει κάποιος στο Twitter, στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί.

Για την ιστορία, το ντοκιμαντέρ Hideo Kojima - Connecting Worlds θα εξερευνήσει το σκεπτικό πίσω από τις δημιουργίες του και το ταξίδι του να ξεκινήσει το δικό του ανεξάρτητο στούντιο, την Kojima Productions, αφού εγκατέλειψε την Konami το 2015. Στο ντοκιμαντέρ αυτό θα εμφανιστούν μερικοί από τους φίλους και τους στενούς συνεργάτες του, όπως οι σκηνοθέτες Guillermo del Toro, Nicholas Winding Refn, George Miller, ο ηθοποιός Norman Reedus, οι μουσικοί Grimes, Woodkid, Chvrches και άλλοι, για να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους από τη συνεργασία τους με τον Kojima και πώς τους ενέπνευσε με το μοναδικό του όραμα.

Το Hideo Kojima - Connecting Worlds έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 2023 Tribeca Film Festival στη Νέα Υόρκη στις 17 Ιουνίου, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις streaming πλατφόρμες αργότερα μέσα στη χρονιά.