Η Sony επιμένει να μην ακολουθεί “Game Pass“ στρατηγική για τα first-party αποκλειστικά παιχνίδια

Νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής συνδρομών της Sony, Nick Maguire
15 Ιουνίου 2023 19:18
Η Sony επιμένει να μην ακολουθεί “Game Pass“ στρατηγική για τα first-party αποκλειστικά παιχνίδια

Φαίνεται να της βγαίνει της Sony η απόφαση να απομακρυνθεί από το "Game Pass" μοντέλο για τους first-party αποκλειστικούς τίτλου του PlayStation. Μάλιστα σε μια νέα συνέντευξη υψηλόβαθμου στελέχους της Sony Interactive Entertainment, έγινε γνωστό ότι η εταιρία θα επιμένει σε αυτήν την στρατηγική για το μέλλον, δηλαδή στο να μην κυκλοφορούν από την πρώτη μέρα οι μεγάλοι αποκλειστικοί τίτλοι στο PlayStation Plus

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των συνδρομητικών υπηρεσιών της SIE, Nick Maguire, μίλησε στο GamesIndustry.biz και ξεκαθάρισε πως δεν την ενδιαφέρει να κυκλοφορήσει τα αποκλειστικά παιχνίδια των first-party στούντιό της, από την πρώτη μέρα, στο PS Plus. "Είμαστε ευχαριστημένοι με την στρατηγική μάς. Το να προσθέτουμε τα παιχνίδια στον κατάλογο λίγο αργότερα στον κύκλο ζωής τους σημαίνει ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε περισσότερους πελάτες 12, 18 ακόμη και 24 μήνες μετά το λανσάρισμά τους. Βλέπουμε τους πελάτες μας να είναι ενθουσιασμένοι να παίξουν αυτά τα παιχνίδια. Για εμάς, δουλεύει." είπε χαρακτηριστικά. 

Βέβαια, έκανε αναφορά και στις εξαιρέσεις στον κανόνα αυτόν που θα ακολουθεί η Sony, όπως έγινε με το "Stray": "Περιστασιακά, θα υπάρξει μια ευκαιρία να επενδύσουμε σε μια day-and-date κυκλοφορία όπως το Stray, και θα εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες όταν έρθουν. Αλλά για εμάς, το να αφήνουμε αυτά τα (first-party) παιχνίδια να βγαίνουν πρώτα εκτός της υπηρεσίας για την πλατφόρμα... αυτό αποδίδει και αυτή θα συνεχίσει να είναι η στρατηγική μας για το μέλλον".

Στην ερώτηση για το εάν σκέφτεται η Sony να τροποποιήσει την τακτική για τους μελλοντικούς live-service τίτλους που ετοιμάζει είπε τα εξής: "Επεξεργαζόμαστε συνεχώς ποια είναι η σωστή στρατηγική για να προχωρήσουμε μπροστά. Πώς θα εξελιχθούν οι συνήθειες των παικτών και πώς θα διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία θα ανταποκρίνεται σε αυτές τις μελλοντικές συνήθειες; Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο επ' αυτού αυτή τη στιγμή, αλλά προφανώς το παρακολουθούμε στενά και σκεφτόμαστε το ρόλο που μπορεί να παίξει το Plus στο μέλλον".