Οι δημιουργοί των Bulletstorm και Outriders ετοιμάζουν AAA παιχνίδι με το Xbox

Το οποίο θα έχει μάλιστα πολύ μεγάλο budget
15 Ιουνίου 2023 11:47
Οι δημιουργοί των Bulletstorm και Outriders ετοιμάζουν AAA παιχνίδι με το Xbox

Η People Can Fly, το πολωνικό στούντιο που ευθύνεται για τα Outriders, Bulletstorm και Gears of War: Judgment, υπέγραψε συμφωνία με τη Microsoft για την ανάπτυξη ενός νέου ΑΑΑ παιχνιδιού που θα βασίζεται σε ένα από τα IPs του Xbox. Το παιχνίδι έχει κωδική ονομασία Project Maverick και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 30 με 50 εκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη από την People Can Fly, σε μια πολωνική οικονομική ιστοσελίδα ονόματι Interia Biznes. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η People Can Fly θα εργαστεί πάνω στο παιχνίδι με το μοντέλο "work-for-hire", χρησιμοποιώντας την πνευματική ιδιοκτησία της Microsoft και λαμβάνοντας όλη τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη από τον αμερικανικό κολοσσό, καθώς θα ολοκληρώνει τα βασικά στάδια της παραγωγής του παιχνιδιού. Ο τίτλος θα δημιουργηθεί από τα πολλαπλά στούντιο της People Can Fly σε όλο τον κόσμο, τα οποία διαθέτουν πάνω από 600 μέλη.

Για την ιστορία, η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του στούντιο ήταν το Outriders, ένα looter-shooter που εκδόθηκε από την Square Enix και το οποίο έλαβε θετικές κριτικές. Ωστόσο, η People Can Fly ακόμη δεν έχει βγάλει κέρδος από το Outriders, γεγονός που μπορεί να επηρέασε την απόφασή της να συνεργαστεί με άλλους εκδότες όπως η Microsoft.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Project Maverick, όπως το IP, το genre ή το βασικό concept, δεν έχουν ανακοινωθεί. Ωστόσο, ορισμένοι fans υποθέτουν ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με το Gears of War franchise, δεδομένου ότι η People Can Fly έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Gears of War: Judgment μαζί με την Epic Games. Ωστόσο, ούτε η People Can Fly ούτε η Microsoft έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει αυτή τη φήμη.

Το Project Maverick θα είναι πιθανότατα ένας φιλόδοξος τίτλος, δεδομένου του σημαντικού budget που θα διατεθεί για την ανάπτυξή του. Φυσικά, δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα ανακοινωθεί ή πότε θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι, αλλά οι fans μπορούν να περιμένουν σε περισσότερες ενημερώσεις από την People Can Fly και τη Microsoft στο μέλλον.