Έρχεται remake για το Persona 3 και ένα ολοκαίνουργιο IP από την ATLUS

Καθώς και ένα spin-off του Persona 5
12 Ιουνίου 2023 15:16
Έρχεται remake για το Persona 3 και ένα ολοκαίνουργιο IP από την ATLUS

Το Xbox Game Showcase 2023 είχε έντονο άρωμα Ιαπωνίας, με όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις ανακοινώσεις από μια εταιρία που έχει αγαπηθεί από το gaming κοινό, την ATLUS.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το σόου του αμερικανικού κολοσσού φιλοξένησε την αποκάλυψη ενός remake που φημολογείται εδώ και καιρό. Ο λόγος γίνεται για το Persona 3 Reload, το οποίο είναι ένα ολοκληρωτικό re-imagining του τρίτου κεφαλαίου της σειράς με σύγχρονα γραφικά.

To Persona 3 Reload θα κάνει χρήση της Unreal Engine, όντας το πρώτο παιχνίδι της σειράς που αξιοποιεί τη μηχανή γραφικών της Epic. To remake βασίζεται στο αρχικό Persona 3 και όχι στα ports που κυκλοφόρησαν μετά με πρόσθετο περιεχόμενο, όπως το FES και το Portable. Το παιχνίδι έχει ξαναφτιαχτεί από την αρχή για να ανταποκριθεί στην κλίμακα του Persona 5, με ανανεωμένη αισθητική, νέα μουσική, νέους ηθοποιούς και νέα γεγονότα στην ιστορία του.

Το Persona 3 Reload θα κυκλοφορήσει για τα Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC στις αρχές του 2024, εμπλουτίζοντας από την πρώτη μέρα και τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass

Σα να μην έφτανε αυτό, η Persona δόση του σόου ήταν διπλή, αφού λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε και το Persona 5 Tactica, ένα spin-off που αναμένεται στις 17 Νοεμβρίου, ομοίως για τα Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC, εμπλουτίζοντας και αυτό από την πρώτη μέρα τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

Το Persona 5 Tactica είναι ένα tactical role-playing παιχνίδι που χρησιμοποιεί διάφορους μηχανισμούς της σειράς Persona, όπως τα Affinities και One Mores, σε επιτραπέζια μορφή. Το παιχνίδι περιλαμβάνει το καστ του Persona 5, ενώ προσθέτει και ένα νέο μέλος στο party.

Τέλος, το σόου της Microsoft φιλοξένησε και την αποκάλυψη του Metaphor: ReFantazio. Πρόκειται για το επόμενο μεγάλο νέο IP της ATLUS, το οποίο αναμένεται το 2024 για τα Xbox Series X |S και PC.

Director του νέου αυτού JRPG είναι ο Katsura Hashino, ο οποίος ήταν υπεύθυνος και για τα Persona 3, Persona 4 και Persona 5. Το παιχνίδι θα διαθέτει σύστημα δημιουργίας χαρακτήρων, turn-based σύστημα μάχης και ένα κοινωνικό σύστημα παρόμοιο με το Persona. Μπορείτε να δείτε το trailer που συνόδευσε την παρουσίασή του παρακάτω.

Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την διάθεση κανενός παιχνιδιού στις PlayStation και Nintendo κονσόλες, ωστόσο αυτό ενδέχεται να αλλάξει σύντομα.