Xbox Series X: Τέλος τα προβλήματα με το στοκ παγκοσμίως

Επίσημες δηλώσεις από τον Phil Spencer
12 Ιουνίου 2023 12:40
Xbox Series X: Τέλος τα προβλήματα με το στοκ παγκοσμίως

Λίγο πριν το κλείσιμο του Xbox Game Showcase 2023, στο οποίο παρουσιάστηκαν παιχνίδια όπως το Fable και το Starfield, o Phil Spencer εμφανίστηκε στη σκηνή για μερικές ανακοινώσεις που αφορούν το hardware της Microsoft. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του Xbox Series S με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ, ενώ ξεκαθάρισε επιτέλους τι συμβαίνει και με τη διαθεσιμότητα του Xbox Series X.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, από τη στιγμή που το Xbox Series X είχε έρθει στα ράφια των καταστημάτων το 2020, υπάρχουν πολύ μεγάλα θέματα με το στοκ, αφού κατά καιρούς τα ράφια ξεμένουν από κονσόλες παγκοσμίως. Όπως φαίνεται υπήρχαν κάποια θέματα που εμπόδιζαν την Microsoft από το να καλύψει τη ζήτηση και να εφοδιάσει την αγορά με τα απαραίτητα σύστημα, αλλά τελικά αυτά τα εμπόδια πλέον έχουν ξεπεραστεί.

Συγκεκριμένα, ο Spencer δήλωσε:

Έχουμε αυξήσει σημαντικά τη διαθεσιμότητα του Xbox Series X, διευκολύνοντας τους fans να το βρουν παγκοσμίως.

Και επίσημα, λοιπόν, τα θέματα με το στοκ του Xbox Series X, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν παρελθόν. Σύμφωνα με την υπόσχεση του αμερικανικού κολοσσού, από εδώ και στο εξής η κονσόλα θα είναι ευκολότερο να βρεθεί στα καταστήματα, στην προτεινόμενη τιμή λιανικής, χωρίς "καπέλα" και καθυστερήσεις.

Για την ιστορία, το PlayStation είχε λύσει εδώ και πολλούς μήνες τα προβλήματα με το στοκ του PS5, ξεκινώντας μάλιστα και τη νέα marketing καμπάνια ‘Live from PS5’ για να το γιορτάσει.