Επικεφαλής PlayStation: Είναι νωρίς ακόμα για το PlayStation VR2

Παρότρυνε τον κόσμο να μην βιαστεί να κρίνει
19 Μαΐου 2023 22:49
Επικεφαλής PlayStation: Είναι νωρίς ακόμα για το PlayStation VR2

Ο επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί η επιτυχία ή αποτυχία του PlayStation VR2, αφού μόλις κυκλοφόρησε. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό μέσο Famitsu, ο Ryan ανέφερε: "Το PS VR2 μόλις κυκλοφόρησε, οπότε ίσως είναι λίγο νωρίς για να εκτιμήσουμε την υιοθέτησή του".

Στη συνέχεια στάθηκε στο μεγάλο λανσάρισμά του, επισημαίνοντας ότι πάνω από 40 παιχνίδια κυκλοφόρησαν μαζί με το hardware, ενώ πολλά ακόμη βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το 2023 και αργότερα. Ο Ryan παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον του PlayStation VR2, υποσχόμενος συνεχή υποστήριξη, ώστε οι αγοραστές να μπορούν να απολαμβάνουν την πλατφόρμα μακροπρόθεσμα.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε:

Το PS VR2 μόλις κυκλοφόρησε, οπότε μπορεί να είναι λίγο νωρίς για να εκτιμήσουμε την υιοθέτησή του. Είμαστε, όμως, χαρούμενοι που βλέπουμε πολλές θετικές αντιδράσεις από τους χρήστες και τα μέσα ενημέρωσης. Αναφερθήκαμε νωρίτερα σε ορισμένους τίτλους που το υποστηρίζουν, αλλά περισσότερα από 40 παιχνίδια κυκλοφόρησαν κοντά στο λανσάρισμα του PS VR2. Επιπλέον, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός τίτλων που θα κυκλοφορήσουν το 2023 και έπειτα. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε το PS VR2, ώστε όσοι το αγοράσουν να το απολαμβάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και εμείς να εξασφαλίσουμε επίσης κέρδη.

Ωστόσο, παρά τις αισιόδοξες προοπτικές της Sony, προηγούμενες αναφορές είχαν κάνει λόγο για ένα δύσκολο ξεκίνημα για το VR headset. Τον Ιανουάριο, πηγές ανέφεραν στο Bloomberg ότι η Sony είχε μειώσει στο μισό τις προβλέψεις της, λόγω των απογοητευτικών προ-παραγγελιών.

Σε αντίστοιχα νέα, τον Μάρτιο, ο πρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της Sony, Hiroki Totoki, δήλωσε ότι πιστεύει πως το PS VR2 έχει "καλές πιθανότητες" να ξεπεράσει σε πωλήσεις τον προκάτοχό του. Ο λόγος γίνεται για το πρώτο PS VR που κυκλοφόρησε για το PS4 τον Οκτώβριο του 2016 και πούλησε πάνω από πέντε εκατομμύρια.