ΦΗΜΗ: Μάθαμε ποιο μήνα θα κυκλοφορήσει η νέα φορητή PlayStation κονσόλα

Η οποία φαίνεται πως δεν θα αργήσει και πολύ!
10 Απριλίου 2023 12:24
ΦΗΜΗ: Μάθαμε ποιο μήνα θα κυκλοφορήσει η νέα φορητή PlayStation κονσόλα

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ημέρες έγινε χαμός στα social media με τη νέα φήμη πως η Sony ετοιμάζει ολοκαίνουργια φορητή κονσόλα PlayStation. Αυτή προέρχεται από τον γνωστό leaker της gaming βιομηχανίας Tom Henderson, ο οποίος έφερε τώρα στα φώτα της δημοσιότητας μια ακόμη σχετική πληροφορία, αποκαλύπτοντας τον πιθανό μήνα κυκλοφορίας του εν λόγω φορητού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ένα podcast, ο Henderson πρόσθεσε ότι μπορούμε να περιμένουμε τη νέα κονσόλα το Νοέμβριο του 2023. Το σύστημα θα καταφθάσει μαζί με διάφορα άλλα νέα αξεσουάρ για το PS5 και πιο συγκεκριμένα ένα νέο headset και νέα earbuds, τα οποία αναμένονται την ίδια χρονική περίοδο. Όπως φαίνεται η Sony έχει μεγάλα σχέδια για το τέλος της χρονιάς, αφού πέρα από τεράστιες κυκλοφορίες, όπως το Marvel’s Spider-Man 2, ακούγεται ότι ετοιμάζει και ένα ανασχεδιασμένο απλό PS5 με αποσπώμενο μέσο ανάγνωσης δίσκων.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα του Henderson στο Insider Gaming, η ολοκαίνουργια φορητή κονσόλα PlayStation έχει κωδική ονομασία Q Lite. Το νέο αυτό PlayStation handheld δε θα είναι ακριβώς διάδοχος των PSP και PS Vita, αφού αναφέρεται πως για να λειτουργήσει θα χρειάζεται κάποιος να έχει PlayStation 5. Το φορητό θα δουλεύει κάνοντας χρήση του Remote Play χαρακτηριστικού του PlayStation 5, για να κάνει stream περιεχόμενο από την οικιακή κονσόλα. Σημειώνεται πως η κονσόλα δε θα κάνει cloud-streaming, αλλά θα απαιτεί συνεχόμενη σύνδεση στο internet για να συνδέεται στην κεντρική PS5 κονσόλα του ιδιοκτήτη. Το adaptive streaming του Q Lite θα είναι έως και 1080p ανάλυσης στα 60FPS.

Όσον αφορά τα φυσικά χαρακτηριστικά της φορητής κονσόλας, τα πρώτα πρωτότυπα δείχνουν ότι θα μοιάζει πολύ με το χειριστήριο του PlayStation 5, αλλά με μια τεράστια οθόνη αφής LCD 8 ιντσών στο κέντρο. Η συσκευή θα διαθέτει adaptive triggers και haptic feedback και θα περιλαμβάνει ό,τι θα περίμενε κανείς από μια φορητή κονσόλα, όπως κουμπιά έντασης ήχου, ηχεία, audio input jack, κ.λπ.

Φυσικά, η Sony δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία επίσημη ανακοίνωση, επομένως σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω με επιφύλαξη.