ΒΙΝΤΕΟ: Αν το Subway Surfers είχε φτιαχτεί το 2023 και είχε ρεαλιστικά γραφικά!

Δείτε την εντυπωσιακή μετατροπή στην Unreal Engine 5
18 Μαρτίου 2023 18:04
ΒΙΝΤΕΟ: Αν το Subway Surfers είχε φτιαχτεί το 2023 και είχε ρεαλιστικά γραφικά!

Το Subway Surfers είναι ένα από τα πιο δημοφιλή mobile παιχνίδια στον κόσμο, μετρώντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο λήψεις στο Google Play και στο App Store. Το παιχνίδι διαθέτει καρτουνίστικα γραφικά, με μια έντονη παλέτα χρωμάτων, γρήγορο gameplay και ένα ποικίλο καστ χαρακτήρων που «σερφάρουν» στο μετρό και αποφεύγουν διερχόμενα τρένα και άλλα εμπόδια.

Τι θα γινόταν, όμως, αν το Subway Surfers είχε ρεαλιστικά γραφικά και φτιαχνόταν το 2023 στην υπερσύγχρονη Unreal Engine 5; Αυτό ακριβώς αναρωτήθηκε η ομάδα του γνωστού για τέτοιες δημιουργίες YouTube καναλιού TeaserPlay και έτσι αποφάσισε να ετοιμάσει ένα concept βίντεο που δείχνει πώς θα έμοιαζε το παιχνίδι σε ένα πιο ρεαλιστικό περιβάλλον!

Το εν λόγω βίντεο έγινε viral και έχει πάνω από 4,4 εκατομμύρια προβολές τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, καθώς και χιλιάδες σχόλια. Όπως μπορείτε να δείτε μέσα από τον player που ακολουθεί, παρουσιάζει τον Jake, έναν από τους κύριους χαρακτήρες του Subway Surfers, να τρέχει μέσα σε ένα λεπτομερές περιβάλλον με ρεαλιστικό φωτισμό, σκιές, αντανακλάσεις, textures και animations. Μάλιστα, οι δημιουργοί φρόντισαν να προσθέσουν και μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία του Subway Surfers, όπως η συλλογή coins.

Εκ πρώτης όψεως, η αντίθεση μεταξύ του καρτουνίστικου στυλ του αρχικού παιχνιδιού και των ρεαλιστικών γραφικών του concept video είναι άκρως εντυπωσιακή. Φυσικά και υπάρχουν ατέλειες, μιας και πρόκειται για fan-made project, αλλά συγχρόνως είναι και μια ακόμη επιβεβαίωση πώς η Unreal Engine 5 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εκπληκτικών γραφικών σχεδόν σε οποιοδήποτε genre.

Για την ιστορία, το Subway Surfers μετράει πλέον από 10 χρόνια στην αγορά, μιας και δημιουργήθηκε από τη Sybo Games το 2012. Από τότε ανανεώνεται τακτικά με νέες τοποθεσίες, χαρακτήρες, ρούχα και πολλά άλλα.