Stray Souls: Δείτε το “next-gen“ παιχνίδι τρόμου από πρώην devs της Bloober

Έρχεται αυτό το φθινόπωρο
16 Μαρτίου 2023 13:01
Stray Souls: Δείτε το “next-gen“ παιχνίδι τρόμου από πρώην devs της Bloober

Η ομάδα ανάπτυξης Jukai Studio, που απαρτίζεται από πρώην developers της Bloober Team (Layers of Fear, Observer, The Medium) μόλις ανακοίνωσε το πρώτο της παιχνίδι, το οποίο χαρακτηρίζει ως ένα «next-gen horror». Ο λόγος γίνεται για το Stray Souls, ένα action-horror με προοπτική τρίτου προσώπου που είναι εμπνευσμένο από τα κλασικά παιχνίδια του είδους.

Στον τίτλο οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του Daniel, ενός έφηβου, του οποίου η ζωή αλλάζει για πάντα όταν κληρονομεί το σπίτι της αποξενωμένης γιαγιάς του και συναντά μια μυστηριώδη γυναίκα που γνωρίζει καλά την οικογένειά του, το σπίτι και τη συγκλονιστική σχέση με το παρελθόν του. Σύμφωνα με τους developers, το gameplay του παιχνιδιού είναι εμπνευσμένο από το combat των κλασικών horror τίτλων, αλλά με την ακρίβεια ενός soullike, δίνοντας μια νέα πινελιά στο είδος.

Κάπως έτσι, οι παίκτες θα κληθούν να παλέψουν με τρομακτικά τέρατα, να λύσουν δύσκολους γρίφους και να ανακαλύψουν το κρυφό μυστικό της οικογένειας, στην στομωμένη πόλη Aspen Falls. Παράλληλα, το παιχνίδι υπόσχεται επικά bosses και μια βαθιά ιστορία όπου κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται αρχικά.

Άξιος αναφορά είναι ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού, ο οποίος κάνει χρήση της υπερσύγχρονης Unreal Engine 5 μηχανής γραφικών, αλλά και της MetaHuman τεχνολογίας της Epic Games. Στόχος του Jukai Studio είναι να προσφέρει ένα «next-gen horror» και έτσι επισημαίνει πως έχει δυναμικό φωτισμό και καιρό, εντυπωσιακά εφέ ομίχλης και προηγμένα facial animations.

Το Stray Souls αναμένεται να κυκλοφορήσει για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (μέσω Steam) αυτό το φθινόπωρο. Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση.