PS5 στοκ στην Ελλάδα - Ρωτήσαμε το PlayStation αν ενδέχεται να υπάρξουν ξανά ελλείψεις

Και αυτή ήταν η απάντηση
06 Μαρτίου 2023 12:48
PS5 στοκ στην Ελλάδα - Ρωτήσαμε το PlayStation αν ενδέχεται να υπάρξουν ξανά ελλείψεις

Το PlayStation 5 και το PlayStation 5 Digital Edition είχαν κάνει το ντεμπούτο τους το Νοέμβριο του 2020, εν μέσω της πανδημίας. Τα τεράστια προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας που είχαν προκύψει παγκοσμίως και ειδικότερα η έλλειψη chips είχαν ως αποτέλεσμα η Sony να μη μπορεί να παράγει και να στείλει στα καταστήματα όσα συστήματα ήταν απαραίτητα για να καλυφθεί η ζήτηση. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν και το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου που πολλαπλασίασε την σοβαρότητα του θέματος.

Τώρα έχουμε μπει σε μια νέα εποχή στον κύκλο ζωής της κονσόλας, αφού και η ίδια η Sony ξεκίνησε τη νέα marketing καμπάνια ‘Live From PS5’. Υπάρχει, όμως, περίπτωση να υπάρξουν ξανά ελλείψεις;

Πρόσφατα η ομάδα των Unboxholics ταξίδεψε στη Μαδρίτη, όπου το PlayStation εγκαινίασε τα νέα του γραφεία για την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με την Cristina Infante, Senior Marketing Manager της Sony Interactive Entertainment Ισπανίας και να της κάνουμε μερικές ερωτήσεις που μάλλον απασχολούν πολλούς gamers της χώρας. Μια από αυτές αφορά ακριβώς αυτό το πολύ σημαντικό θέμα: τη διαθεσιμότητα του PlayStation 5 και τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί από εδώ και στο εξής με την κατάσταση του στοκ στα ελληνικά καταστήματα.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω. Σημειωμένες με bold είναι οι ερωτήσεις των Unboxholics.

Ας μιλήσουμε για την κατάσταση με το στοκ του PS5 στην Ελλάδα, μιας και επιτέλους βλέπουμε σημαντική βελτίωση στη διαθεσιμότητα της κονσόλας στην χώρα. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τους καταναλωτές τα δύο πρώτα χρόνια ανήκουν πλέον στο παρελθόν; Έχουν επιλυθεί εντελώς τα όποια θέματα πλέον;

Ναι και πραγματικά γιορτάζουμε αυτό το γεγονός, μέσα από την καμπάνια επανακυκλοφορίας που πραγματοποιούμε.

Από όταν το PS5 πρωτοκυκλοφόρησε το 2020, η κοινότητα των gamers ήταν τόσο ενθουσιασμένη και αφοσιωμένη στο gaming που η ζήτηση δεν σταμάτησε ποτέ να αυξάνεται. Ταυτόχρονα αντιμετωπίσαμε και πολλές προκλήσεις παγκοσμίως, αφού η κρίση με την παγκόσμια έλλειψη chips συνδυάστηκε με την τεράστια αυτή ζήτηση.

Τώρα όμως, βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση από ποτέ για να μπορέσουμε να παραδώσουμε περισσότερες κονσόλες. Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να βρουν εύκολα την κονσόλα στα καταστήματα και πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό.

Επομένως δεν θα υπάρξουν άλλα προβλήματα στο μέλλον;

Όχι!