Shinji Mikami: Ο θρυλικός σχεδιαστής των Resident Evil θα αποχωρήσει από την Tango Gameworks

Θα αφήσει στο παρελθόν το στούντιο που ίδρυσε
23 Φεβρουαρίου 2023 16:31
Shinji Mikami: Ο θρυλικός σχεδιαστής των Resident Evil θα αποχωρήσει από την Tango Gameworks

Ο Shinji Mikami, ο βετεράνος game designer, CEO και ιδρυτής της Tango Gameworks, έγινε γνωστό πως σκοπεύει να αποχωρήσει από την ομάδα μέσα στους επόμενους μήνες.

Αναλυτικότερα, η είδηση αρχικά ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας από το TrueAchievements, το οποίο κατάφερε να αποκτήσει το e-mail που στάλθηκε σε όλους τους υπαλλήλους της ZeniMax/Bethesda. Σε αυτό, ο επικεφαλής του development της Bethesda, Todd Vaughn, τόνισε:

Σας γράφω σήμερα για να σας ενημερώσω ότι ο επικεφαλής του στούντιο, Shinji Mikami, αποφάσισε να αποχωρήσει από την Tango Gameworks μέσα στους επόμενους μήνες. Ο Mikami-san υπήρξε δημιουργικός ηγέτης και υποστηρικτικός μέντορας για τους νέους developers στην Tango για 12 χρόνια, μέσω της δουλειάς του στο franchise Evil Within, στο Ghostwire: Tokyo, και φυσικά στο Hi-Fi Rush.

Το ίδιο e-mail επιβεβαιώνει πως το Hi-Fi Rush ήταν μια από τις επιτυχημένες κυκλοφορίες της Bethesda και του Xbox τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας θετικό μομέντουμ για το στούντιο. Λίγο αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία, η οποία ακολουθεί παρακάτω.

Για την ιστορία, ο 58χρόνος Mikami είναι ένα πραγματικός θρύλος της gaming βιομηχανίας, έχοντας δημιουργήσει την απίστευτα επιτυχημένη σειρά Resident Evil, όντας υπεύθυνος για το franchise μέχρι και το Resident Evil 4, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Ο Mikami είναι επίσης υπεύθυνος για τη λατρεμένη σειρά Dino Crisis, ενώ έχει συνεισφέρει στα Devil May Cry, Phoenix Wright και άλλες σειρές της Capcom. Παράλληλα, είναι ένας από τους ιδρυτές της PlatinumGames, με την οποία δημιούργησε το εξαιρετικό Vanquish.

Το 2010, ο Mikami ίδρυσε την Tango Gameworks, δημιουργώντας τη horror σειρά The Evil Within και λειτουργώντας ως παραγωγός των Ghostwire: Tokyo και Hi-Fi Rush.

Για την ιστορία, ο Phil Spencer έσπευσε να ευχαριστήσει προσωπικά τον θρυλικό Ιάπωνα δημιουργό, τονίζοντας πως τα σχόλια τού και η καθοδήγησή του τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ανεκτίμητα.