Έφυγε από τη ζωή ο John Motson, η θρυλική φωνή των FIFA παιχνιδιών

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο θρυλικός σχολιαστής
23 Φεβρουαρίου 2023 15:43
Έφυγε από τη ζωή ο John Motson, η θρυλική φωνή των FIFA παιχνιδιών

O δημοσιογράφος και σχολιαστής αγώνων, John Motson (Τζον Μότσον) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών όπως ανακοίνωσε το BBC, για το οποίο εργαζόταν στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του. 

Οι πληροφορίες του BBC αναφέρουν ότι απεβίωσε την Πέμπτη 23/02 στον ύπνο του. 

Για τους gamers όμως ήταν η θρυλική φωνή των FIFA παιχνιδιών της EA Sports καθώς συμμετείχε στον σχολιασμό τους από το 1996 μέχρι το 2008, μαζί με τον Ally McCoist, ενώ συνεργάστηκε και με τους Andy Gray, Des Lynam, Mark Lawrenson και Chris Waddle. Για το FIFA του 06 το δίδυμο Motson-McCoist είχε αντικατασταθεί από τους Andy Gray και Clyve Tyldesley, αν και αργότερα επέστρεψαν για το FIFA Manager 08

O Motson έχει αφήσει ιστορία στο χώρο του σχολιασμού ποδοσφαιρικών αγώνων σε μια καριέρα που ξεκίνησε το 1968. Στο FIFA 19, ο Motson έκανε μια αναπάντεχη επιστροφή στο σχολιασμό του παιχνιδιού, καθώς εκφώνησε έναν retro αγώνα για το The Journey mode. 

 

Σύμφωνα με το BBC, σχολίασε πάνω από 2. 500 ζωντανά παιχνίδια, 10 Παγκόσμια Κύπελλα (συμπεριλαμβανομένων έξι τελικών), 10 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 29 τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Μότσον γεννήθηκε στο Σάλφορντ του Manchester. Ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας για τις αθλητικές εφημερίδες Barnet Press και Sheffield Morning Telegraph. Το 1968 ο Μότσον άρχισε να δουλεύει για το BBC αρχικά ως ελεύθερος ανταποκριτής για τον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC στο Sheffield ενώ αργότερα προσλήφθηκε κανονικά ως δημοσιογράφος.

Το τελευταίο παιχνίδι που μετέδωσε για το ”Match of the Day” ήταν το 2018 ανάμεσα στις Αγγλικές ομάδες Crystal Palace και West Bromwich Albion.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Μπάκιγχαμσαϊρ (Buckinghamshire) με την γυναίκα του Anne με την οποία ήταν παντρεμένος περισσότερο από 45 χρόνια.