Το EA Sports FC 24 ξεκίνησε με σημαντικά λιγότερες πωλήσεις από το FIFA 23

Φταίει το νέο όνομα;
02 Οκτωβρίου 2023 14:53
Το EA Sports FC 24 ξεκίνησε με σημαντικά λιγότερες πωλήσεις από το FIFA 23

Το EA Sports FC 24, το πρώτο κεφάλαιο της νέας ποδοσφαιρικής σειράς της EA, μετά τη ρήξη με την Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η οποία θα δώσει την άδεια του FIFA ονόματος σε άλλη εταιρία, ξεκίνησε την εμπορική του πορεία με σημαντικά λιγότερες πωλήσεις από τον προκάτοχό του.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η GfK έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας τα πρώτα στοιχεία για την retail αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι μια από τις ισχυρότερες αγορές για τον ποδοσφαιρικό τίτλο, με την EA να πουλά εκατομμύρια αντίτυπα ετησίως. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, λοιπόν, το EA Sports FC 24 πούλησε 30% λιγότερα retail αντίτυπα σε σχέση με το περσινό FIFA 23.

Κάπως έτσι, ο ποδοσφαιρικός τίτλος δεν κατάφερε φέτος να κατακτήσει την διάκριση του μεγαλύτερου ντεμπούτο της χρονιάς, αφού το ρεκόρ αυτό ανήκει μέχρι στιγμής στο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom για τα UK Retail Charts. Φυσικά, η πτώση αυτή είναι κάτι που περίμενε η EA ως λογική απόρροια της αλλαγής του ονόματος. Αναμενόμενα, υπάρχουν πολλοί casual παίκτες που δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη σχετικά με την αλλαγή σελίδας του franchise.

Συνεχίζοντας, τα charts ήταν κατά τα άλλα αρκετά αδιάφορα αυτή την εβδομάδα, χωρίς πολλές αλλαγές. Το Νο.1 παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας, το Mortal Kombat 1, έπεσε στη δεύτερη θέση με πτώση των πωλήσεων κατά 83% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με τα Hogwarts Legacy, Mario Kart 8 Deluxe και Grand Theft Auto 5 να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου:

  1. EA Sports FC 24
  2. Mortal Kombat 1
  3. Hogwarts Legacy
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Grand Theft Auto V
  6. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  7. Minecraft: Nintendo Switch Edition
  8. Star Wars Jedi: Survivor
  9. Call of Duty: Modern Warfare 2
  10. The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition