Ρεκόρ νέων παικτών για το EA Sports FC 24 – Επίσημα στοιχεία από την EA

Τρομερό ξεκίνημα για τη νέα εποχή του franchise
06 Οκτωβρίου 2023 23:53
Ρεκόρ νέων παικτών για το EA Sports FC 24 – Επίσημα στοιχεία από την EA

Παρόλο που οι αρχικές πληροφορίες για τη retail αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξαν πως το EA Sports FC 24 πούλησε 30% λιγότερα αντίτυπα σε σχέση με το περσινό FIFA 23, τα πρώτα επίσημα στοιχεία που περιλαμβάνουν και τις ψηφιακές πωλήσεις σχηματίζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η EA, το EA Sports FC 24 είχε πάνω από 11.3 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως μέσα στην πρώτη του εβδομάδα. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται οι ψηφιακές και retail πωλήσεις, αλλά και οι συνδρομητές του EA Play και του Xbox Game Pass Ultimate που είχαν πρόσβαση σε ένα trial αρκετών ωρών. Συγκριτικά, στην αντίστοιχη launch εβδομάδα του πέρυσι, το FIFA 23 είχε προσελκύσει 10.3 εκατομμύρια παίκτες. Συνολικά, η εταιρία ισχυρίζεται πως είδε 20% αύξηση σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά τους νέους παίκτες, αφού φαίνεται πως η αλλαγή σελίδας από FIFA σε FC έπεισε πολλούς να δοκιμάσουν φέτος τον τίτλο.

Όσον αφορά το EA Sports FC Mobile, η έκδοση του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού για τα Android και iPhone έσπασε το ρεκόρ όλων των ποδοσφαιρικών mobile τίτλων της εταιρίας, με πάνω από 2.2 εκατομμύρια εγκαταστάσεις την πρώτη μέρα. Συνολικά, μέσα στις πρώτες δέκα μέρας από τη διάθεσή του, πάνω από 11.2 εκατομμύρια παίκτες κατέβασαν στις συσκευές τους το EA Sports FC Mobile.

Με αφορμή το εντυπωσιακό επίτευγμα, ο πρόεδρος της EA Sports, Cam Weber, δήλωσε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τόσους πολλούς fans να μπαίνουν στο ‘The World's Game’ τόσο στο EA SPORTS FC 24 όσο και στο FC Mobile μέσα στις πρώτες ημέρες από την κυκλοφορία τους. Εκτός από το ότι καλωσορίσαμε πίσω εκατομμύρια παλιούς παίκτες μας, οι νέοι παίκτες στο FC 24 αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, δείχνοντας τον ενθουσιασμό των απανταχού οπαδών του ποδοσφαίρου να ενταχθούν στο Club. Χτίζουμε τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα στον κόσμο μέσω του EA SPORTS FC και μόλις ξεκινήσαμε.

Για την ιστορία, στο αναλυτικό του review για το Unboxholics.com, ο Κυριάκος Στεργιάδης τόνισε:

Στο δια ταύτα, το EA Sports FC 24 δεν είναι η σαρωτική αλλαγή που θα περίμενε ο περισσότερος κόσμος και κατ’εμέ δε θα έπρεπε έτσι και αλλιώς να υπάρχει αυτή η προσδοκία . Άλλωστε μια συνταγή που δουλεύει πάνω-κάτω, γιατί να την αλλάξει κανείς; Ωστόσο, επειδή η φετινή συνταγή σε σημεία δε δουλεύει όπως θα έπρεπε, περίμενα έστω να είναι πιο προσεγμένο σε αυτά τα σημεία, ειδικά λόγω της «νέας εποχής» του πράγματος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι το “FIFA” που αγαπήσατε με τις απίθανα ρεαλιστικές στιγμές του, που σας ανεβάζουν τους παλμούς από την αδρεναλίνη και εκείνες οι στιγμές που θέλετε να παρατήσετε το χειριστήριο και να πιάσετε το πιεσόμετρο. Παρά τα όποια στραβά του, όλοι ξέρουμε ότι σε 3-4 μήνες θα μιλάμε για ένα διαφορετικό παικτικά FC 24, λόγω και του feedback της κοινότητας.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ.