«Τα achievements και τα trophies έχουν κάνει κακό στο gaming» - Σχεδιαστής Mirror’s Edge

Δεν τα συμπαθεί ιδιαίτερα ο βετεράνος developer
12 Ιανουαρίου 2023 12:35
«Τα achievements και τα trophies έχουν κάνει κακό στο gaming» - Σχεδιαστής Mirror’s Edge

Μια ενδιαφέρουσα άποψη εξέφρασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο βετεράνος game developer Fredrik Thylander, ο οποίος θεωρεί ότι τα «τα achievements και τα trophies έχουν κάνει κακό στο gaming».

Ο Thylander εργάζεται ως lead gameplay designer στην Ubisoft Massive των The Division, ενώ στο παρελθόν εργαζόταν για την DICE της EA, ευρέως γνωστή για τα Battlefield. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, στο πλαίσιο της καριέρας του ασχολήθηκε σοβαρά και με τα achievements, αφού είναι αυτός που είχε σχεδιάσει τη σχετική λίστα για το γνωστό parkour παιχνίδι Mirror's Edge.

Ποια ήταν, λοιπόν, η τοποθέτησή του σχετικά με τα achievements; Μέσα από το σχετικό του tweet δήλωσε:

Μη δημοφιλής άποψη: Τα achievements/trophies έχουν κάνει κακό στο gaming. Περιορίζουν τα παιχνίδια, διαταράσσουν και αποσπούν την προσοχή και καταναλώνουν πόρους που θα μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι καλύτερο.

Για την ιστορία, όπως επισημαίνει και το TrueAchievements, η λίστα των achievements του Mirror's Edge αποτελεί πολύ καλό σημείο αναφοράς, αφού προσπαθούσε ενεργά να εμπλουτίσει και να βελτιώσει την εμπειρία, μεγαλώνοντας την διάρκεια μιας κατά τα άλλα σύντομης περιπέτειας, με επιπλέον προκλήσεις.