Εξαγορά Activision Blizzard – Η Microsoft αρνείται πλέον να δώσει κάποια ημερομηνία

Η απόφαση του FTC έφερε τα πάνω κάτω
11 Δεκεμβρίου 2022 13:00
Εξαγορά Activision Blizzard – Η Microsoft αρνείται πλέον να δώσει κάποια ημερομηνία

Όπως σας ενημερώσαμε, λίγες ώρες πριν τα The Game Awards 2022 ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία η ανακοίνωση του FTC πως σκοπεύει να στείλει τη Microsoft στα δικαστήρια, με στόχο να σταματήσει την εξαγορά της Activision Blizzard.

Όπως φαίνεται, ο τεχνολογικός κολοσσός δεν περίμενε να βρει απέναντί του την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, η εναντίωση του οποίου μπορεί εν δυνάμει να καθυστερήσει σημαντικά το χρονοδιάγραμμα του deal. Αναλυτικότερα, η εξαγορά της Activision Blizzard ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022, αλλά ακόμη φαίνεται να έχει πολλά και σημαντικά εμπόδια μπροστά της. Πέρα από το FTC, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η CMA φαίνεται να είναι και αυτές κατά της συμφωνίας, δυσκολεύοντας αρκετά τη ζωή του τεχνολογικού κολοσσού. Μέχρι στιγμής μόνο η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία και η Σερβία έχουν εγκρίνει την εξαγορά, με τη Microsoft να περιμένει πλέον το ‘ΟΚ’ από άλλες 13 κυβερνήσεις.

Κάπως έτσι, τα αρχικά σχέδια του κολοσσού που ήθελαν τη συγχώνευση να ολοκληρώνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023 φαίνεται πως πλέον έχουν ναυαγήσει. Όπως μεταφέρει το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο Bloomberg, η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει για το πότε πιστεύει ότι θα κλείσει η εξαγορά, την ώρα που στο παρελθόν δήλωνε αισιόδοξη για τη διορία του Ιουνίου του 2023.

Ειδικότερα, ο αντιπρόσωπος της Microsoft, David Cuddy, αρνήθηκε να μιλήσει για το timing της εξαγοράς, μετά την ανακοίνωση του FTC. Να σημειωθεί πως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου θα προβεί σε αγωγή και η δίκη αναμένεται πλέον στις 2 Αυγούστου του 2023. Για την ιστορία, σε αντίστοιχες προηγούμενες προσφυγές στο εσωτερικό δικαστήριο του οργανισμού κατά συγχωνεύσεων, η απόφαση ερχόταν από 7 έως και 12 μήνες μετά την έναρξη της δίκης.