ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Αμερική μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox

Το θρίλερ της εξαγοράς συνεχίζεται
08 Δεκεμβρίου 2022 23:42
ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Αμερική μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox

Η Federal Trade Commission (FTC - Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ) ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να εμποδίσει-μπλοκάρει την Microsoft από το να εξαγοράσει την Activision Blizzard. Η υπόθεση, πλέον, θα πάρει το δρόμο των δικαστηρίων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από μία επίσημη δήλωση, η FTC λέει ότι το Xbox «θα αποκτήσει τον έλεγχο των κορυφαίων franchises» και ως εκ τούτου «θα βλάψει τον ανταγωνισμό στις κονσόλες και στις συνδρομητικές υπηρεσίες».

Επιπροσθέτως, η FTC επισημαίνει ότι η απόκτηση της Activision από την πλευρά της Microsoft θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στην gaming βιομηχανία, μιας και θα περιορίζει την πρόσβαση ανταγωνιστών της σε τίτλους της Activision Blizzard.

Ενδεχόμενο να μπλοκαριστεί η εξαγορά της Activision-Blizzard από το Xbox;

Από την κόντρα με το PlayStation, μέχρι τις τοποθετήσεις των ρυθμιστικών αρχών και τις πολυάριθμες δηλώσεις των στελεχών της Microsoft, η πολύκροτη εξαγορά της Activision Blizzard για 69 δισεκατομμύρια δολάρια είναι ένα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει περισσότερο τη gaming βιομηχανία μέσα στο 2022.

Για την ιστορία, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την εξαγορά της Activision Blizzard τον Ιανουάριο του 2022 για σχεδόν 69 δισεκατομμύρια δολάρια. Έκτοτε, η εξαγορά αυτή έχει περάσει από σαράντα κύματα.