Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Απαισιόδοξη η Warner Bros. για την τύχη των κινηματογράφων μετά το TENET

Δεν απέδωσε όπως περίμεναν η ταινία του Christopher Nolan

Στράτος Χατζηνικολάου
Στράτος Χατζηνικολάου

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Απαισιόδοξη η Warner Bros. για την τύχη των κινηματογράφων μετά το TENET

Αδιαμφισβήτητα ζούμε μια πολύ περίεργη χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και όπως έχει δείξει το τελευταίο εξάμηνο, η βιομηχανία του κινηματογράφου έχει υποστεί μεγάλη ζημιά εξαιτίας της. Κατά καιρούς έχουμε δει αμέτρητες ταινίες να αναβάλλονται, άλλες να σταματούν στη μέση τα γυρίσματά τους και άλλες να μεταβαίνουν στη λύση του streaming.

Μία ταινία που είχε λάβει πολλές αναβολές ήταν το TENET, η οποία από τις 31 Ιουλίου έπαιρνε σχεδόν κάθε εβδομάδα παράταση. Παρόλο που οι κινηματογράφοι πήραν μια μικρή ανάσα με την προβολή της ταινίας που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου (ξεπερνώντας τα $300 εκατομμύρια), αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι η Warner Bros. έμεινε ευχαριστημένη.

Advertisement

Ο επικεφαλής της AT&T, John Stankey, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι προβλέπει μια άνιση ανάκαμψη για την κινηματογραφική βιομηχανία, κάτι που θα μπορούσε να αναγκάσει την Warner Media της AT&T να βρει νέους τρόπους για την κυκλοφορία του περιεχομένου της:

Δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι. Δεν περιμένουμε τεράστια ανάκαμψη στις κινηματογραφικές προβολές στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Περιμένουμε να επικρατεί αστάθεια.

Τα σχόλια αυτά του Stankey, ήρθαν κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνικού meeting για τα έσοδα της εταιρείας, αφού η AT&T ανέφερε ότι το τμήμα της WarnerMedia, το οποίο περιέχει και το HBO, καθώς και τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιό της, απέφερε έσοδα της τάξης των $7,5 δισεκατομμυρίων. Μειώθηκε, δηλαδή, αρκετά με τα περσινά έσοδα που άγγιζαν τα $8.4 δισεκατομμύρια και έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο κινηματογράφων και την αναβολή blockbuster ταινιών.

Ο Stankey είπε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να δεσμεύεται για μελλοντικές κυκλοφορίες στα σινεμά, αλλά παράλληλα διατηρεί τις επιλογές της ανοικτές και ότι εργάζεται σε ένα πιθανό "plan B".

Δεν μπορώ να σας πω πώς βγήκαμε από την εμπειρία μας με το Tenet λέγοντας πως κύλησε τέλεια.

Θα δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενοι μήνες, θα εκτιμήσουμε τα πιθανά σενάρια και θα δούμε τι θα συμβεί. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο στο σημείο που βρισκόμαστε.

Πλέον, το TENET πέρασε μια βόλτα τον περασμένο Αύγουστο από τους κινηματογράφους και πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε 6+1 facts για την ταινία του Christopher Nolan που ίσως δε γνωρίζατε.

Advertisement

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.