StarCraft Lore - Part 2

"My life for Aiur. En Taro Tassadar."
08 Ιανουαρίου 2016 12:06
StarCraft Lore - Part 2

To δεύτερο μέρος του StarCraft Lore, συνεχίζει ακριβώς από εκεί που αφήσαμε το πρώτο και μιας και όλες οι απαραίτητες εισαγωγές έχουν ήδη γίνει, δεν θα χάσουμε πολύ χρόνο. Όσοι δεν διαβάσετε το πρώτο μέρος, καλό θα ήταν να το κάνετε γιατί θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πλήρως τα γεγονότα των παιχνιδιών και τις αναφορές στους πρωταγωνιστές τους. Πρώτα όμως ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά παιχνίδια του franchise, ταξινομημένα κατά ημερομηνία κυκλοφορίας:

  • Starcraft (31 Μαρτίου, 1998)
  • Starcraft: Brood War (30 Νοεμβρίου, 1998)
  • Starcraft II: Wings of Liberty (27 Ιουλίου, 2010)
  • Starcraft II: Heart of the Swarm (12 Μαρτίου, 2013)
  • Starcraft II: Legacy of the Void (10 Νοεμβρίου, 2015)

Τα γεγονότα των δύο πρώτων Starcraft θα τα διαβάσετε αναλυτικά στις γραμμές που ακολουθούν χωρισμένα κατά επεισόδια, όπως και στα παιχνίδια. Προτείνω να καθίσετε αναπαυτικά στην καρέκλα σας, να κάνετε ένα καφέ και πάμε να εξερευνήσουμε μαζί το αχανές σύμπαν του Starcraft.

STARCRAFT

Eπεισόδιο I

Τα γεγονότα του Starcraft ξεκινούν αμέσως μετά την καταστροφή του πλανήτη Chau Sara, για την οποία διαβάσετε στο πρώτο μέρος. Ένας άλλος πλανήτης, από τους πολλούς στους οποίους επιτέθηκαν τα Zerg, που μολύνθηκε ήταν ο γειτονικός στον Chau Sara, Mar Sara. Μετά την καταστροφή του πρώτου, ο στρατός των Ομοσπονδιακών υπό τις οδηγίες του στρατηγού Edmund Duke κινήθηκε αμέσως προς τον Mar Sara με σκοπό όχι να βοηθήσει τους αποίκους αλλά να καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες για την εξωγήινη φυλή των Zerg. Όπως είδαμε, οι Ομοσπονδιακοί χρησιμοποιούσαν τις γνώσεις τους για τα Zerg, στην κατασκευή όπλων προηγμένης τεχνολογίας. Στην επιφάνεια του Mar Sara, οι ένοπλες δυνάμεις με επικεφαλής τον αστυνόμο Jim Raynor έδιναν σκληρή μάχη με τα Zerg, σκοτώνοντάς τα κατά εκατοντάδες, ώστε να διαφυλάξουν την ασφάλεια των πολιτών και να μη προκληθεί πανικός.  O στρατηγός Duke φτάνει στον Mar Sara και βλέποντας ότι το σχέδιό του κινδυνεύει να χαλάσει, συλλαμβάνει τον αστυνόμο Raynor και την ομάδα του.

 

Ο Arcturus Mengsk, αρχηγός της αντιστασιακής ομάδας Sons of Korhal, ελευθερώνει τον Raynor και τον πείθει να γίνει μέλος, αυτός και οι άντρες του, της οργάνωσης. Ο στρατός του Duke τρέπεται σε άτακτη φυγή, ενώ οι επαναστάτες προλαβαίνουν τελευταία στιγμή να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ομοσπονδία είχε κατασκευάσει μυστικά, τα psi emitters, συσκευές που εκπέμπουν psionic power. Αφού τα κατασκεύαζε, τα τοποθετούσε στους πλανήτες που πρόβαλαν αντίσταση στις μεθόδους των Ομοσπονδιακών και ήθελαν να ανεξαρτητοποιηθούν. Η psionic power τραβούσε την προσοχή των Zerg τα οποία έκαναν επιθέσεις και κατέστρεφαν τους επίμαχους πλανήτες. Ο Mar Sara παραδόθηκε στο έλεος των Zerg, ενώ οι Protoss που ακολούθησαν από πίσω, τον κατέστρεψαν ολοκληρωτικά, όπως είχαν κάνει με τον Chau Sara. Οι επαναστάτες κινήθηκαν στον πλανήτη Antiga Prime όπου ευελπιστούσαν να βρουν επιπλέον υποστήριξη εναντίον της Ομοσπονδίας από τους εκεί αποίκους.

Εδώ, ο Jim Raynor και η Sarah Kerrigan, πρώην κατάσκοπος της Ομοσπονδίας και πλέον το δεξί χέρι του Mengsk, είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να γίνουν ζευγάρι, ενώ ο Arcturus μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να πείσει τον Edmund Duke να προδώσει την Ομοσπονδία και να μπει στην Sons of Korhal. Χιλιάδες κάτοικοι του Antiga Prime ακολούθησαν τον Mengsk. Μέσα σε λίγες ώρες ένας τεράστιος στρατός Ομοσπονδιακών έφτασε στον πλανήτη και οι επαναστάτες για να μπορέσουν να ξεφύγουν, χρησιμοποίησαν τα psi emitters, ώστε τα Zerg να κόψουν τον δρόμο των αντιπάλων. Οι επαναστάτες ξέφυγαν, ο Antiga Prime μολύνθηκε, ενώ οι Protoss που ακολουθούσαν κατά πόδας τα Zerg, δεν δίστασαν να καταστρέψουν και αυτόν τον πλανήτη ώστε να σταματήσουν την εξάπλωσή τους. Τελευταία στάση για τους άντρες της Sons of Korhal ήταν η πρωτεύουσα της Ομοσπονδίας, ο πλανήτης Tarsonis. Ο Mengsk, παρά τις έντονες αντιδράσεις των υπόλοιπων μελών του πληρώματος, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει άλλη μία φορά τα psi emitters, προσελκύοντας στην επιφάνεια του πλανήτη εκατομμύρια Zerg με κόστος τη ζωή αμέτρητων αθώων.

Ο Tarsonis μετατράπηκε σε επίγεια κόλαση με το Swarm να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. Ο Mengsk γνώριζε πολύ καλά ότι αν οι Protoss έφταναν εγκαίρως θα είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν τον πλανήτη και το σχέδιό του για εκδίκηση θα χαλούσε. Έτσι, διέταξε την Kerrigan να κατέβει στον Tarsonis και να καθυστερήσει όσο μπορεί τους Protoss. Το σχέδιο φάνηκε στην αρχή να πετυχαίνει, με την Sarah να κερδίζει πολύτιμο χρόνο αλλά και μία μεγάλη έκθεση σε psionic power. Όταν είδε ότι κινδυνεύει να περικυκλωθεί, ζήτησε να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης και να την πάρουν από τον πλανήτη. Αυτό το σχέδιο δεν εκτελέστηκε ποτέ, με τον Mengsk να εγκαταλείπει την Kerrigan στο έλεος των Zerg. O Raynor δεν άντεξε την προδοσία του Arcturus και τον θάνατο της αγαπημένης του και έτσι αποχώρησε μαζί με τους άντρες του, ιδρύοντας παράλληλα την ομάδα Raynor's Raiders. Ο Tarsonis καταστράφηκε, όπως και η Ομοσπονδία, ενώ η Sons of Korhal μετατράπηκε σε νέα ηγεμονία, την Terran Dominion με αρχηγό τον Mengsk.

 

Kerrigan εναντίον Mengsk

Η εγκατάλειψη της Kerrigan από τον Mengsk ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το σύμπαν του Starcraft και αποτέλεσε την αφορμή για όλα όσα έγιναν στη συνέχεια. Τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν σε αυτή τη μοιραία, όπως αποδείχθηκε, απόφαση είναι αρκετά πιο βαθιά και δεν καλύπτονται από τα παιχνίδια. Στο σημείο αυτό λοιπόν, θα κάνουμε ένα μικρό spin off από την βασική ιστορία για να δούμε τα γεγονότα που οδήγησαν τον Mengsk να προδώσει την κατάσκοπό του.

Θα χρειαστεί να ανακαλέσετε τις γνώσεις σας από το πρώτο μέρος του lore, όταν είχαν ξεκινήσει οι συγκρούσεις των αποίκων με την Ομοσπονδία. Το ολοκληρωτικό καθεστώς που είχε επιβάλει η κυβέρνηση του Tarsonis, έκανε τους αποίκους των υπόλοιπων πλανητών να ζητούν έντονα την απόσπασή τους από το ενιαίο οικοδόμημα της Terran Confederacy. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν γινόταν αποδεκτό ώσπου οι άποικοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Το 2489, ο γερουσιαστής Angus Mengsk, κηρύσσει τον Korhal IV ανεξάρτητο και ελεύθερο πλανήτη. Σε απάντηση, η Ομοσπονδία αναθέτει σε τρεις πράκτορες, τα λεγόμενα ghost, να σκοτώσουν τον Angus και την οικογένειά του. Μία από τα τρία ghost ήταν η Sarah Kerrigan. Οι πράκτορες παραβιάζουν την ασφάλεια της Γερουσίας και εκτελούν εν ψυχρώ τον Angus, τη γυναίκα του, Katherine και τη μικρή τους κόρη, Dorothy. Η Kerrigan συγκεκριμένα, ήταν αυτή που αποκεφάλισε βίαια τον Angus. Στη νουβέλα του Graham McNeil Starcraft I: Mengsk, βλέπουμε τον αξιωματικό Achton Feld να μεταφέρει στον Arcturus το μήνυμα της δολοφονίας της οικογένειάς του:

  • Arcturus, τρέχα γρήγορα! Σκότωσαν την Katherine και την Dorothy και αποκεφάλισαν τον Angus!
  • Τι; Τους σκότωσαν; Αποκεφάλισαν τον πατέρα μου; Τι είναι αυτά που λες Feld;
  • Αυτό που άκουσες αγόρι μου! Έκοψαν το κεφάλι του Angus! Και δεν το βρίσκουμε πουθενά! Αυτά τα άρρωστα καθάρματα το πήραν μαζί τους!

Τα ghost ήταν αδίστακτοι πράκτορες, εκπαιδευμένοι από μικρά παιδιά, χωρίς συναισθήματα και οίκτο για τα θύματά τους. Λίγα χρόνια μετά και ύστερα από πολλές πετυχημένες αποστολές, η Kerrigan παίρνει μέρος σε ένα πείραμα στο εργαστήριο Fujita του πλανήτη Vyctor 5, όπου επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν στους ανθρώπους τις τηλεπαθητικές ικανότητες που περιέχει το γενετικό υλικό των Zerg. Αν θυμάστε καλά, στην πρώτη του αποστολή με τους Sons of Korhal, ο Arcturus μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο Fujita και παίρνει ότι πληροφορίες μπορούσε να βρει για αυτό το παράξενο εξωγήινο είδος. Στην πορεία ανακαλύπτει αναίσθητη την Kerrigan όπως επίσης και ένα φάκελο με το ιστορικό των αποστολών της και των πειραμάτων στα οποία είχε υποβληθεί. Μέσα σε αυτό τον φάκελο βρήκε την αποστολή δολοφονίας του πατέρα του και τα κωδικά ονόματα των πρακτόρων που την συνόδευαν. Την πήρε μαζί του και φρόντισε να την κρατήσει ασφαλή ώστε να την χρησιμοποιήσει για να βρει τους άλλους δύο πράκτορες.

Η Kerrigan ξύπνησε με μεγάλα κενά μνήμης, ωστόσο ο Arcturus την διαβεβαίωνε ότι είναι σε ασφαλή χέρια. Τα χρόνια που ακολούθησαν δούλεψε για τον Mengsk, ενώ παράλληλα θυμόταν όλο και περισσότερα γεγονότα από το παρελθόν της. Ο Arcturus ανακάλυψε τους άλλους δύο πράκτορες, εκ των οποίων έναν εκτέλεσε η Kerrigan και τον δεύτερο ο ίδιος. Εκείνη, έχοντας πλέον πλήρη επίγνωση του ποια ήταν και τι είχε κάνει στο παρελθόν, ζήτησε από τον Mengsk να τη συγχωρέσει. Την καθησύχασε λέγοντας ότι ήδη είχε κάνει πολλά για αυτόν, ότι την συγχώρεσε και ότι ζωντανή του είναι πολύ πιο χρήσιμη. Από εκείνη την ημέρα, η Sarah ορκίστηκε υπακοή στον Mengsk και τις εντολές του. Όμως, μετά την αποστολή στον Tarsonis είδε ότι οι υπηρεσίες της θα του ήταν πλέον άχρηστες, μιας και τώρα θα είχε τη δική του αυτοκρατορία. Ο κύκλος της εκδίκησης για το χαμό της οικογένειάς του ήταν έτοιμος να κλείσει και αυτή ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε την Kerrigan. Τουλάχιστον έτσι πίστευε.

Επεισόδιο ΙΙ

Ενώ όλοι θεωρούσαν την Kerrigan νεκρή, ο Overmind είχε διαφορετικά και πιο σκοτεινά σχέδια. Εκτιμώντας τις τεράστιες ποσότητες psionic power που έβγαιναν από το σώμα της έδωσε εντολή στα Zerg να μην την σκοτώσουν αλλά να του την επιστρέψουν ζωντανή στον πλανήτη Char όπου είχε πλέον εγκατασταθεί. Εκεί, ο Overmind τροποποίησε το γενετικό κώδικα της Kerrigan, αφαιρώντας ανθρώπινα κύτταρα και προσθέτοντας στη θέση τους κύτταρα από Zerg. Έτσι δημιούργησε ένα υβρίδιο Terran και Zerg, το οποίο μάλιστα ήταν το πρώτο που είχε αυτόνομη βούληση. Την ονόμασε Queen of Blades και έμμεσα την χρησιμοποίησε για να μάθει την τοποθεσία του πλανήτη Aiur, της πατρίδας των Protoss. Ο Overmind ήξερε ότι αν κατάφερνε να ανακαλύψει που βρίσκεται ο Aiur, θα μπορούσε με μία μεγάλη επίθεση να πετύχει το στόχο του που δεν ήταν άλλος από το να καταστρέψει τη φυλή των Protoss. Βαθιά μέσα της, η Kerrigan ακόμα ένιωθε άνθρωπος και θυμόταν όλο το σκοτεινό παρελθόν της. Χρησιμοποίησε την πανίσχυρη psionic power που διέθετε για να καλέσει βοήθεια από όλες τις μεριές του γαλαξία.

Οι δυνάμεις της Kerrigan έγιναν αντιληπτές από τρεις μεριές. Τον πρώην αγαπημένο της, Raynor, που ξεκίνησε με την ομάδα του για να την βρει στον πλανήτη Char. Τις δυνάμεις των Protoss με επικεφαλής τον Tassadar ο οποίος παρέβλεψε τις εντολές των ανωτέρων του που του είχαν απαγορεύσει να ανακατευθεί ξανά με τα Zerg. Τέλος, στον Char έφτασε και μία ακόμα ομάδα Protoss, της φατρίας των Dark Templars, με επικεφαλής τον ιεράρχη Zeratul. Οι τρεις στρατοί ενώθηκαν σε έναν, με σκοπό να αντιμετωπίσουν τον Overmind. Όσο ο Tassadar και ο Raynor κρατούσαν απασχολημένη την Kerrigan (παραδομένη πλέον στον Overmind), ο Zeratul σκότωσε τον cerebrate Zasz. Για να το καταφέρει αυτό, χρησιμοποίησε την πολύ ισχυρή void power που τράβηξε αμέσως την προσοχή του Overmind.  Λίγο πριν σκοτωθεί ο Zasz, ο Overmind συνδέθηκε εγκεφαλικά μαζί του και στη συνέχεια μέσω psionic link με τον Zeratul. Έτσι κατάφερε να διαβάσει το μυαλό του και να μάθει την τοποθεσία του Aiur. Είχε επιτέλους στα χέρια του, την ευκαιρία να τελειοποιήσει το είδος του απορροφώντας τους μεγαλύτερους εχθρούς του. Αμέσως, ένας τεράστιος στρατός από Zerg ξεκίνησε με κατεύθυνση την πατρίδα των Khalai Protoss.

Επεισόδιο ΙΙΙ

Στον Aiur, η επίθεση των Zerg είχε ήδη ξεκινήσει. Στην θέση του Tassadar, ορίστηκε Executor ένας νέος αλλά πολύ ικανός Templar, ονόματι Artanis. Ο Artanis με την βοήθεια του θρυλικού πολεμιστή Fenix κατάφεραν να απωθήσουν προσωρινά τις ορδές των Zerg. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, ο Tassadar κατάφερε να επικοινωνήσει με τους συμπατριώτες του στον Aiur και τους πληροφόρησε ότι έστω και ένα cerebrate αν καταφέρουν να σκοτώσουν, θα είναι αρκετό για να αποδιοργανωθεί ο στρατός. Στην πρώτη προσπάθειά τους, οι Protoss απέτυχαν παταγωδώς και έχασαν πολλούς στρατιώτες. Ο Tassadar θεωρήθηκε υπεύθυνος γι αυτό και αιρετικός γιατί συνεργάστηκε με έναν Dark Templar. Artanis και Fenix έδωσαν σπουδαίες μάχες αλλά ο μεγάλος αριθμός των Zerg έκανε τα πράγματα όλο και πιο δύσκολα. Τελικά, ο Fenix έχασε τη ζωή του κατά τη μονομαχία του με ένα γιγάντιο Hydralisk. Ο Artanis ταξίδεψε στον Char, όπου αφαίρεσε από τον Tassadar κάθε βαθμό και αξίωμα και έπειτα τον συνέλαβε για εσχάτη προδοσία.

Στο ταξίδι της επιστροφής, ο Tassadar έπεισε τον Artanis, ότι με το συνδυασμό της psionic power και της void energy των Dark Templars μπορούσαν να σκοτώσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα cerebrates του Overmind. O Artanis επέστρεψε στον Char, έσωσε τον Zeratul από τις δυνάμεις των Dominion που είχαν φτάσει εκεί και όλοι μαζί γύρισαν στον Aiur για να αντιμετωπίσουν τον Overmind. Φτάνοντας, ο Tassadar που αντιμετωπίστηκε με μεγάλο μίσος από τους συμπολίτες του, παραδόθηκε μόνος του και τελικά φυλακίστηκε από τις αρχές. O Raynor με τη βοήθεια του Fenix (που αναγεννήθηκε μέσα σε ένα war machine, το λεγόμενο Dragoon), τον ελευθέρωσαν με συνοπτικές διαδικασίες και τον παρότρυναν να κινηθεί γρήγορα γιατί ο Overmind πλησιάζει στον πυρήνα του πλανήτη. Ο άλλοτε περήφανος και πλέον μισητός Executor των Protoss, επιτίθεται στον Overmind και λέγοντας τη θρυλική φράση “Τη ζωή μου για τον Aiur” εξαπολύει τεράστιες ποσότητες void energy και psionic power ταυτόχρονα, καταστρέφοντας τον αρχηγό των Zerg με κόστος τη δική του ζωή.

STARCRAFT: BROOD WAR

Eπεισόδιο I

Το Brood War είναι το expansion του Starcraft και η ιστορία του αρχίζει ακριβώς από εκεί που τελειώνει το πρώτο παιχνίδι, σαν να γυρνάμε σελίδα σε ένα βιβλίο. Ο Overmind νικήθηκε αλλά ο στρατός του εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την επιφάνεια του Aiur. Όσοι Protoss επέζησαν, με αρχηγούς τους Artanis και Zeratul μετακινήθηκαν στον πλανήτη Shakuras, την πατρίδα των “αιρετικών” συμπατριωτών τους, των Dark Templars. Η αρχηγός των Nerazim, Raszagal, αναγκάστηκε να προσφέρει στέγη στους πονεμένους Protoss, που μέσα σε λίγες ώρες είχαν χάσει τα πάντα. Στο μεταξύ και ο πλανήτης Shakuras δέχεται επίθεση από τις μονάδες του cerebrate Daggoth. Khalai Protoss και Dark Templars ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προστατέψουν τον Shakuras, όμως σύντομα χάνουν το αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς τα Zerg επιτίθενται κατά χιλιάδες. Βοήθεια έρχεται να προσφέρει, σαν από μηχανής θεός, η Kerrigan, που υποστηρίζει ότι πλέον ελευθερώθηκε από τον Overmind.

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τους Protoss να την βοηθήσουν να νικήσει έναν νέο Overmind που είχε αρχίσει να μεγαλώνει στον Char και σαν αντάλλαγμα θα τους βοηθούσε να βρουν ένα ζευγάρι artifacts και να τα χρησιμοποιήσουν για να ξεκλειδώσουν τη δύναμη του temple των Xel'naga που βρισκόταν στον Shakuras. Παρά τις αντιδράσεις των Zeratul και Artanis, η Raszagal δέχτηκε την πρόταση της Kerrigan και ξεκίνησαν για να βρουν τους δύο κρυστάλλους. Τον πρώτο, τον πήραν από ένα μυστικό εργαστήριο των Dominion στον Char, ενώ τον άλλο τον βρήκαν σε μία φωλιά από Zerg κοντά στη περιοχή όπου βρισκόταν ο δεύτερος Overmind. Παρά την επιτυχία, ένας Judicator των Protoss ονόματι Aldaris, κατάλαβε ότι η Kerrigan έπαιζε με το μυαλό της Raszagal και την οδηγούσε σε λάθος αποφάσεις και έτσι τάχθηκε κατά της συμμαχίας. Οι δυνάμεις του όμως ήταν μικρές, νικήθηκε εύκολα από τον στρατό των Nerazim και φυλακίστηκε.

Λίγο πριν αποκαλύψει δημόσια το βρώμικο παιχνίδι που έπαιζε η Queen of Blades, εκείνη φρόντισε να του κλείσει για πάντα το στόμα σκοτώνοντάς τον. Αυτό εξόργισε τους Protoss και αμέσως διέταξαν την Kerrigan να φύγει από τον πλανήτη τους. Zeratul και Protoss έχοντας στα χέρια τους τους κρυστάλλους, πήγαν στο temple των Xel'naga και το ενεργοποίησαν, καθαρίζοντας ολοκληρωτικά τον Shakuras από τις δυνάμεις του Daggoth.

 

Eπεισόδιο IΙ

Στο μεταξύ η Γη, με παγκόσμια κυβέρνηση την UED (United Earth Directorate), αποφασίζει να πάρει μέρος στις εξελίξεις στον Koprulu Sector. Στέλνει έναν τεράστιο στόλο με ναυάρχους τους Alexei Stukov και Gerard DuGalle, ώστε να νικήσουν την Terran Dominion και να πάρουν τον έλεγχο του νέου Overmind. Οι Stukov και DuGalle, συμμαχούν με τους εναπομείναντες υποστηρικτές της πρώην Ομοσπονδίας (με αρχηγό τον Samir Duran) και στρέφονται εναντίον του Mengsk. Αφού νίκησαν τον στρατηγό της Dominion, Edmund Duke, επισκέφτηκαν τον Tarsonis όπου και ανέκτησαν έναν psi disrupter, μια συσκευή ικανή να αποπροσανατολίζει τα psionic signals των Zerg. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στην πρωτεύουσα της Dominion, τον Korhal, αλλά δεν πρόλαβαν να συλλάβουν τον Mengsk, τον οποίο έσωσε ο Raynor, υπό τις οδηγίες της Kerrigan. Η Queen of Blades σκόπευε να χρησιμοποιήσει τον στόλο του Arcturus για να νικήσει την UED. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν κοντά στον Aiur, όμως πριν προλάβουν να συγκρουστούν, δέχτηκαν επίθεση από στρατό των Zerg.

O Stukov, φοβήθηκε ότι οι δυνάμεις της UED δε θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το Swarm και έτσι εγκατέλειψε τη μάχη παίρνοντας μαζί του και τον psi disrupter. Οι Raynor, Mengsk και Artanis επέστρεψαν στον Shakuras μέσα από μία ανοιχτή warp gate στον Aiur. Βλέποντας τον Stukov σαν προδότη, ο DuGalle στέλνει τον Duran προς αναζήτηση του πρώτου. Φτάνοντας στον πλανήτη Braxis (όπου βρισκόταν ο δεύτερος Overmind), βρίσκει ο ίδιος τον Stukov μισοπεθαμένο και τον disrupter πεταμένο δίπλα του. Εκείνος του λέει ότι ο Duran, που δουλεύει ως διπλός πράκτορας για αυτόν και την Kerrigan, τον πυροβόλησε και ρύθμισε τον disrupter ώστε να ανατιναχθεί. H ομάδα της UED καταφέρνει να απενεργοποιήσει τη βόμβα και η μάχη με τα Zerg παίρνει ανέλπιστα καλή τροπή. Η συσκευή δούλεψε με επιτυχία ανακατευθύνοντας τα psionic signals πάνω στον νέο Overmind, που αποδιοργανώθηκε και έδιωξε τα Zerg μακριά από τον πλανήτη. Η UED πήρε υπό τον έλεγχό της τον δεύτερο Overmind, κερδίζοντας έτσι σημαντικό προβάδισμα.

Επεισόδιο ΙΙΙ

Η Kerrigan, βλέποντας πως σιγά σιγά χάνει τον έλεγχο του Swarm, καταφέρνει να πείσει τον Raynor και τους Protoss ότι η UED είναι η μεγαλύτερη απειλή, έχοντας στα χέρια τους τον δεύτερο Overmind. Η ίδια ζητάει από τον Mengsk να χρησιμοποιήσει τον psi emitter για να προσελκύσει όσο πιο πολλά Zerg γίνεται στον Braxis και να καταστρέψουν τον psi disrupter. Εκείνη, μαζί με τον Raynor και τον Fenix επιτίθενται στον Korhal και διαλύουν τις δυνάμεις της UED, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Mengsk να ξαναχτίσει την αυτοκρατορία του από την αρχή. Η Kerrigan, βλέποντας πως ο στρατός της έχει δυναμώσει και τυφλωμένη από τη δίψα της για εκδίκηση, στρέφεται εναντίον των συμμάχων της, σκοτώνοντας τον Fenix και τον στρατηγό Duke. Ωστόσο, ο Raynor και o Mengsk καταφέρνουν να ξεφύγουν. Πλέον έχει μείνει μόνο ένα εμπόδιο για να σφραγίσει την κυριαρχία της.

Ταξιδεύει στον Shakuras, όπου πιάνει αιχμάλωτη την Matriarch Raszagal. Ως αντάλλαγμα, ζητάει από τους Dark Templars να καταστρέψουν τον δεύτερο Overmind στον Braxis, όσο τα Zerg της θα πολεμάνε την UED. Ο Zeratul πραγματοποιεί την επιθυμία της αλλά είναι ήδη πολύ αργά για την Raszagal. Η Kerrigan του αποκαλύπτει ότι ελέγχει το μυαλό της από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον πλανήτη. Ο Zeratul, μην αντέχοντας να βλέπει την αρχηγό της φυλής του, μαριονέτα στα χέρια της Kerrigan, αναλαμβάνει δράση και τελικά την σκοτώνει ο ίδιος. Στο μεταξύ, οι DuGalle, Mengsk και Artanis, απελπισμένοι οργανώνουν μία τελευταία επίθεση στον Char, όπου έχει εγκαταστήσει μόνιμα τη βάση της η Kerrigan. Η Queen of Blades κάνει κομμάτια τον στρατό τους με απίστευτη ευκολία. Ο Mengsk και ο Artanis δραπετεύουν και οι δρόμοι τους χωρίζουν για πάντα, ενώ ο DuGalle αυτοκτονεί για να μη πέσει αιχμάλωτος στα χέρια της Kerrigan.

Κανένας ζωντανός εχθρός δεν ήταν πλέον αρκετά δυνατός για να αντιμετωπίσει την Queen of Blades. Τους είχε κατατροπώσει όλους έναν προς έναν. Έγινε βασίλισσα και πήρε τον πλήρη έλεγχο του Swarm, αναδιαρθρώνοντας τα στρατεύματα και χτίζοντας από το μηδέν την παντοδύναμη αυτοκρατορία των Zerg, με πρωτεύουσα τον Char. Στον επίλογο του Brood War, ο Zeratul έρχεται σε ενδοεπικοινωνία μέσω της void energy με ένα μυστηριώδες πλάσμα που δεν είχε μορφή. Αυτό το πλάσμα δεν ήταν άλλος από τον Samir Duran που γνωρίσαμε ως άνθρωπο. Στο παιχνίδι δεν μαθαίνουμε πληροφορίες γι αυτόν αλλά η ιστορία του είναι η εξής. Ο Duran στην πραγματικότητα είναι ένας ισχυρός Xel'naga που εμφανιζόταν με διάφορες μορφές εξυπηρετώντας πολύ πιο σκοτεινά συμφέροντα. Μέσα από την ενδοεπικοινωνία τους, ο Zeratul βλέπει ένα φρικιαστικό πλάσμα, σε μορφή υβριδίου Zerg και Protoss κρυμμένο σε ένα μακρινό πλανήτη. Ο Duran του λέει ότι και ο ίδιος υπηρετεί σκοτεινές δυνάμεις που κανένας Protoss δεν μπορεί να φανταστεί και ότι ο ερχομός των υβριδίων θα αλλάξει τον γαλαξία για πάντα.

Κάπου εδώ ήρθε η ώρα να κλείσουμε και το δεύτερο μέρος του Starcraft lore. Όπως βλέπετε και μόνοι σας, η σειρά αυτή βγήκε αρκετά μεγάλη και δεν υπάρχει λόγος να σας κουράζω με τεράστια κείμενα. Σε αυτό το μέρος ασχοληθήκαμε με δύο διαφορετικά παιχνίδια, ενώ στο επόμενο και τελευταίο μέρος θα δούμε το Starcraft II, χωρισμένο στα τρία expansions που έχει. Όπως είναι φυσιολογικό, το Starcraft I που ξεκίνησε και τη σειρά, έχει τα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα γεγονότα και πιστεύω ότι έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά κάθε gamer που το έπαιξε όταν πρωτοκυκλοφόρησε.  Ελπίζω οι περιπέτειες του Raynor και της Sarah να σας κράτησαν ευχάριστη συντροφιά και αν έχετε οποιαδήποτε απορία, προβληματισμό ή σχόλιο να κάνετε, εδώ θα είμαι για να τα πούμε. Θα σας δω στο επόμενο μέρος του lore. Mέχρι τότε καλά να περνάτε και να παίζεται πολλά παιχνίδια.