Διέρρευσαν πλάνα από το third-person shooter StarCraft που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Μια κλεφτή ματιά στο StarCraft: Ghost
17 Φεβρουαρίου 2020 09:24
Διέρρευσαν πλάνα από το third-person shooter StarCraft που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Τον Σεπτέμβριο του 2002 η Blizzard είχε ανακοινώσει το StarCraft: Ghost, έναν tactical action τίτλο που θα κυκλοφορούσε στα PlayStation 2, GameCube και Xbox, επεκτείνοντας το σύμπαν της λατρεμένης σειράς. Το project ξεκίνησε στα χέρια της Nihilistic Software και στη συνέχεια την ανάπτυξη του ανέλαβε η Swingin' Ape Studios, την οποία εν τέλει αγόρασε η Blizzard. Η κυκλοφορία του τίτλου είχε λάβει ατελείωτες καθυστερήσεις και η ανάπτυξή του ήταν φημισμένη για τα εμπόδια που είχε συναντήσει.

Για πάρα πολλά χρόνια το Ghοst ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα vaporware της gaming βιομηχανίας, με τη Blizzard να δηλώνει το 2013 πως το project δεν ακυρώθηκε ποτέ, αλλά ήταν απλά ‘στον πάγο’. Τελικά, το 2014 μάθαμε πως το project ακυρώθηκε επίσημα, όπως επίσης και το next-gen Titan MMO της εταιρίας.

Αν και το Ghost είχε παρουσιαστεί στην E3, ελάχιστα πλάνα του υπήρχαν στο διαδίκτυο. Αυτό έρχεται να αλλάξει τώρα, αφού σε ένα ξεχασμένο Xbox Dev Kit ανακαλύφθηκε ένα μη ολοκληρωμένο build του παιχνιδιού. Έτσι, τα πρώτα πλάνα από το παιχνίδι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Φυσικά, η ανάπτυξη του project δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, οπότε οι shooting μηχανισμοί και άλλες πτυχές του φαίνονται κάπως πρόχειρες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε, λοιπόν, ένα μεγάλης διάρκειας βίντεο με απευθείας τραβηγμένα πλάνα που δείχνει το παιχνίδι σε upscaled 720p ανάλυση. Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό off-screen βίντεο έχει κατέβει πλέον, οπότε είναι άγνωστο για πόσο θα παραμείνει ‘στον αέρα’ και το εν λόγω gameplay. Ανεξαρτήτως, για την ώρα μπορείτε να δείτε το ιδιαίτερο αυτό project της Blizzard εν δράσει μέσα από τον player που ακολουθεί.