PlayStation 4 Tips 

Μοιραστείτε τη βιβλιοθήκη τίτλων και άλλες χρήσιμες λειτουργίες

PlayStation 4 Tips

Υπάρχουν κάποια μικρά αλλά θαυματουργά tips στο PlayStation 4 που αρκετός κόσμος αγνοεί. Επειδή τελευταία βρέθηκα να τα εξηγώ σε κάποιον φίλο, μου ήρθε η ιδέα να τα γράψω εδώ αφενός για να τα μοιραστώ μαζί σας και αφετέρου να μη με ζαλίζει κι αυτός! Θα σας γράψω, λοιπόν, πως γίνεται να μοιράσετε τη βιβλιοθήκη του λογαριασμού σας σε δυο PlayStation 4, πώς να κάνετε ένα παιχνίδι που ανήκει στον ίδιο λογαριασμό να παίξει σε άλλη κονσόλα που δεν είναι primary  και πώς να κάνετε Deactivate τον λογαριασμό σας από παλιά ή χαλασμένα PlayStation συστήματα.  Μην αγχώνεστε όλα είναι μέσα σε νόμιμα πλαίσια και θα τα αναλύσουμε εδώ βήμα-βήμα.

Ας ξεκινήσουμε με το πώς γίνεται να κάνει κάποιος Deactivate τον λογαριασμό του από ένα παλιό PlayStation. Σίγουρα όσοι έχετε μπει στη διαδικασία σας έχει πιάσει πονοκέφαλος. Στους περισσότερους μπορεί να έχει χαλάσει μια κονσόλα ή να έχει πουληθεί πριν προλάβουμε να απενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό από αυτή. Αυτό ως συνέπεια έχει να μην μπορούμε να κατεβάσουμε υλικό που έχουμε ήδη αγοράσει γιατί ο λογαριασμός μας είναι δεμένος με εκείνη την κονσόλα. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Θα πρέπει να μπούμε στο site της Sony και να απενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό μας από την συγκεκριμένη κονσόλα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αφού απενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό μας από όλα τα PlayStation συστήματα και μετά απλά να τον ενεργοποιήσουμε από την καινούργια κονσόλα. Οπότε ακολουθούμε αυτό το σύνδεσμο

Βάζουμε το email και το password μας κι έπειτα στην καρτέλα Account πατάμε Media and Devises και επιλέγουμε Deactivate All. Ο λογαριασμός μας τώρα έχει αποδεσμευτεί από όλα τα PlayStation συστήματα που είχαμε, παλιά και καινούργια. Είναι πλέον έτοιμος να τον χρησιμοποιήσουμε σε νέες κονσόλες. Σημαντική σημείωση: Αυτή τη δυνατότητα την έχουμε κάθε 6 μήνες! Οπότε προσοχή σε ποιες κονσόλες θα τον ενεργοποιήσετε ξανά.  

Πάμε τώρα να δούμε πως γίνεται να μοιράσετε το λογαριασμό σας σε δυο PS4 ώστε με ένα λογαριασμό, να κάνετε όποια αγορά επιθυμείτε από το PlayStation Store, είτε αφορά παιχνίδι, είτε DLC, είτε κάποιο Theme και να μπορούν ο αδερφός σας, η/ ο σύντροφό σας ή κάποιος φίλος σας να το παίξει, στη δική του κονσόλα με το δικό του λογαριασμό, ακόμα και ταυτόχρονα ο καθένας από το δικό του. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να εμπιστεύεστε το άτομο αυτό που θα δώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. 

Όταν δημιουργήσατε τον λογαριασμό σας στο PS4 αυτομάτως η κονσόλα έγινε Primary. Έχετε τη δυνατότητα μέσα από το μενού –σε αντίθεση με το site της Sony- να κάνετε όσες φορές θέλετε activate ή deactivate την κονσόλα σας. Ας υποθέσουμε τώρα ότι θέλετε να δώσετε τον λογαριασμό που ήδη έχετε στο δικό σας PS4, σε ένα δεύτερο. Για να το κάνετε αυτό πρέπει να πάτε στο μενού της κονσόλας και να ακολουθήσετε την διαδρομή Settings/ PlayStation Netwotk-Account Management/ Activate as Your Primary PS4 και να πατήσετε Deactivate. Στη δεύτερη κονσόλα τώρα, δημιουργείτε έναν νέο user, συνδέεστε με τα στοιχεία σας και μετά ακολουθείτε την ίδια διαδρομή, κάνοντας αυτή τη φορά Activate αντί για Deactivate. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε κάνει ως Primary PS4 τη δεύτερη κονσόλα και η δική σας είναι στην ουσία Secondary. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα στη δική σας κονσόλα, τα πάντα που έχετε κατεβάζει παίζουν όπως και πριν και μπορείτε να συνδέεστε κανονικά όπως κάνατε μέχρι τώρα στο PSN.

Η δεύτερη κονσόλα τώρα μπορεί να συνδεθεί με το δικό σας λογαριασμό (όταν δεν θα είστε εσείς on line) και να κατεβάσει ότι θέλει από την Library. Αφού βάλει να κατεβαίνει το επιθυμητό υλικό, μπορεί να κάνει sign out από τον λογαριασμό σας και να συνδεθεί ο φίλος/η σας με το δικό του. Το download δεν επηρεάζεται, συνεχίζεται κανονικά. Αφού κατέβει το παιχνίδι, ο φίλος/η σας μπορεί να το παίξει από το δικό του λογαριασμό στην κονσόλα του κι εσείς από την δική σας, με το δικό σας λογαριασμό. Μπορείτε επίσης να παίξετε και ταυτόχρονα ένα παιχνίδι, ο καθένας από το δικό του λογαριασμό, ακόμα κι αν το παιχνίδι είναι multiplayer. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι δεν γίνετε και οι δυο κονσόλες να είναι ταυτόχρονα με τον ίδιο λογαριασμό συνδεδεμένες στο PSN. Η δεύτερη κονσόλα χρειάζεται ουσιαστικά να είναι online με το λογαριασμό σας, μόνο για εκείνα τα λίγα λεπτά που θα μπει να βάλει για κατέβασμα υλικό από τον δικό σας λογαριασμό.

Σημαντικές σημειώσεις: Αγορά από το store με το λογαριασμό σας μπορούν να κάνουν και οι δυο κονσόλες (ή από το site της Sony) και να έχουν πρόσβαση σε αυτό το υλικό. Ο φίλος σας χρειάζεται να μπαίνει με τον λογαριασμό σας, μόνο για μερικά λεπτά για να βάλει να κατεβαίνουν τα παιχνίδια που θέλει από την Library. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο πόσες φορές θα το κατεβάσετε. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε δύο PS4. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι ότι η δική σας κονσόλα που είναι Secondary, μπορεί να παίξει τα παιχνίδια που έχετε κατεβάσει, μόνο όταν είναι συνδεδεμένη στο PSN. Αυτό συμβαίνει γιατί αν δεν είστε online δε μπορεί να γίνει επαλήθευση ότι το περιεχόμενο αυτό σας ανήκει. Η κονσόλα του φίλου σας η οποία είναι στην ουσία Primary με τον δικό σας λογαριασμό, μπορεί να τα παίξει και offline. Επίσης καμία από τις δυο κονσόλες δεν πρέπει να διαγράψει από τους users τον λογαριασμό στον οποίο ανήκουν τα παιχνίδια. Διαφορετικά όταν θα πάτε να παίξετε κάποιο παιχνίδι θα δείτε λουκέτο.  

Ελπίζω να βρήκατε χρήσιμες αυτές τις πληροφορίες. Για οποιαδήποτε απορία αφήστε τα σχόλιά σας. Καλό gaming!  

32 comment(s)