iPhone XS Max review

Ήρθε αυτό που πολλοί μισούν, αλλά περισσότεροι λατρεύουν!
28 Σεπτεμβρίου 2018 12:22
iPhone XS Max review

Μπήκε, λοιπόν, το φθινόπωρο και όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια, έτσι και φέτος έχουμε την επιστροφή της Apple, της εταιρίας που όλοι μισούν, αλλά οι περισσότεροι, όπως λένε τα νούμερα, τελικά λατρεύουν. Και αυτό, πέρα από το καλό marketing, μάλλον σημαίνει ότι κάνει κάτι καλά. Δε θα αναλύσω περισσότερο τις σκέψεις μου, ωστόσο, μιας και σήμερα είμαι εδώ για να σας μιλήσω για το νέο iPhone Xs Max, το οποίο μας εξασφάλισε ο Γερμανός για τα μάτια σας και μόνο. Μείνετε μέχρι το τέλος του βίντεο, μιας και σας περιμένει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.Η εταιρία τελικά αποφάσισε να κρατήσει τον αριθμό δέκα στην ονομασία με αποτέλεσμα το 9 να μείνει παραπονεμένο, μιας και δε θα μπει ποτέ δίπλα από κάποιο iPhone + το γεγονός ότι μάλλον ήθελε να το κάνει να φαίνεται ως «παλιό» δίπλα από το αντίπαλο δέος της Samsung. Έξυπνο!

Αυτό που επίσης δεν άλλαξε, είναι το φαινόμενο «s» που χτυπάει τα iPhone κάθε δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι το Xs είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του iPhone X και όχι το νέο μεγάλο βήμα της εταιρίας στα smartphone. Μετά από παράπονα των χρηστών που ήθελαν και μία μεγάλη έκδοση του iPhone 10, η Apple φέτος τους το χάρισε, απλά αντί για Plus πλέον το ονόμασε Max. Έτσι, το iPhone 10s έρχεται σε έκδοση των 5.8 ιντσών και σε έκδοση 6.5 ιντσών για την Max εκδοχή του. Όντως S μοντέλο, το νέο iPhone δεν κουβαλάει ριζικές αλλαγές στο σχεδιασμό του και ακολουθεί ευλαβικά το δρόμο που χάραξε το iPhone 10. Έχουμε λοιπόν πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι και μπροστά και πίσω μέρος φτιαγμένο από ανθεκτικότερο, όπως δηλώνει η Apple, γυαλί. Δε νομίζω να χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το πόσο στιβαρό και ποιοτικό είναι το τηλέφωνο στα χέρια, μιας και νομίζω ότι σε αυτό οι περισσότεροι συμφωνούν. Ειδικά το Space Grey το οποίο είναι και το αγαπημένο μου χρώμα, το κάνει ως ένα από τα ομορφότερα τηλέφωνα της αγοράς.

Τα φυσικά κουμπιά και οι θέσεις των sim-slot, του μικροφώνου και των ηχείων είναι στις γνώριμες τοποθεσίες, αυτό  που όμως αξίζει να αναφέρω είναι το πισώπλατο χτύπημα των σχεδιαστών στους ψυχαναγκαστικούς, που θέλει τις δύο γρίλιες δεξιά και αριστερά της lightning θύρας να μην είναι συμμετρικές. Και αυτό γιατί κάπου έπρεπε να τοποθετηθεί διακριτικά η γραμμή της κεραίας. Όλα αυτά ισχύουν βέβαια μόνο για το Max μοντέλο μιας και στο απλό οι ψυχαναγκαστικοί θα κοιμούνται ήσυχοι. Όσον αφορά τα ηχεία, με τη βοήθεια του ακουστικού, έχουμε ένα stereo αποτέλεσμα, το οποίο είναι τιμιότατο. Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι για πρώτη φορά ένα iPhone λαμβάνει IP68 πιστοποίηση, που σημαίνει πως είναι ακόμα πιο ανθεκτικό σε νερό και σκόνη από το iPhone X.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οθόνη, πέρα από τη μεγάλη αλλαγή των ιντσών στο Xs Max, δεν υπάρχουν σπουδαίες αλλαγές. Τα bezels είναι ίδια, το notch στο πάνω μέρος απείραχτο, έχουμε το ίδιο aspect ratio, ενώ η screen-to-body αναλογία, παραμένει υψηλότατη, στα 84.4%. Το iPhone Xs Max ενσωματώνει και φέτος την εντυπωσιακότατη Super AMOLED οθόνη ανάλυσης 2688x1242 pixels η οποία χαρίζει απίθανα αποτελέσματα σε χρώματα, φωτεινότητα, λευκά και μαύρα και πολύ εντυπωσιακές γωνίες θέασης. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα 120Hz που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Apple δεν αφορούν το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης αυτής καθ’ αυτής αλλά την απόκριση της αφής. Ωστόσο η οθόνη ειδικά στο Max μοντέλο και σε συνάρτηση με την Dolby Vision και HDRX υποστήριξη, ενδείκνυται για ποιοτική media κατανάλωση.

Για την μπαταρία η Apple στην παρουσίασή της μίλησε με ποσοστά, με το iPhone Xs Max να αντέχει 1.5 ώρες παραπάνω χρήση σε σχέση με το iPhone 8 Plus. Τα νούμερα στο site της αποκαλύπτουν χωρητικότητα 3.174mAh, που σε πραγματική χρήση μεταφράζεται σε μία ημέρα τυπικής χρήσης. Υπάρχει η δυνατότητα ταχείας φόρτισης που όμως παραμένει ως δυνατότητα, μέχρι να αγοράσετε ταχυφορτιστή μιας και δε συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία και το παρών δίνει μόνο ο απλός φορτιστής ταξιδίου. Και μιας και αναφέρθηκα σε ελλείψεις να σημειώσω και πως από τη συσκευασία λείπει επίσης και ο αντάπτορας για audio jack ακουστικά και αυτό είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της αναλογικής θύρας, τουλάχιστον για την Apple.

To Α12 Bionic chipset της Apple είναι και αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στα specs του νέου iPhone. Καταρχάς έχουμε να κάνουμε με το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο τσιπάκι 7nm σε τηλέφωνο. Από κει και πέρα μιλάμε για επεξεργαστή 6 πυρήνων και GPU τεσσάρων πυρήνων. Η μνήμη RAM από τα 3GB του iPhone X πλέον ανέρχεται στα 4GB, ενώ στα του αποθηκευτικού χώρου υπάρχουν 64, 256 και 512GB, ανάλογα με το μοντέλο που θα προτιμήσετε. Στην πράξη, όλες αυτές οι τεχνικές προδιαγραφές καθιστούν το τηλέφωνο ως το γρηγορότερο της αγοράς. Στα benchmarks κερδίζει όλες τις διαθέσιμες έως και σήμερα συσκευές, αλλά αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι ακόμη και σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, το iPhone Xs Max δεν έχει ανταγωνιστή. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι του νέου iPhone θα βιώσουν μία από τις πιο απροβλημάτιστες και γρήγορες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κάποιος με ένα smartphone στα χέρια του.

Μαζί με το iPhone Xs η Apple άδραξε την ευκαιρία να φέρει και τη νέα έκδοση του λειτουργικού της, το iOS 12, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την gestures λειτουργία των νέων iPhone, ομαδοποιεί τις ειδοποιήσεις και βελτιώνει τα Memojis. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω να πω πολλά πράγματα για το iOS 12 παρά μόνο ότι έχουμε να κάνουμε με το πιο βελτιστοποιημένο και ομαλό λειτουργικό σύστημα σε τηλέφωνο. Βέβαια κάποια κόμπλεξ συνεχίζουν να με ενοχλούν, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση. Να μη ξεχάσω φυσικά να αναφέρω και το face ID το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί απροβλημάτιστα.Ο τομέας των καμερών είναι πάντα το δυνατό χαρτί της Apple, η οποία έχει χάσει όμως την παλιά της αίγλη. Έρχεται όμως για να διεκδικήσει ξανά το στέμμα και το καταφέρνει, τουλάχιστον στον τομέα του video. Αναλυτικά, έχουμε δύο 12MP κάμερες στο πίσω μέρος με wide φακό f/1.8 και telephoto f/2.4. Και οι δύο κάμερες διαθέτουν οπτική σταθεροποίηση. Η Apple έδωσε μεγάλη σημασία στο bokeh εφέ, προσφέροντας αυτό που έχουμε δει σε άλλα τηλέφωνα, ελαφρώς βελτιωμένο και πολύ πιο κοντά σε τεχνικές DSLR καμερών. Για παράδειγμα τα φώτα στο πίσω μέρος μεγαλώνουν όσο θολώνει το background. Ο αισθητήρας των καμερών είναι μεγαλύτερος, επιτρέποντας καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ το Smart HDR φέρνει πολύ σωστή απόδοση χρωμάτων και φωτεινότητας στις εικόνες. Πρακτικά η κάμερα καταγράφει τρεις διαφορετικές φωτογραφίες με διαφορετική έκθεση για να τονίσει τις υποφωτισμένες περιοχές χωρίς να “κάψει” τις πολύ φωτεινές. Το video είναι το δυνατό χαρτί των καμερών προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα με καλή σταθεροποίηση, όμορφα χρώματα και στερεοφωνική καταγραφή ήχου.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με το iPhone Xs και την Apple. Γνωρίζω πως είναι μόδα πλέον να κράζουμε την εταιρία. Πολλές από τις κριτικές είναι δικαιολογημένες άλλες απλά τη δαιμονοποιούν χωρίς λόγο. Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι οι συσκευές της Apple αλλά και η εμπειρία που χαρίζουν στους χρήστες τους είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου. Αν ρωτάτε εμένα, είμαι από αυτούς που διαφωνούν σε πολλά με τις πρακτικές και τη γενικότερη νοοτροπία της εταιρίας του μήλου. Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίζω ότι αυτή η εταιρία καλώς ή κακώς πολλές φορές οδηγεί τις εξελίξεις. Το είδαμε με το notch, το είδαμε με το audio jack και με άλλα πολλά παραδείγματα. Σαν άτομο της τεχνολογίας, ούτε φέτος μπόρεσε να με πείσει να μεταπηδήσω προς το στρατόπεδό της, ούτε μπορώ να το προτείνω στους κατόχους iPhone X μιας και οι εμπειρίες χρήσης είναι παρόμοιες. Αποτελεί όμως μια σημαντική αναβάθμιση για χρήστες παρόμοιων μοντέλων.

Όλες οι εκδόσεις των iPhone Xs και Xs Max υπάρχουν διαθέσιμα από σήμερα σε όλα τα καταστήματα Γερμανός. Το πιο φθηνό και απλό iPhone Xs των 64GB κοστίζει €1229, ενώ το φθηνότερο Xs Max κοστίζει €1339. Κάτι που κάνει για ακόμα μια φορά την Apple πρωτοπόρα στον τομέα των τιμών. Όσοι ενδιαφέρεστε ρίξτε μια ματιά εδώ!

Τώρα, σε συνεργασία με το Γερμανό, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το τηλέφωνο που είδατε στο παρών βίντεο θα το χαρίσουμε σε έναν τυχερό από εσάς. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να είστε subscribers στα κανάλια των Unboxholics και του Γερμανού και να αφήσετε ένα σχόλιο κάτω από αυτό το βίντεο. Ο νικητής θα ανακοινωθεί περίπου σε μία εβδομάδα από σήμερα στο παρόν άρθρο.

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΤΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Αν και με λίγη καθυστέρηση, έχουμε πλέον νικητή για το μεγάλο διαγωνισμό! Έτσι, ο χρήστης με YouTube username Georginio Xydakis (https://www.youtube.com/channel/UCBESaJG2AVQdcyfa_WT7N8A) είναι ο μεγάλος νικητής. Σημαντικό: Ο νικητής θα πρέπει να μας στείλει ένα προσωπικό μήνυμα (pm), μέσω της πλατφόρμας του YouTube, ώστε να γίνει η επαλήθευση μέσω των links. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι 48 ώρες, διαφορετικά θα επιλέξουμε εκ νέου νικητή. 

Ευχαριστούμε για την τεράστια συμμετοχή σας! Μείνετε συντονισμένοι για περισσότεορυς μεγάλους διαγωνισμούς, εδώ στους Unboxholics!