Homido VR Headset review

Η συγκλονιστική εμπειρία του VR, στο...τηλέφωνό σας!
02 Ιουνίου 2015 13:00
Homido VR Headset review

Εμείς εδώ στους Unboxholics το virtual reality το ξέρουμε αρκετά καλά θέλω να πιστεύω. Στους Unboxholics έφτασε το Homido VR Headset, ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε συσκευές όπως το Oculus Rift, Gear VR και άλλα. Υπάρχει όμως μία ειδοποιός διαφορά. Το Homido φέρνει την εμπειρία του VR στο smartphone σας και δεν απαιτεί ικανό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Πάμε, όμως, να το δούμε πιο αναλυτικά. Καταρχάς, έρχεται σε ένα ποιοτικό βαλιτσάκι μεταφοράς, στο οποίο εκτός από το headset, υπάρχουν μερικές σημειώσεις, ανταλλακτικά διαφόρων μεγεθών για τους φακούς που προσαρμόζονται στα μάτια και ένα πανάκι καθαρισμού των τελευταίων. Το ίδιο το Homido, ενώ δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής, είναι μία αξιοπρεπέστατη συσκευή όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής. Αποτελείται κυρίως από πλαστικό, ωστόσο τα υλικά είναι καλά.

Σχεδιαστικά είναι λυτό και όμορφο, ενώ μου αρέσει αυτός ο συνδυασμός του μαύρου με το κόκκινο. Από τα λογότυπα και τις λαστιχένιες επιφάνειες, μέχρι τις σιλικόνες και τα αφρολέξ, όλα λειτουργούν υπέρ του γενικού συνόλου. Για την ιστορία, τα αφρολέξ μπορούν να αντικατασταθούν σε περίπτωση φθοράς ή σε επιδείξεις. Στα δεξιά και αριστερά του headset υπάρχουν οι ροδέλες που ρυθμίζουν την απόσταση των φακών από την οθόνη, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει ροδέλα που ρυθμίζει την απόσταση των φακών μεταξύ τους.

Το τηλέφωνο τώρα τοποθετείται στο μπροστά μέρος και ασφαλίζει σε ένα καπάκι. Η αλήθεια είναι ότι η τοποθέτηση θέλει λίγη προσπάθεια, αλλά τουλάχιστον η συσκευή ασφαλίζει εντυπωσιακά καλά, ενώ υπάρχουν και οι απαραίτητες λαστιχένιες επιφάνειες για να μην υπάρξουν φθορές στο τηλέφωνο. Όσον αφορά τις υποστηριζόμενες συσκευές, στο Homido μπορούν να τοποθετηθούν τηλέφωνα με οθόνη 4.3 ιντσών έως και 5.5 ιντσών. Το προτεινόμενο από την εταιρία είναι οι 5 ίντσες περίπου. Πριν περάσω στην εμπειρία χρήσης, πρέπει να αναφερθώ στην εφαρμογή στο κεφάλι. Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετώπισα κάποια προβλήματα. Τα λάστιχα είναι ικανά για να κρατήσουν σωστά τη συσκευή στη θέση της, ενώ συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε και το πάνω ζωνάρι για καλύτερα αποτελέσματα. Το μοναδικό μου παράπονο αφορά την περιοχή που εισέρχεται η μύτη. Εκείνο το σημείο το βρήκα στενό και με ενοχλούσε λιγάκι. Όχι όμως τίποτα μη υποφερτό.

Αφού, λοιπόν, ως περιφερειακό ικανοποιεί και με το παραπάνω, πρέπει να δούμε αν παρέχει και την εμπειρία που υπόσχεται στα της εικονικής πραγματικότητας. Εγώ, όπως πολλοί θα γνωρίζετε, έχω μία πολύ καλή επαφή με το Oculus Rift, το δημοφιλέστερο all-in-one VR headset της αγοράς. Οφείλω να ομολογήσω πως με το Homido εισέπραξα μία αξιοπρεπέστατη εμπειρία που μάλιστα σε σημεία ξεπερνάει αυτή του Rift, κυρίως ελέω της καλύτερης ανάλυσης της οθόνης, μιας και το δοκίμασα με συσκευές ανάλυσης έως και 2K, όπως είναι το Oppo Find 7 των 5.5 ιντσών ή το Samsung Galaxy S6 των 5.1 ιντσών. Η υψηλότερη ανάλυση, απ' ότι φαίνεται, είναι και υπεύθυνη για την ελαχιστοποίηση του συνδρόμου της ναυτίας, που ειδικά στο DK1 της Oculus, είναι αισθητή.

Στο Homido, η θέαση είναι πραγματικά πειστική και απροβλημάτιστη. Το γεγονός μάλιστα ότι εδώ εκτός από το καλώδιο των ακουστικών, δεν υπάρχουν άλλα καλώδια, κάνει το όλο σκηνικό σαφέστατα πιο φιλικό. Υπάρχει ένα θεματάκι στις μικρότερες οθόνες, μιας και πολλές φορές, όσο και να ρυθμίσεις το headset, θα αναγκαστείς να βλέπεις και λιγάκι πραγματικό κόσμο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα μειώνεται αν χρησιμοποιείτε το Homido υπό χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

Το σημαντικότερο θέμα που υφίσταται κατά την άποψή μου με το Homido είναι ότι άπαξ και τοποθετηθεί το τηλέφωνο στο headset, ο χρήστης χάνει πλήρως τον έλεγχο, οπότε θα πρέπει κάθε φορά που θέλει να κάνει κάτι να βγάλει και να ξαναβάλει τη συσκευή στη ειδική υποδοχή. Βέβαια, ως γνωστών, τα περισσότερα smartphones της αγοράς υποστηρίζουν bluetooth controllers, κάτι που κατά την άποψή μου είναι απαραίτητο για το 100% της εμπειρίας. Από την άλλη, οι περισσότερες εφαρμογές έχουν κατά νου την έλλειψη ελέγχου με τα δάχτυλα, οπότε συνήθως ενσωματώνουν εντολές μέσω του γυροσκοπίου.

Μιας και είπα εφαρμογές. Καταρχάς, VR εφαρμογές υπάρχουν και στα τρία δημοφιλή καταστήματα, δηλαδή το Google Play, το App Store και το Marketplace της Microsoft. Το τελευταίο είναι σαφέστατα πιο φτωχό, αλλά μέρα με τη μέρα εμπλουτίζεται με υποστηριζόμενα apps. Σε Android και iOS, όμως, γίνεται κυριολεκτικά ένας χαμός από εφαρμογές. Το 80% εξ αυτών βέβαια, είναι σκουπίδια, αλλά υπάρχουν και μερικές πολύ προσεγμένες δουλειές εκεί μέσα και όσο ανεβαίνει το VR στη συνείδηση των εταιριών, τόσο αυξάνονται και οι ποιοτικές εφαρμογές εκεί μέσα.

Από την άλλη η Homido έχει τη δική της εφαρμογή, το Homido Center, όπου εκεί μέσα υπάρχουν τακτοποιημένες όλες σχεδόν οι VR εφαρμογές, με ταξινόμηση ως προς το rating, το κόστος, την κατηγορία κ.ο.κ. Προσωπικά προτείνω να χρησιμοποιήσετε το Google ή το YouTube για να βρείτε αυτές που πραγματικά αξίζουν και πιστέψτε με, μέσα στο χάος των εφαρμογών, υπάρχουν αρκετές που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Εκτός, όμως, από παιχνίδια και εφαρμογές, μέσω του Homido μπορείτε να παρακολουθήσετε και 3D video. Μάλιστα εφαρμογές όπως το Google Cardboard, μετατρέπουν οποιοδήποτε βίντεο σε 3D δίνοντας μία ελαφριά μεν, αλλά αρκετή για να να είναι απολαυστική ψευδαίσθηση βάθους, δε.

VIDEO REVIEW

 

Το Homido υπάρχει διαθέσιμο προς πώληση στο Homido.gr, έναντι €69, ενώ με €15  επιπλέον αποκτάται και ένα bluetooth controller. Η ιστοσελίδα, εκτός για αγορά, λειτουργεί και ως hub για την VR εμπειρία του Homido, και εκεί θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, πριν προβείτε σε αγορά. Κατά την άποψή μου, χωρίς να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εικονικής πραγματικότητας, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να βιώσει ο οποιοσδήποτε την συγκλονιστική εμπειρία του VR, μέσω του smartphone που έχει ήδη. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, είναι ποιοτικό και προ πάντων δουλεύει, οπότε γιατί όχι.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Οι Unboxholics σας δίνουν την ευκαιρία να κάνετε δικό σας ένα Homido VR Headset, αφού η ελληνική αντιπροσωπεία μάς διέθεσε ένα επιπλέον headset. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα:

1. Αφήστε ένα σχόλιο στο παρόν άρθρο.

2. Κάντε like στη σελίδα της Homido στο Facebook.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, 5 Ιουνίου μέσω post στο Facebook page των Unboxholics. Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

_________

Αποτελέσματα διαγωνισμού:

Ο νικητής που κερδίζει το Homido VR Headset είναι ο χρήστης με username "simovitch123", ο οποίος θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον administrator του site (BraVeHeart) μέχρι την Τετάρτη 10/6 το αργότερο.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί μέσω ACS Courier, με τα έξοδα των μεταφορικών να βαραίνουν τον παραλήπτη.

Ευχαριστούμε για την τεράστια συμμετοχή σας!

Tags: