5+1 ενδιαφέροντα facts για το Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Σας παρουσιάζουμε μερικές ιστορίες που μπορεί να μη γνωρίζατε
29 Ιουνίου 2022 11:03
5+1 ενδιαφέροντα facts για το Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Η επιλογή του Sam Raimi για την καρέκλα του σκηνοθέτη στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness, αποδείχθηκε μία σπουδαία κίνηση, διότι είναι η δική του πινελιά και όραμα, τελικά, τα στοιχεία που αναβαθμίζουν την ποιότητά της. Στην φιλμογραφία του άλλωστε, μας έχει αποδείξει ότι μπορεί με μεγάλη ευκολία, να μπλέκει διαφορετικά είδη, τόσο στο συνολικό αποτέλεσμα της ταινίας, όσο και σε μία μοναδική σκηνή. Σκηνές που πολύ γρήγορα μπορούν να μετατραπούν από ένα έντονο θρίλερ, σε ταινία δράσης, καταλήγοντας σε μία απολαυστική σατιρική κωμωδία. Όλα αυτά, μπορεί να τα επικοινωνήσει επιτυχημένα σε μία πεντάλεπτη σκηνή. Είναι τόσο καλός σε αυτό που κάνει.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι αφιερωμένο στην δουλειά του Sam Raimi ως σκηνοθέτη. Οπότε πάμε παρέα να δούμε μερικά ενδιαφέροντα facts που συλλέξαμε για εσάς.


Ο Sam Raimi δεν ήθελε να σκηνοθετήσει άλλη ταινία με σούπερ ήρωες

Ο Sam Raimi, γνωστός μεταξύ άλλων για τη σκηνοθεσία της τριλογίας του Spider-Man (2002–2007) και του Evil Dead franchise, μεταμορφώθηκε, από μία ιδιαίτερη καλτ φιγούρα στο χώρο του τρόμου, σε έναν σκηνοθέτη μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο παραγωγής. Παρ' όλα αυτά, έχοντας χάσει την πίστη στον εαυτό του, λόγω των αρνητικών σχολίων που είχε λάβει από κοινό και κριτικούς για το Spider-Man 3, δεν ήθελε να εμπλακεί ξανά με superhero ταινία. Ωστόσο, δέχτηκε την πρόταση να σκηνοθετήσει το Doctor Strange 2, καθώς είχε απολαύσει την πρώτη, αλλά και για να δει αν θα μπορούσε να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες του κοινού.

Μετά το Avengers: Age of Ultron, αυτή είναι η δεύτερη ταινία με μουσική του Danny Elfman

Αυτή είναι η 16η συμμετοχή σε ταινία, βασισμένη σε κόμικ, του θρυλικού πλέον μουσικοσυνθέτη Danny Elfman, αλλά και η δεύτερή του στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel. Μερικές από αυτές είναι τα Batman (1989) και Batman Returns (1992) του Tim Burton, Dick Tracy (1990), Darkman (1990), η τριλογία The Men in Black, οι ταινίες Spider-Man (2002) και Spider-Man 2 (2004) του Sam Raimi, Hulk (2003), Hellboy II: The Golden Army (2008), Avengers: Age of Ultron (2015) και Justice League (2017).

Ο Scott Derrickson παραιτήθηκε από την θέση του σκηνοθέτη λόγω καλλιτεχνικών διαφορών

Ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας Doctor Strange, Scott Derrickson, γνωστός στο χώρο του τρόμου, κυρίως για τα The Exorcism of Emily Rose και Sinister, ήταν προγραμματισμένο να σκηνοθετήσει και το Doctor Strange 2. Τελικά, μετά από έντονες καλλιτεχνικές διαφορές, τόσο στην αισθητική όσο και στο γενικότερο όραμα που είχε η Marvel για το sequel, ο Αμερικανός σκηνοθέτης αποχώρησε από το project αρκετά νωρίς. 

Ο Benedict Cumberbatch γνώριζε ότι δεν επρόκειτο να είναι το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας

Ο βασικός πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο χαρακτήρας του Benedict Cumberbatch, Dr. Stephen Strange. Διαβάζοντας το σενάριο όμως, αυτό που κατάλαβε ο ηθοποιός, ήταν ότι δεν επρόκειτο να είναι το κεντρικό πρόσωπο της πλοκής. Δίπλα στην Scarlet Witch, την America Chavez και άλλους χαρακτήρες-έκπληξη, ο Cumberbatch γνώριζε από την αρχή ότι δε θα στηριζόταν πάνω του η ταινία, αλλά θα έδινε χώρο και χρόνο και στους υπόλοιπους χαρακτήρες.

Το αρχικό cut ήταν σχεδόν τρεις ώρες

Το Avengers: Endgame, του 2019, είναι μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια ταινία του MCU. Το αρχικό cut του Doctor Strange and the Multiverse of Madness, έφτανε σχεδόν τις 3 ώρες. Η διάρκειά του, όμως, μειώθηκε στα 126 λεπτά, στο τελευταίο στάδιο του post-production. Πιστεύετε θα δούμε στο κοντινό μέλλον κάποιο director’s cut;

Η Elizabeth Olsen ταξίδεψε στο Λονδίνο για την ταινία δύο μέρες αφότου ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του WandaVision

Η αφοσίωση της Elizabeth Olsen στη χαρακτήρα της Wanda Maximoff είναι δεδομένη. Την είδαμε άλλωστε, μέσα από την ερμηνεία της στο WandaVision και με πόσο μεγάλη επιτυχία κατάφερε να εκφράσει τα συναισθήματα της Wanda κατά τη διάρκεια της σειράς. Όσον αφορά τη συμμετοχή της στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness, αναγκάστηκε να ταξιδέψει απευθείας στο Λονδίνο για την ταινία, κυριολεκτικά δύο μέρες αφότου ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του WandaVision.