Άνοιξες Disney Plus; Τσέκαρε 6+1 σειρές εκτός Marvel και Star Wars για να δεις τώρα

Για να σταματήσεις να τριγυρίζεις τον κατάλογό του
22 Ιουνίου 2022 10:24
Άνοιξες Disney Plus; Τσέκαρε 6+1 σειρές εκτός Marvel και Star Wars για να δεις τώρα

Τo Disney Plus λανσαρίστηκε πριν από μια εβδομάδα στην Ελλάδα με ένα αρκετά πλούσιο περιεχόμενο για αρχή που η αλήθεια είναι προκαλεί την binge-σύγχυση του «τι να δω τελικά;». Για να σου λύσουμε αυτή την απορία τουλάχιστον όσον αφορά τις σειρές του, επιλέξαμε μια λίστα από μερικές σειρές που θεωρούμε πως αξίζει και «πρέπει» να παρακολουθήσεις για να τιμήσεις κάθε ευρώ της Disney+ συνδρομής σου.

Αυτές δεν προέρχονται από τις προφανείς επιλογές από τα σύμπαντα των Star Wars και Marvel, αλλά από τις λιγότερο προφανείς επιλογές και θα έλεγα πως είναι μέσα στα «διαμαντάκια» που μπορεί κανείς να απολαύσει με την Disney Plus συνδρομή.


Only Murders In the Building

Η χημεία του πρωταγωνιστικού τριδύμου των Steve Martin, Martin Short και Selena Gomez ξεχειλίζει σε αυτή τη σειρά όπου μαύρο χιούμορ, μυστήριο και ένα έγκλημα δημιουργούν ένα απολαυστικό μείγμα. Η σειρά «Only Murders In The Building» ακολουθεί τρεις αγνώστους με πάθος για αληθινά εγκλήματα που καταλήγουν να εμπλέκονται σε ένα, ερευνώντας τον μυστηριώδη θάνατο ενός γείτονά τους σε μια πολυκατοικία της Νέας Υόρκης.

Κι αν τελειώσετε τα μισάωρα 10 επεισόδιά του να ξέρετε ότι στις 28 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα η 2η σεζόν.

Lost

Αναμφίβολα είναι από τις πρώτες σειρές που bingάραμε στην εποχή που νοικιάζαμε 5-5 τα επεισόδια σε DVD από τα βιντεοκλάμπ τότε. Το δημιούργημα των J.J Abrams και Damon Lindelof άφησε εποχή με το μυστήριο της πτήσης 815 και του νησιού, όπου συνετρίβησαν οι επιζώντες του. Για έξι σεζόν το μυστήριο καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο και θαρρώ πως αν δεν το έχετε δει, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή.

The Americans

Ίσως η καλύτερη κατασκοπική σειρά όλων των εποχών; Για εμένα ναι, καθώς το The Americans όπου έλαμψε το άστρο των Kerry Russel και Matthew Rhys εκτός του ότι μάζευε τις υποψηφιότητες και τα βραβεία Emmy με το τσουβάλι, με κάθε σεζόν του γινόταν όλο και πιο αποπνικτικό το δράμα και η ζωή αυτού του ζευγαριού. Δυο κατάσκοποι που έγιναν με το ζόρι ζευγάρι στα τέλη των ‘80s για να εισχωρήσουν στο αμερικάνικο όνειρο, να το ζήσουν και να…το αναφέρουν πίσω στην KGB. Έξι σεζόν από 10-13 επεισόδια η κάθε μια, αρκούν για να σας κρατήσουν απασχολημένους.

Atlanta

Η σειρά-παιδί του Childish Gambino όπως τον γνωρίζετε οι περισσότεροι ή Donald Glover όπως είναι το χολιγουντιανό του όνομα. Η σειρά ακολουθεί δύο ξαδέρφια στην ραπ σκηνή της Ατλάντα με όλα τα ευτράπελα και τις αντιθέσεις που έχουν να συναντήσουν. Επίσης μια σειρά που η χημεία του cast με τους Bryan Henry, Donald Glover, Zazie Beetz και Lakeith Stanfield και η εξαιρετική γραφή της θα σας κολλήσουν. Προς το παρόν υπάρχουν οι δύο πρώτες σεζόν και ελπίζουμε σύντομα να προστεθεί η 3η που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου.

Dopesick

Η δραματική μίνι σειρά που χάρισε μια Χρυσή Σφαίρα στον Michael Keaton για την ερμηνεία του. Το Dopesick εξετάζει πως μια εταιρία πυροδότησε τη χειρότερη επιδημία ναρκωτικών στην ιστορία της Αμερικής και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και στο ομώνυμο best seller βιβλίο. Παίζουν επίσης οι Peter Skarsgard, Michael Stuhlbarg, Will Poulter, Kaitlyn Dever, John Hoogenaker και Rosario Dawson.

What We Do in the Shadows

Τι θα γινόταν εάν τέσσερα «νεαρά» βαμπίρ συγκατοικούσαν σε ένα σπίτι; Η απάντηση δίνεται στην τηλεοπτική μεταφορά της κωμικής ταινίας των Taika Waititi και Jemaine Clement, οι οποίοι την υπογράφουν επίσης. Η σειρά μυρίζει ναφθαλίνη, αίμα και το κλασικό αυτοσχεδιαστικό χιούμορ και σκηνοθεσία του Waititi, σε μια απολαυστικότατη κωμική σειρά που δεν εκμαιεύει το γέλιο με την κονσέρβα.

High Fidelity

Άφησα το διαμαντάκι αυτό για το τέλος, καθώς πρόκειται για την τηλεοπτική διασκευή της ομώνυμης ταινίας του 2000 με τον John Cusack. Και θα τονίσω το διασκευή διότι διαφοροποιείται αρκετά από την ταινία όσο προχωράει. Στη μοντέρνα βερσιόν του με την Zoe Kravitz, όμως, εκτός από ένα πορτραίτο στις σχέσεις του σήμερα και τη ζωή μιας ιδιοκτήτριας δισκοπωλείου, αν αγαπάτε ολάκερα τη μουσική θα το βρείτε σαν ένα ραβασάκι για την κάθε Spotify λίστα που φτιάξατε ή αφιερώσατε. Είμαι σίγουρος ότι θα ψάχνετε τις μουσικές επιλογές του αργότερα.

Tags: