Τα πιο αναμενόμενα horror παιχνίδια μετά τον απόηχο της E3 2019

Τι θα μας τρομάξει στο προσεχές μέλλον; 
21 Ιουνίου 2019 14:36
Τα πιο αναμενόμενα horror παιχνίδια μετά τον απόηχο της E3 2019

Η E3 2019 αποτελεί μέρος της ιστορίας εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Αν και δεν ήταν από τις πιο δυνατές της στιγμές σαν έκθεση γενικότερα, σίγουρα είχε τις εκπλήξεις της και μας παρουσίασε αν μη τι άλλο είτε σε press conference είτε σε ειδικές βίντεο παρουσιάσεις, είτε στα E3 Coliseum showcases, μπόλικα παιχνίδια να περιμένουμε στο μέλλον. Κάποια μάλιστα στο άμεσο μέλλον.

Παρά την απουσία της Capcom και τα παιχνίδια που οι φήμες ήθελαν να παρουσιάζει, όπως ένα Dino Crisis Remake ή το επόμενο κεφάλαιο του Resident Evil, οι λάτρεις των θρίλερ και των horror games έχουμε μια αρκετά ικανοποιητική λίστα καταγεγραμμένη στα κιτάπια μας. Σίγουρα κάποια από αυτά θα ήταν ιδανικά για τα επερχόμενα Horror ή Solo Nights των Unboxholics. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά.

Blair Witch

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Αυγούστου
  • Πλατφόρμες: PC, Xbox One

Αν και στην αρχή μας μπέρδεψε και νομίζαμε πως πρόκειται για το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Outlast, η ανακοίνωση του Blair Witch ήταν από τις πιο αναπάντεχες εκπλήξεις στη συνέντευξη Τύπου της Microsoft. Το παιχνίδι είναι βασισμένο στην εμβληματική ταινία τρόμου του 1999, The Blair Witch Project και πίσω απ’ το τιμόνι έχει την Bloober Team. Ένα studio που στο παρελθόν μας έχει χαρίσει τα επιτυχημένα παιχνίδια τρόμου Layers of Fear και Observer. Το Blair Witch όπως δείχνει είναι ένα πρώτου προσώπου horror παιχνίδι που παίζει με την ψυχολογία του παίκτη, κουβαλώντας παράλληλα την παράδοση και την εμπειρία του studio. Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε για πολύ μέχρι να έρθει στα χέρια μας.


Carrion

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2020
  • Πλατφόρμες: PC, Mac, Linux. (Οι κονσόλες αναμένεται να ανακοινωθούν)

To Carrion ήταν αναμφίβολα ο πιο παράξενος τίτλος που παρουσιάστηκε στην E3 2019, φέρνοντάς μας vibes από τις ταινίες Life και The Blob. Η Devolver Digital άλλωστε έχει παράδοση κάθε χρόνο να κάνει τις πιο ιδιαίτερες παρουσιάσεις. Αυτή τη φορά συνεργάστηκε με τη Phobia Game Studio, ένα νέο στο χώρο Πολωνικής καταγωγής developer, παρουσιάζοντάς μας ένα παιχνίδι που το αποκαλεί «reverse horror game». Πρόκειται για ένα αιματηρό 2D puzzle platform παιχνίδι, στο οποίο ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο μιας άμορφης εξωγήινης κινούμενης μάζας που σκοπό έχει να μεγαλώσει καταπίνοντας αυτούς που την αιχμαλώτισαν. Ο τίτλος φέρει στοιχεία τρόμου, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αισθητική και το art direction.


Dying Light 2

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2020
  • Πλατφόρμες: PS4, Xbox One, PC

Μετά από μια σύντομη ματιά στην περσινή E3, το πόνημα της Techland, Dying Light 2, επέστρεψε υποσχόμενο με ένα εντυπωσιακό φρέσκο trailer, να δημιουργήσει με τον φρικιαστικό γεμάτο αιμοβόρα ζόμπι και άπειρους κινδύνους κόσμο του, εφιάλτες. Προβάλλοντας τα highlights του όπως το παρκούρ, την ακατάπαυστη δράση και τις ορδές, αυτή τη φορά όπως επισήμαναν και οι ίδιοι οι developers, δεν αρκεί μόνο ένα playthrough για να δει κάποιος τα πάντα στο παιχνίδι. Ο λόγος είναι πως το Dying Light 2 δίνει περισσότερη έμφαση στις επιλογές του παίκτη καθώς και στην εμπιστοσύνη των ικανοτήτων του. 


GhostWire: Tokyo

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Αναμένεται ανακοίνωση
  • Πλατφόρμες: Αναμένεται ανακοίνωση

Ο λατρεμένος δημιουργός των Resident Evil και The Evil Within, Shinji Mikami είχε αφήσει διάφορα υπονοούμενα πως ετοιμάζει «ταξιδάκι» στην E3 2019. Αρκετοί στο πλαίσιο της φημολογίας ήταν σχεδόν σίγουροι πως θα παρουσιάσει το The Evil Within 3. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Bethesda, ο διάσημος Ιάπωνας διέψευσε τους πάντες παρουσιάζοντάς μας ένα ολόφρεσκο IP που ακούει στο όνομα GhostWire: Tokyo. Αν κι ακόμα δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι αν πρόκειται για καθαρά horror τίτλο ή για θρίλερ, το σίγουρο είναι πως αποπνέει μυστήριο που ιντριγκάρει τις αισθήσεις και μας κάνει να πλάθουμε στο μυαλό μας σενάρια.

Αυτό ακριβώς το μυστήριο καλείται ο παίκτης να λύσει, ένα μυστήριο που μετατρέπει τη καθημερινότητα των κατοίκων σε εφιάλτη, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εξαφανίζονται χωρίς κανένα λόγο ή προειδοποίηση. Είναι φυσικό, μεταφυσικό φαινόμενο ή κάποια «θεϊκή» παρέμβαση; Ωστόσο η λέξη «horror» αναφέρθηκε αρκετές φορές κατά την παρουσίαση, οπότε ξέρουμε τι μπορεί να μας περιμένει… ή μήπως όχι;


Rainbow Six Quarantine

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2020
  • Πλατφόρμες: PS4, Xbox One, PC

Και ενώ όλοι παρακολουθώντας το συγκεκριμένο trailer στη συνέντευξη Τύπου της Ubisoft περιμέναμε να ξεπροβάλει κάποιο λογότυπο του Zombi U 2, η Ubisoft φρόντισε και μας εξέπληξε με την ανακοίνωση του Rainbow Six Quarantine. Μπορεί να φαινόταν απίθανο να επιστρέψει το franchise σε PvE μονοπάτια, ωστόσο αυτό ακριβώς θα συμβεί στις αρχές του επόμενου έτους. Αντί για μια τυπική όπως είχαμε συνηθίσει tactical shooter εμπειρία, η Ubisoft φαίνεται αυτή τη φορά να αναμιγνύει στη συνταγή το horror genre.

Το Rainbow Six Quarantine αναπτύσσεται από μια νέα ομάδα της Ubisoft Montreal και πρόκειται για έναν first person co-op shooter τίτλο τριών ατόμων. Τοποθετείται αρκετά χρόνια μπροστά στο μέλλον και σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει με ένα εξωγήινο παράσιτο που μολύνει τους ανθρώπους. Το studio μας καλεί να προετοιμαστούμε κατάλληλα καθώς η τακτική, οι χαοτικές αποστολές, η πίεση του χρόνου και η καλή συνεργασία θα είναι τα στοιχεία που θα διαμορφώσουν τη νέα αυτή εμπειρία.


The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Αυγούστου 2019
  • Πλατφόρμες: PS4, Xbox One, PC

Η Supermassive Games έκανε το 2016 δυναμικά το ντεμπούτο της στο horror genre με τον αποκλειστικό στο PS4 τίτλο της Until Dawn. Το παιχνίδι ξεπέρασε τις προσδοκίες μας καταφέρνοντας να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό Interactive Horror Game βασισμένο στα πρότυπα των παιχνιδιών του David Cage και βαθιά επηρεασμένο από cult ταινίες τρόμου. Ο εκπληκτικός τεχνικός του τομέας με τα αληθοφανή μοντέλα χαρακτήρων και τα facial animations, καθώς και το γνωστό πλέον Butterfly Effect που έχει να κάνει με τις επιλογές και το αποτέλεσμα, προκάλεσε αρκετά κύματα ρίγους και… ουρλιαχτών.

Το Man of Medan είναι το πρώτο μέρος της νέας ανθολογίας τρόμου κι απ’ ότι φαίνεται το studio ακολουθεί τα ίδια χνάρια. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο μια ομάδα δυτών αναζητά το ναυάγιο ενός βυθισμένου από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο πλοίο. Ωστόσο, μια καταιγίδα θα ανατρέψει τα σχέδιά τους και θα τους αναγκάσει να βρουν καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο-φάντασμα που κρύβει θανάσιμα μυστικά. Ευτυχώς και γι’ αυτό το παιχνίδι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμα για να έρθει στα χέρια μας.


The Sinking City

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας 27 Ιουνίου 2019
  • Πλατφόρμες: Xbox One, PC, PS4, Nintendo Switch

Ύστερα από την πρόσφατη καθυστέρηση τον περασμένο Μάρτιο, το The Sinking City πλέον είναι πολύ κοντά, βασικά είναι το πιο κοντινό σε κυκλοφορία απ’ όλα τα παιχνίδια της λίστας μας. Η Ουκρανική Frogwares, γνωστή για τη σειρά παιχνιδιών Sherlock Holmes, μπαίνει κι αυτή σε πιο horror μονοπάτια, όντας βαθιά επηρεασμένη από τον διάσημο συγγραφέα τρόμου H. P. Lovecraft. Φαίνεται τελευταία πως ο συγγραφέας ολοένα και περισσότερο εμπνέει μικρά studio να μπουν στον κόσμο της τρέλας και της παράνοιας, όπως για παράδειγμα τα πρόσφατα Conarium και Call Of Cthulhu. Το The Sinking City είναι ένα open world παιχνίδι μυστηρίου, το οποίο μοιάζει αρκετά με το Call Of Cthulhu. Ωστόσο η Frogwares δίνει αρκετή παραπάνω έμφαση στο investigate στοιχείο και μάλιστα αυτό το κάνει χωρίς καμία προς τον παίκτη συμβουλή ή βοήθεια μέσα στο παιχνίδι.

Οι παίκτες θα αναλάβουν τον ρόλο του Charles Reed, ενός ντετέκτιβ που ταξιδεύει στους επικίνδυνους δρόμους του Oakmont και διερευνά την αιτία των υπερφυσικών στοιχείων και της τρέλας που καταστρέφουν την πόλη. Ως Charles, οι παίκτες θα είναι εξ’ ολοκλήρου μόνοι τους στην έρευνά τους, βοηθούμενοι μόνο από τις παρατηρητικές τους ικανότητες και το αξιόπιστο σημειωματάριό τους. Θα πρέπει να διερευνήσουν σκηνές εγκλήματος, να συλλέξουν πληροφορίες, να αμφισβητήσουν τους κατοίκους και να διαφυλάξουν τη λογική τους.


Undying

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Αρχές 2020
  • Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει πως υπάρχει έλλειψη παιχνιδιών με zombie θεματολογία. Ωστόσο ένα νέο στο χώρο indie studio με το όνομα Vanimals, κάνει τη γενναία του είσοδο στο gerne με το Undying, έχοντας ως πλεονέκτημά του το μοναδικό art style του και τη δυναμικότητα της σχέσης μητέρας-γιού. Η ίδια θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει το παιδί της σε μια μεταποκαλυπτική zombie περιπέτεια. Κι όλα αυτά ενώ ξέρει πως μετά το δάγκωμα που έχει υποστεί δεν έχει τον χρόνο με το μέρος της. Τώρα θα πρέπει να παλέψει ακόμα περισσότερο, καθώς το σώμα της καταρρέει και παράλληλα να τον διδάξει με κάθε κόστος πώς να επιβιώσει, όταν εκείνη δεν θα είναι εκεί γι’ αυτόν. Μπορεί να μοιάζει λίγο πολύ με τον πρώτο κύκλο του The Walking Dead και τη σχέση Lee-Clementine, όμως κάτι μου λέει πως θα δούμε ωραία πράγματα από τον τίτλο.


12 Minutes

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2020
  • Πλατφόρμες: PC, Xbox One

Ένα ακόμα παιχνίδι που μας εξέπληξε ευχάριστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Microsoft ήταν το 12 Minutes από την Annapurna Interactive. Ο indie τίτλος έκανε μεγάλη εντύπωση για την ατμόσφαιρά του, το art style του και την ιδιαίτερη πλοκή του. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός συζύγου σε ένα υποτιθέμενο ρομαντικό απόγευμα με τη γυναίκα του. Η βραδιά ξαφνικά μετατρέπεται στον απόλυτο εφιάλτη, όταν ένας αστυνομικός ερευνητής εισβάλει στο σπίτι τους, κατηγορώντας την γυναίκα για φόνο και ξυλοκοπώντας τον άντρα μέχρι θανάτου. Έπειτα οι παίκτες βρίσκονται αμέσως στη στιγμή πριν ο άγνωστος άντρας εισβάλει στο σπίτι. Παγιδευμένος στο ίδιο δωδεκάλεπτο ξαναζεί επανειλημμένα τον ίδιο εφιάλτη.

Σκοπός των παικτών είναι να βρουν τρόπο να χρησιμοποιήσουν τη γνώση της έκβασης, ώστε να καταφέρουν να αλλάξουν αυτό που έρχεται και να ξεφύγουν από τον επαναλαμβανόμενο βρόγχο. Σύμφωνα με την Annapurna Interactive, το 12 Minutes ενσωματώνει την αγωνία του The Shining, την κλειστοφοβία του Rear Window και τη 'σπασμένη' δομή του Memento. Αυτό νομίζω είναι αρκετό για να ιντριγκάρει τους λάτρεις του horror genre.


Ποια παιχνίδια από τα παραπάνω σας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον; Ποια θα θέλατε να δείτε και πιστεύετε ταιριάζουν γάντι σε επερχόμενα Horror ή Solo Nights; Πείτε μας στα σχόλια.