E3 2018: Τα άπιαστα όνειρα!

Τι ονειρευτήκαμε ένα βράδυ πριν την μεγάλη έκθεση;
10 Ιουνίου 2018 11:32
E3 2018: Τα άπιαστα όνειρα!

Μπορεί η Electronic Arts να ξεκίνησε τυπικά το πάρτι των ανακοινώσεών στο EA Play 2018, αλλά η E3 2018 ξεκινάει θεωρητικά σήμερα. Η μεγάλη μέρα έφτασε λοιπόν. Η αντίστροφη μέτρηση τέλειωσε. Η E3 2018 είναι και επίσημα εδώ. Μερικές μέρες πριν σας παρουσιάσαμε τα επιβεβαιωμένα και τα φημολογούμενα παιχνίδια της έκθεσης. Τώρα, στο ξημέρωμα της πρώτης μέρας της έκθεσης ξυπνήσαμε με ένα προαίσθημα, με μια βαθιά επιθυμία.

Υπάρχουν μερικά παιχνίδια, μερικές ευχές που όλοι οι gamers θα θέλαμε να δούμε να γίνονται πραγματικότητα. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με ‘άπιαστα όνειρα’ που είχαμε λίγο πριν την φετινή E3 και τα οποία ευχόμαστε πως θα δούμε να παίρνουν σάρκα και οστά σε μερικές ώρες από τώρα.

Half-Life 3

Ίσως το πιο άπιαστο όνειρο της λίστας. Έχουν σχεδόν δέκα χρόνια από τη στιγμή που είδαμε για τελευταία φορά τον Gordon Freeman και πολλοί θεωρούν απίθανο πως η Valve του σήμερα θα φέρει το παιχνίδι στην αγορά. Υπάρχουν όμως και αυτοί που ακόμα ελπίζουν. Και η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Alan Wake 2

Είναι κοινό μυστικό πως όχι μόνο η gaming κοινότητα, αλλά και η ίδια η Remedy θέλει να φτιάξει το Alan Wake 2. Μια σειρά από λάθος αποφάσεις, ατυχίες και κακές συγκυρίες έχουν αφήσει την σειρά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ας ελπίσουμε πως η έκπληξη θα γίνει στη φετινή E3 και ο Alan θα ξυπνήσει ξανά.

Επιστροφή του P.T. από τον Kojima

Ο Hideo Kojima κατάφερε με ένα μόλις demo να ταρακουνήσει την gaming βιομηχανία και το horror είδος. Ξαφνικά όλα στράβωσαν όμως και ακολούθησε ένα “βίαιο” διαζύγιο με την Konami. Μπορεί ο ταλαντούχος Ιάπωνας δημιουργό να έχει καταπιαστεί με το Death Stranding, αλλά σίγουρα η αναβιώση του P.T. είναι κάτι που θα χαροποιούσε πάρα πολλούς gamers.

Καινούργιο Silent Hill με αναβίωση της Team Silent

Μια από τις πιο ταλαντούχες ομάδες της βιομηχανίας, η Team Silent, αποτελεί δυστυχώς παρελθόν, παρόλο που έχει χαρίσει συγκλονιστικές εμπειρίες στο κοινό. Ο ίδιος ο Akira Yamaoka έχει δηλώσει πως θέλει να δει την σειρά Silent Hill να ζωντανεύει ξανά και την ομάδα να ενώνεται για άλλη μια φορά. Ποιος gamer θα έλεγε όχι;

Remake των αρχικών MGS στην Fox Engine

Μια μικρή παράγραφος δεν αρκεί για να περιγράψει κανείς την θρυλική σειρά Metal Gear. Τα παιχνίδια της έχουν αγαπηθεί από την gaming κοινότητα όσο λίγα. Μετά το διαζύγιο Kojima-Konami όμως, το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο. Ακολούθησε το χαστούκι του Metal Gear Survive και πλέον όλοι ελπίζουμε να μη βεβηλωθεί το όνομα του franchise για πάντα. Αυτό που μπορεί να κάνει η Konami και που θα ικανοποιήσει τους παίκτες που το ονειρεύονται χρόνια, είναι ένα remake των αρχικών τίτλων στην ικανότατη Fox Engine.

Νέο BioShock

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του BioShock Infinite. Η Irrational Games έχει κλείσει και ο Ken Levine ασχολείται με άλλα projects. Έχουμε να κάνουμε με μια από τις σειρές που καθόρισαν την προηγούμενη γενιά και σίγουρα θα θέλαμε να δούμε να συνεχίζεται. Η 2K Games έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, οπότε είναι πολύ πιθανό πως αυτό το όνειρο κάποια στιγμή θα γίνει πραγματικότητα.

Νέο Prince of Persia

Άλλη μια αγαπημένη σειρά του παρελθόντος που τείνει να ξεχαστεί είναι το Prince of Persia. To The Forgotten Sands είναι το τελευταίο της κεφάλαιο, το οποίο κυκλοφόρησε πριν οχτώ χρόνια. Το παιχνίδι δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες της γαλλικής εταιρίας και από τότε οι προσπάθειές της έχουν επικεντρωθεί μεταξύ άλλων στο Assassin’s Creed franchise. Σίγουρα ένα sequel είναι μια ευχή πολλών gamers εκεί έξω.

Επιστροφή της Bungie στα Halo

Αδιαμφισβήτητα η πορεία του θρυλικού Halo franchise δεν είναι η καλύτερη δυνατή από όταν η 343 Industries πήρε το τιμόνι. Η Bungie είναι αυτή που κατάφερε να γράψει το όνομα Halo με χρυσά γράμματα στην gaming ιστορία και η επιστροφή ίσως είναι αυτό που χρειάζεται ξανά η σειρά για να αναστηθεί. Μπορεί να μοιάζει πράγματι με άπιαστο όνειρο, αν αναλογιστούμε το συμβόλαιο με την Activision, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Νέο Onimusha

Onimusha. Ακόμη ένα θρυλικό franchise της Capcom, το οποίο θεωρείται μέχρι στιγμής "νεκρό". Μετά την κυκλοφορία του Onimusha Soul το 2012, η Capcom συνεχίζει να ανανεώνει το εμπορικό σήμα του παιχνιδιού, δίχως όμως να παρουσιάζει κάτι καινούριο. Για ακόμη μία φορά, οι gamers εύχονται η φετινή Ε3 2018 να αποκαλύψει επιτέλους ένα νέο κεφάλαιο στο διάσημο franchise.

Αναγέννηση για το Agent της Rockstar Games

Θυμάστε το Agent; Ναι, είναι εκείνη η αποκλειστικότητα του PS3 από την Rockstar Games που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Μπορεί να έχουμε δει ελάχιστα από το παιχνίδι, αλλά το συγκεκριμένο στούντιο εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν χρειάζεται να δείξει πολλά για να σε κάνει να ανυπομονείς. Σίγουρα η αναγέννηση του project θα ήταν τρομερά ενδιαφέρουσα και μην ξεχνάτε πως ακόμα και σήμερα το Agent δεν έχει ακυρωθεί επίσημα.

Deep Down

Το Deep Down αποκαλύφθηκε στην αρχική παρουσίαση του PS4 με ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό demo. Το παιχνίδι δεν έχει ακυρωθεί, με την Capcom να ανανεώνει ακόμα το εμπορικό του σήμα. Ας ελπίζουμε πως η ανάπτυξή του συνεχίζεται κάπου βαθιά στα γραφεία της ιαπωνικής εταιρίας και πως το παιχνίδι θα δει σύντομα το φως της δημοσιότητας για δεύτερη φορά.

Demon’s Souls 2 – Demon’s Souls Remake

Μπορεί να είμαστε αρκετά χορτασμένοι από Souls με το Dark Souls 3 να είναι ακόμα αρκετά πρόσφατο και το Dark Souls Remastered να μετράει μόλις εβδομάδες στην αγορά, αλλά μια βόλτα σε οποιοδήποτε gaming forum αρκεί για να συνειδητοποιήσει κανείς πόσος κόσμος ζητά μια συνέχεια για το Demon’s Souls ή έστω ένα remake του αρχικού παιχνιδιού.

Lost Odyssey 2

Το Lost Odyssey είναι ένα από τα αδικοχαμένα JRPGs του Xbox 360, το οποίο λάτρεψαν και αγάπησαν πολλοί. Δυστυχώς το παιχνίδι δεν γνώρισε την επιτυχία που του αξίζει και την αντίστοιχη αναγνώριση από το ευρύ κοινό. Ο Sakaguchi έχει συνεχίσει με άλλα projects πλέον, αλλά η ελπίδα για ένα sequel παραμένει.

Νέο Ninja Gaiden

Ο Ryu Hayabusa συνεχίζει να ακονίζει τα όπλα του χωρίς δυστυχώς να του δίνεται ακόμη η ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσει. Μετά το Ninja Gaiden 3: Razor's Edge που κυκλοφόρησε το 2013, το hack and slash genre συνεχίζει να νιώθει την απουσία ενός Ninja Gaiden παιχνιδιού και το όνειρο των fans μέχρι και σήμερα, είναι η Team Ninja να αναβιώσει το θρυλικό franchise.

Backwards Comaptibility στο PS4

Μια από τις πιο ευπρόσδεκτες και “gamer-friendly” κινήσεις της Microsoft σε αυτή τη γενιά είναι το Backwards Comaptibility πρόγραμμα του Xbox One. Για την ώρα το PlayStation 4 δεν υποστηρίζει τους τίτλους του PlayStation 3 και σίγουρα η ανακοίνωση ενός τέτοιου χαρακτηριστικού θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και μια πολύ έκπληξη από την πλευρά της Sony.


Είναι αμφίβολο αν θα δούμε κάτι από τα παραπάνω στην E3 2018, αφού η λίστα βασίστηκε λίγο στην δική μου φαντασία και λίγο στην φαντασία του Στράτου Χατζηνικολάου και του Δήμητρη Σαλαμάρα, οι οποίοι με βοήθησαν με τη δημιουργία της. Σίγουρα όμως πρόκειται για επιθυμίες πολλών ακόμη gamers εκεί έξω.

Ανεξαρτήτως, περιμένουμε τα σχόλιά σας! Ποιο είναι το δικό σας gaming όνειρο που θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα στην μεγάλη έκθεση;


Δείτε επίσης:

E3 2018: Το πρόγραμμα

Framerate: E3 2018 Special

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το The Last of Us Part II

E3 2018: Τα επιβεβαιωμένα παιχνίδια

E3 2018: Τα φημολογούμενα παιχνίδια

Μια ανάσα πριν την Ε3 2018