Half-Life 3: Ποιες οι πιθανότητες να έρθει η πολυπόθητη συνέχεια; Η Valve απαντάει

Θα εξαρτηθεί από την πορεία του Half-Life: Alyx
22 Νοεμβρίου 2019 19:34
Half-Life 3: Ποιες οι πιθανότητες να έρθει η πολυπόθητη συνέχεια; Η Valve απαντάει

Πριν μερικές ώρες η Valve ταρακούνησε το διαδίκτυο με την ανακοίνωση του Half-Life: Alyx. Έπειτα από δώδεκα χρόνια αναμονής, η λατρεμένη σειρά επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο, το οποίο ωστόσο είναι αποκλειστικά VR τίτλος. Πολλοί ήταν οι παίκτες που αντέδρασαν τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Το ερώτημα όμως όλων ήταν: “Πού είναι το Half-Life 3;”

Μιλώντας στο Verge, η Valve απάντησε εμμέσως στο ερώτημα:

Αυτό σημαίνει πως η σειρά θα επιστρέψει πλήρως; Μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα;

Ναι. Πιθανόν δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, αλλά πολλοί άνθρωποι στην Valve περίμεναν να επιστρέψουν στο Half-Life σύμπαν εδώ και πολύ καιρό και αυτή η εμπειρία μόνο το ενισχύει αυτό. Κατά τη διαδικασία της δημιουργίας του Half-Life: Alyx, χρειάστηκε να εξερευνήσουμε νέους τρόπους για πούμε ιστορίες με αυτούς τους χαρακτήρες και σε αυτόν τον κόσμο, ενώ έχουμε ανακαλύψει πολλές νέες gameplay εμπειρίες που ξεπερνούν οτιδήποτε μπορούσαμε να καταφέρουμε μέχρι τώρα. Φυσικά, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος στο Half-Life: Alyx όταν κυκλοφορήσει, αλλά πραγματικά θα το λατρεύαμε αν συνεχίζαμε.

Η Valve, αν και φαίνεται να αναγνωρίζει πως δεν θα έχουν όλοι πρόσβαση στο Alyx λόγω του εμποδίου που δημιουργεί η VR φύση του, ρίχνει το μπαλάκι στην κοινότητα. Αυτό που πρακτικά αφήνεται να εννοηθεί από τις παραπάνω δηλώσεις είναι πως η συνέχεια της λατρεμένης σειράς στο μέλλον θα εξαρτηθεί από την πορεία του Half-Life: Alyx.

To Half-Life: Alyx αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2020 αποκλειστικά μέσω του Steam και θα υποστηρίζει όλα τα headsets που είναι συμβατά με την SteamVR πλατφόρμα.