“Το Half-Life: Alyx είναι η επιστροφή μας σε αυτόν τον κόσμο, όχι το φινάλε”

Half-Life 3 Confirmed?
04 Μαρτίου 2020 16:18
“Το Half-Life: Alyx είναι η επιστροφή μας σε αυτόν τον κόσμο, όχι το φινάλε”

Η Valve δήλωσε ξεκάθαρα πως το Half-Life: Alyx, ο μεγάλος VR τίτλος που ετοιμάζει, δεν είναι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς που θα δούμε. Συγκεκριμένα, η εταιρία άφησε να εννοηθεί πως θα έρθουν ακόμη περισσότεροι Half-Life τίτλοι.

Μιλώντας, στο Game Informer, ο Robin Walker της Valve ρωτήθηκε ευθέως αν η εταιρία ετοιμάζει το πολυπόθητο Half-Life 3. Η απάντηση του Walker ήταν χαρακτηριστική:

Το Half-Life σημαίνει πολλά για εμάς και μας παρείχε μεγάλη ικανοποίηση που αποκτήσαμε ξανά οικειότητα με τους χαρακτήρες, το setting και τους μηχανισμούς του. Υπάρχουν μέλη της ομάδας του Half-Life: Alyx που βρίσκονται στη Valve από το Half-Life 2 και μάλιστα μερικοί βρίσκονται στην εταιρία από το αρχικό Half-Life. Υπάρχουν επίσης άτομα στην ομάδα για τα οποία το Half-Life: Alyx σηματοδοτεί την πρώτη φορά που εργάζονται γενικότερα σε αυτή τη σειρά - και πολλοί από αυτούς σίγουρα ελπίζουν ότι το Alyx δεν θα είναι το τελευταίο τους Half-Life. Βλέπουμε ξεκάθαρα το Half-Life: Alyx ως την επιστροφή μας σε αυτόν τον κόσμο, όχι ως το φινάλε.

Παράλληλα, ο Walker επιβεβαίωσε πως η ιστορία της σειράς Half-Life θα συνεχιστεί, παρόλο που θεωρητικά το Half-Life: Alyx είναι prequel που λαμβάνει χώρα πριν τα γεγονότα του δεύτερου παιχνιδιού.

Το Half-Life: Alyx είναι ένα ολοκληρωμένο κεφάλαιο της σειράς Half-Life, τόσο ως προς την ποσότητα του περιεχομένου όσο και ως προς τη σημασία και την ουσία της αφήγησης σε σχέση με την υπόλοιπη σειρά. Είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της μεγαλύτερης ιστορίας, την οποία ιστορία συνεχίζει.

Μάλιστα, ο Walker τόνισε ότι καλό θα ήταν να φρεσκάρουμε τα γεγονότα του Episode 2.

Δεν είναι κακή ιδέα οι παίκτες να φρεσκάρουν τα γεγονότα του Episode 2 πριν ξεκινήσουν το Half-Life: Alyx.

Το Half-Life: Alyx αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 23 Μαρτίου αποκλειστικά για την Steam VR πλατφόρμα. Πρόσφατα είδαμε δεκαπέντε λεπτά ατόφιων gameplay πλάνων, τα οποία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.