5 σειρές παιχνιδιών που για κάποιον λόγο σταματήσαμε να βλέπουμε

Παρά την εμπορική τους επιτυχία, χάθηκαν στο χρόνο...
19 Νοεμβρίου 2017 17:22
5 σειρές παιχνιδιών που για κάποιον λόγο σταματήσαμε να βλέπουμε

Τα τελευταία χρόνια η αγορά κατακλύζεται από τις συνέχειες εμπορικά επιτυχημένων franchise αλλά και από σειρές οι οποίες αν και όχι τόσο επιτυχημένες οικονομικά, κατάφεραν μέσα από την υποστήριξη της κοινότητας να επιβιώσουν. Άλλες πάλι ασχέτως την εμπορική τους πορεία και την αποδοχή που είχαν από το ευρύτερο κοινό, δεν κατάφεραν να μας δώσουν νέους τίτλους. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με πέντε τέτοια franchise.

Prince of Persia

Αυτοί που έχουν παίξει την τριλογία που ξεκίνησε με το The Sands of Time έχουν σίγουρα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους γι’ αυτά τα διαμάντια. Έκαστο από τα τρία, παρά την κοινή ραχοκοκαλιά, είχε το δικό του ιδιαίτερο στυλ με το τρίτο να προσπαθεί να συνδυάσει τα δυο προηγούμενα. Προσωπικά είχα λατρέψει την σκοτεινή παλέτα χρωμάτων του Warrior Within καθώς και τις metal νότες των Godsmack, στα κυνηγητά με τον Dahaka. Το reboot της σειράς το 2008 δεν ήταν αρκετό όμως για να δώσει μια νέα πνοή στον πρίγκηπα, ενώ το The Forgotten Sands πέρασε και δεν ακούμπησε. Έκτοτε η σειρά έχει εξαφανιστεί και δυστυχώς έχουμε καιρό να ακούσουμε κάτι που να την αφορά.

Fable

Θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό που έπαιξα το παραμύθι του Molyneux σε μικρή ηλικία. Ίσως χάρει σε αυτό να κατάφερα να βυθιστώ τόσο βαθιά στο γεμάτο επιλογές κόσμο της Albion. Οι επόμενες προσθήκες της σειράς, πάντα κατά την άποψή μου, αποδείχθηκαν απογοητευτικές, μιας και πολλά στοιχεία που με έκαναν  να λατρέψω το πρώτο Fable απουσίαζαν, σε συνδυασμό με hype και υποσχέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Ο Peter Molyneux, δημιουργός της σειράς, έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν ως αυτός που υπόσχεται πολλά και στο τέλος δεν αποδίδει. Πάντως ακόμη και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το Fable III ήταν μια αποτυχία. Ο καιρός πέρασε, η Lionhead Studios έκλεισε, ο Molyneux μακριά πια από την Microsoft, ξεκίνησε μια indie καριέρα και οι όποιες προσπάθειες της εταιρίας του Redmond για αναβίωση, ναυάγησαν. 

Burnout

Αν και ποτέ δεν υπήρξα μεγάλος οπαδός των racing games η σειρά Burnout είναι σίγουρα αυτή που μου έχει χαρίσει τις περισσότερες στιγμές διασκέδασης στην εν λόγω κατηγορία. To βασικό γνώρισμά της ήταν η επιθετική οδήγηση και η καταστροφή των οχημάτων. Το εθιστικό gameplay του και ο άρτιος τεχνικός τομέας είχαν κάνει το Burnout 3: Takedown ένα από τα πιο δημοφιλή arcade racing παιχνίδια της εποχής του. Δυστυχώς το 2013  η Criterion ανακοίνωσε ότι στρέφεται πλέον μακριά από racing τίτλους αφήνοντας την τύχη του franchise στο κενό.

Fight Night

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουμε δει συνέχεια στο καταπληκτικό Fight Night, αφού και σημαντικά έσοδα επέφερε στα ταμεία της E.A. και απέσπασε θετικές κριτικές από τα μέσα. Ο κόσμος από την μεριά του το αγάπησε αρκετά έτσι ώστε να χαρίσει στο Fight Night: Champion την πρώτη θέση στα βρετανικά charts την εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Πιθανότατα ο λόγος που η E.A. δεν ασχολείται με την σειρά είναι η κυκλοφορία των UFC τίτλων της καθώς και η πτώση της δημοφιλίας του boxing σαν άθλημα. Παρόλα αυτά ίσως να υπάρχουν ελπίδες για ένα comeback από την στιγμή που διέρρευσαν κάποιες φήμες από μεριάς της E.A..

Half-Life

Το πιο εικονικό first person shooter όλων των εποχών περιβάλλεται πλέον περισσότερο από οργή παρά αναμονή για την κυκλοφορία του, μιας και κάτι τέτοιο φαντάζει πλέον απίθανο. Πολλά project είχαν ξεκινήσει, είτε σαν επεισόδια, είτε σαν ολοκληρωμένα παιχνίδια, κανένα τους όμως δεν κατάφερε να φτάσει έστω και σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Δια στόματος στελέχους της Valve γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει τρίτο Half-Life και πως ποτέ δεν υπήρξε πρόθεση για κάτι τέτοιο, καθώς στα πλανά της εταιρίας υπήρχε μόνο τρίτο επεισόδιο. Όπως και να ‘χει όσοι λατρέψαμε τις περιπέτειες του Gordon Freeman θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε στην επιστροφή του.

Και κάπως έτσι ολοκληρώσαμε την λίστα που σε καμία περίπτωση δεν είναι πλήρης, όσα παιχνίδια μπήκαν στη λίστα το έκαναν για προσωπικούς κυρίως λόγους. Αφήστε παρακάτω σχόλια, με σειρές βιντεοπαιχνιδιών που πιστεύετε ότι έπρεπε να αναφερθούν και θα τα καλύψω στη συνέχεια αυτού του αφιερώματος.