E3 2017: Δεκαπέντε παιχνίδια που ξεχωρίσαμε

Οι τίτλοι που έκλεψαν τις εντυπώσεις
20 Ιουνίου 2017 00:25
E3 2017: Δεκαπέντε παιχνίδια που ξεχωρίσαμε

Η E3 2017 πλέον αποτελεί ιστορία. Για άλλη μια φορά ξενυχτίσαμε, φωνάξαμε, χαρήκαμε, απογοητευτήκαμε και βιώσαμε όλα όσα είχε να μας προσφέρει η μεγαλύτερη έκθεση, το μεγαλύτερο “πανήγυρι” της gaming βιομηχανίας.  Προσωπικά μου αρέσει να αποκαλώ την E3 ως gaming γιορτή. Μπορεί οι οποιοσδήποτε ανακοινώσεις hardware ή υπηρεσιών να παρουσίαζαν μεν κάποιο ενδιαφέρον, ειδικά φέτος με την αποκάλυψη του Xbox One X, αλλά σε μια gaming γιορτή η ουσία βρίσκεται στα παιχνίδια.

Τώρα που η σκόνη έχει κάτσει και μπορούμε να δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια της έκθεσης. Παρακάτω θα βρείτε, λοιπόν, σε αλφαβητική σειρά δεκαπέντε τίτλους που ξεχωρίσαμε. Στη λίστα βοήθησαν οι Γιώργος Πρίτσκας, Μέμος Μπεγνής και Γιώργος Μπέρο (NikeFerrari).

Ας ξεκινήσουμε!

A Way Out

Αν κάποιος δεν εντυπωσιάστηκε με το trailer της ανακοίνωσης του παιχνιδιού και τα gameplay πλάνα που παρουσιάστηκαν, αρκεί να λάβει υπόψιν πως πρόκειται για το επόμενο παιχνίδι των δημιουργών του Brothers: A Tale of Two Sons που αυτή τη φορά έχουν τη οικονομική υποστήριξη της EA. Το A Way Out είναι μια αποκλειστικά co-op περιπέτεια, όπου δύο κρατούμενοι πρέπει να αποδράσουν από τη φυλακή. Ο τίτλος φαίνεται να συμπεριλαμβάνει μερικούς πολύ έξυπνους μηχανισμούς που βασίζονται στην αλληλεπίδραση των δύο παικτών, όπως δηλαδή και το Brothers.

Anthem

Δίχως υπερβολές, το gameplay demo του παιχνιδιού έριξε σαγόνια χάρις τον τεχνικό του τομέα. Βλέποντας το οπτικό σύνολο, κάποιοι μάλιστα είπαν πως το Mass Effect Andromeda θυσιάστηκε για τον Anthem. Η πραγματικότητα είναι πως μετά από οχτώ χρόνια, η βασική ομάδα της BioWare καταπιάνεται ξανά με τη δημιουργία ενός νέου IP, ενός νέους κόσμου. Οι δημιουργοί των Baldur’s Gate, του Knights of the Old Republic, των Mass Effect και των Dragon Age αφήνονται ξανά ελεύθεροι να δημιουργήσουν κάτι νέο. Ο πήχης σίγουρα είναι πολύ ψηλά και για την ώρα η BioWare έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μας με το Anthem.

Assassin’s Creed: Origins

Η παρουσίαση του νέου Assassin’s Creed σίγουρα έχασε λίγη από την αίγλη της μετά από τις δεκάδες διαρροές που προηγήθηκαν της επίσημης αποκάλυψης. Ωστόσο, το παιχνίδι της Ubisoft κέντρισε το ενδιαφέρον των παικτών, μια και ήταν ο τίτλος που συζητήθηκε περισσότερο στα social media. Η Ubisoft, όπως ζητούσε η gaming κοινότητα εδώ και αρκετό καιρό, επέτρεψε στην σειρά να κάνει ένα διάλειμμα από τις ετήσιες κυκλοφορίες, δίνοντας έτσι χρόνο στους δημιουργούς να αναθεωρήσουν πολλά από τα δομικά στοιχεία του franchise. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχουν γίνει αρκετές αλλαγές και η πανέμορφη αρχαία Αίγυπτος βοηθά και αυτή με τον τρόπο της να παραβλέψουμε τις οποιεσδήποτε ατέλειες.

Beyond Good and Evil 2

Το Beyond Good and Evil 2 ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της έκθεσης. Ο Michel Ancel δανείστηκε μερικές από τις τακτικές του Hideo Kojima και μας είχε ενημερώσει εκ των προτέρων πως το παιχνίδι θα απουσιάζει εξ’ ολοκλήρου από την έκθεση. Τελικά το παιχνίδι όχι απλώς ήταν εκεί, αλλά δήλωσε το παρόν με εμφατικό τρόπο. Συγκεκριμένα, είδαμε ένα άκρως εντυπωσιακό CGI trailer μεγάλης διάρκειας και μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες. Τώρα απλώς ελπίζουμε να μην περάσουν ξανά σχεδόν δέκα χρόνια από την εκ νέου ανακοίνωση του παιχνιδιού, μέχρι να μάθουμε νεότερα.

Days Gone

To studio Bend της Sony έχει αφήσει πλέον στο παρελθόν τους τίτλους για φορητές κονσόλες και στην περσυνή E3 μάς παρουσίασε για πρώτη φορά το Days Gone. Η αποκλειστικότητα του PlayStation 4 είχε και φέτος την τιμητική της στη συνέντευξη Τύπου της Sony. Συγκεκριμένα, μπορέσαμε να απολαύσουμε αρκετά λεπτά gameplay πλάνων. Μέσα από αυτά πήραμε μια πιο ικανοποιητική γεύση από το σκοτεινό και δύσβατο ανοιχτό κόσμο του παιχνιδιού, τους εχθρούς που παραμονεύουν σε αυτόν και τους διάφορους μηχανισμούς του τίτλου.

Detroit: Become Human

Για τον David Cage και την ομάδα του, την Quantic Dream, δεν χρειάζονται συστάσεις, εφόσον κάποιος έχει γνωρίσει τις προηγούμενες δημιουργίες τους, όπως είναι το Heavy Rain και το Beyond: Two Souls. Το Detroit μάς βάζει στο ρόλο των androids κατά τη διάρκεια μιας επανάστασης των ρομπότ, κατά της εκμετάλλευσης των ανθρώπων. Τόσο η ιδιαίτερη ιστορία, όσο και η κινηματογραφική αίσθηση που διέπει το παιχνίδι, δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο.

God of War

Η επιστροφή της σειράς God of War ήταν ένα από τα γεγονότα της E3 2016 που έχουν γραφτεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Φυσικά, ο άκρως αναμενόμενος τίτλος της Santa Monica δε μπορούσε να λείπει και από τη φετινή παρουσίαση της Sony. Ο Kratos αυτή τη φορά βρίσκεται στον παγωμένο βορρά και είναι πιο γερασμένος, αλλά και ώριμος από ποτέ, όπως προδίδει και η γενειάδα του. Ο λόγος που κάνει αυτό το ταξίδι παραμένει άγνωστος, ενώ αυτή τη φορά δεν είναι μόνος, αλλά τον συνοδεύει και ο γιος του. Το trailer διάρκειας πέντε λεπτών που είδαμε φέτος έχει άφθονα καθηλωτικά gameplay πλάνα και αναμενόμενα, δείχνει εντυπωσιακό.

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Το Mario + Rabbids Kingdom Battle είναι ένα ακόμη από τα παιχνίδια της Ubisoft που διέρρευσαν πριν την επίσημη αποκάλυψή τους στην έκθεση, μαζί με το Assassin’s Creed Origins. Αν και εκ πρώτης όψεως οι πληροφορίες των διαρροών δεν ήταν ιδιαίτερα δελεαστικές, το αποτέλεσμα εν τέλει έρχεται να διαψεύσει τους αμφισβητίες. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ο Mario συναντά το χιούμορ των Rabbids και το gameplay του X-Com; Δεν θα προσπαθήσω να περιγράψω το αποτέλεσμα. Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα δείτε το trailer που ακολουθεί και θα καταλάβετε.

Metro: Exodus

Το τρίτο κατά σειρά Metro παιχνίδι της 4A Games ήταν σαφώς μια από τις πιο όμορφες εκπλήξεις της έκθεσης και ήταν το παιχνίδι με το οποίο επέλεξε να ξεκινήσει τη συνέντευξη Τύπου της η Microsoft. Η σοβιετική ομάδα κάνει το βήμα σε έναν κόσμο με ανοιχτή δομή και δηλώνει πως σκοπεύει να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία των Metro και των S.T.A.L.K.E.R. στο πιο φιλόδοξο project της έως τώρα. Πέρα από την ατμόσφαιρα του τίτλου που σε προσκαλεί να χαθείς στον αφιλόξενο κόσμο του και ο τεχνικός τομέας ήταν άκρως εντυπωσιακός και άξιος αναφοράς.

Metroid Prime 4

Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω πολλά. Αλλά, ναι, ένα λογότυπο είναι αρκετό. Μπορείτε να διαβάσετε το εκτενές άρθρο του Σάκη Καρπά που εξηγεί γιατί η ανακοίνωση του Metroid Prime 4 είναι τόσο σημαντική, πατώντας εδώ.

Ori and the Will of the Wisps

Το μαγευτικό Ori and the Blind Forest είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες που προσωπικά έχω βιώσει μέχρι στιγμής σε αυτή τη γενιά. Η Moon Studios υπόσχεται να δημιουργήσει ξανά έναν πανέμορφο τίτλο, με μαγευτικό εικαστικό, gameplay που προσφέρει πρόκληση, metroidvavia δομή και συγκινητική ιστορία.

Spider-Man

Το Spider-Man της Insomniac Games είναι ένας ακόμη μεγάλος αποκλειστικός τίτλος του PlayStation 4 που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με ένα περιεκτικό trailer. Φέτος απολαύσαμε ένα εκτενές gameplay demo, με το οποίο μάλιστα η Sony επέλεξε να κλείσει τη συνέντευξη Τύπου της. Τα εντυπωσιακά animations και το ομαλό σύστημα μάχης, τα τεράστια set pieces, ο καθηλωτικός τεχνικός τομέας, όλα συνθέτουν έναν παιχνίδι που σίγουρα έχει την προσοχή των οπαδών του ανθρώπου-αράχνη και όχι μόνο..

Super Mario Odyssey

Στην περσυνή E3 ο κόσμος έτρεχε στο χώρο της έκθεσης στο Λος Άντζελες για να προλάβει να δοκιμάσει το The Legend Of Zelda: Breath of the Wild. Φέτος η Nintendo τα κατάφερε και πάλι. Ξανά έκαναν τον γύρο του διαδίκτυού βίντεο όπου φαίνεται το κοινό της έκθεσης να τρέχει μανιωδώς για να προλάβει να δοκιμάσει αυτή τη φορά το Super Mario Odyssey. Οι γεμάτοι χρώματα πανέμορφοί κόσμοι, η τεράστια gameplay ποικιλία, κάνουν αυτό το Mario, χάρμα οφθαλμών. Ο τίτλος σκοπεύει να διαδεχτεί τα Super Mario 64 και Super Mario Sunshine ως το επόμενο μεγάλο 3D platformer της σειράς και η Nintendo πρέπει να κάνει από τώρα χώρο στα ταμεία της για τον Οκτώβριο.

The Evil Within 2

Ο μετρ του horror είδους Shinji Mikami επιστρέφει με το The Evil Within 2, στο οποίο αυτή τη φορά έχει τον ρόλο του producer. Πρόκειται για το δεύτερο παιχνίδι της ιαπωνικής Tango Gameworks που και πάλι υπόσχεται να παραδώσει μια σκληροπυρηνική survival horror εμπειρία. Στο παιχνίδι πρωταγωνιστεί ξανά ο ντετέκτιβ Sebastian Castellanos που αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τους  χειρότερους εφιάλτες του για να σώσει την κόρη του, σε μια κάποτε ειδυλλιακή πόλη. Σας αφήνω να απολαύσετε το ατμοσφαιρικό trailer.

Wolfenstein II: The New Colossus

Με το Wolfenstein: The New Order που κυκλοφόρησε το 2014, η Bethesda κατάφερε επιτυχώς να επαναφέρει την ιστορική σειρά στο προσκήνιο, με ένα shooter που δεν ακολουθούσε τα απλοποιημένα πρότυπα αντίστοιχων τίτλων της εποχής του, άλλα είχε μια πιο old-school δομή, επαναφέροντας για παράδειγμα τα health packs. Το sequel συνεχίζει στον ίδιο δρόμο και μας μεταφέρει σε μια εναλλακτική ιστορία όπου οι ναζί έχουν καταλάβει την Αμερική. Μάλιστα αφήνοντας πίσω της κονσόλες προηγούμενης γενιάς και με τη δύναμη της id Tech 6, η νέα περιπέτεια του BJ είναι και ομορφότερη από ποτέ.


Ποια είναι τα παιχνίδια της E3 2017 που κέντρισαν το δικό σας ενδιαφέρον; Πείτε μας στα σχόλια.