Matthew Perry: Ατάκες του Τσάντλερ που άφησαν εποχή στα “Φιλαράκια“

Σας έχουμε μερικές από τις καλύτερες και πιο αστείες στιγμές του Τσάντλερ Μπινγκ
29 Οκτωβρίου 2023 23:41
Matthew Perry: Ατάκες του Τσάντλερ που άφησαν εποχή στα “Φιλαράκια“

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Μάθιου Πέρι (Matthew Perry) σε ηλικία 54 ετών έπεσε πολύ βαριά για κάθε άτομο σε αυτόν τον πλανήτη που λάτρεψε ή μεγάλωσε με τη σειρά "Τα Φιλαράκια". Ο Τσάντλερ Μπινγκ δεν ήταν απλά ο πιο πολυδιάστατος χαρακτήρας -για πολλούς- της σειράς, αλλά και ένας που ο Πέρι ξεφλούδισε λιγάκι από τον δικό του εαυτό για να τον ενσαρκώσει με αυτή την λεπτότητα μεταξύ γέλιου και θλίψης. 

Το σίγουρο είναι πως από τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, όπου μαθεύτηκε πως ο "Τσάντλερ" βρέθηκε νεκρός μέσα στο τζακούζι του στο Λος Άντζελες, το να παρακολουθεί κανείς τα Φιλαράκια δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Πάλευε πολλά χρόνια με τους δικούς του δαίμονες και τις εξαρτήσεις. Είχε εξομολογηθεί ότι δε θυμόταν πολλές από ολόκληρες σεζόν των Friends που γύρισε λόγω της εξάρτησής του από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. Στην πρόσφατη βιογραφία του με τίτλο "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing" είχε αναφερθεί εκτενώς στη μάχη του με τις εξαρτήσεις και τις περιπέτειες που έζησε για πολλά χρόνια με τις κλινικές απεξάρτησης. 

Το ποιόν του σαν άτομο όμως το έδειχνε έμπρακτα μέσα από τις δράσεις του, πολλά χρόνια μετά από τα "Φιλαράκια". Σε συνέντευξή του στο podcast του Tom Power το 2022 είχε δηλώσει ότι όταν θα πέθαινε δε θα ήθελε να τον θυμούνται ως τον "Τσάντλερ από τα Φιλαράκια". "To καλύτερο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω, με διαφορά, θα ήταν αν ερχόταν κάποιος σε μένα και μου έλεγε "Δε μπορώ να σταματήσω να πίνω θα με βοηθήσεις;" Και να μπορέσω να πω "ναι" και να τον βοηθήσω να το κάνει". είπε χαρακτηριστικά. 

Επειδή όμως ο καλύτερος τρόπος για να θυμόμαστε τον λατρεμένο κ. Τσάντλερ Μπινγκ είναι μέσα από τις ατάκες του στα Φιλαράκια που άφησαν εποχή, μαζέψαμε μερικές από τις καλύτερες που σέρβιρε και μας χάρισαν άπλετες στιγμές γέλιων μέχρι δακρύων, τις οποίες θα βρείτε παρακάτω.


"Hi, I'm Chandler, I make jokes when I'm uncomfortable."


Chandler: Anybody know a good tailor?

Joey: You need some clothes altered?

Chandler: No, no, I'm just looking for a man to draw on me with chalk.

Joey: Why don't you go see Frankie? My family's been goin' to him forever. He did my first suit when I was 15. No wait, 16. No, excuse me, 15. All right, when was 1990?

Chandler: Okay, you have to stop the Q-tip when there's RESISTANCE!


"I say more dumb things before 9 a.m. than most people say all day."

Ross: "No, homo habilis was erect. Australopithecus was never fully erect."
Chandler: "Well, maybe he was nervous."

"I'm full, and yet I know if I stop eating this, I'll regret it."

"I'm not great at the advice. Can I interest you in a sarcastic comment?"

Joey: "I need to organize my thoughts."

Chandler: "Your thoughts — plural."

"I'm glad we're having a rehearsal dinner. I rarely practice my meals before I eat."

Η σκηνή του "Pivot"