Superbad: Ο χορός του Michael Cera και η «λούπα» στα DVD που λίγοι γνωρίζουν

Πριν από 16 χρόνια κυκλοφόρησε μία από τις καλύτερες κωμωδίες των ‘00s
18 Αυγούστου 2023 00:18
Superbad: Ο χορός του Michael Cera και η «λούπα» στα DVD που λίγοι γνωρίζουν

Το Superbad είναι αδιαμφισβήτητα από τις καλύτερες νεανικές κωμωδίες των τελευταίων ετών, το οποίο κυκλοφόρησε το 2007 από τον Greg Mottola σε σενάριο των Seth Rogen και Evan Goldberg. Σαν σήμερα, πριν από 16 ολόκληρα χρόνια έκανε πρεμιέρα η ταινία στους κινηματογράφους και έγινε πολύ γρήγορα μια από τις θρυλικότερες κωμωδίες των ‘00s που έχουν δει εκατομμύρια μικροί και μεγάλοι σε όλο τον κόσμο.

Η περίληψη της ταινίας έλεγε: "Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει! Ακόμα και όταν τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά, θα πάει! Αν πάλι νομίζεις ότι όλα πάνε καλά, σκέψου καλύτερα: κάτι σου έχει ξεφύγει... Τρεις φίλοι θα κάνουν σε μία μέρα όλα όσα δεν έκαναν σχεδόν σε όλη τους τη ζωή. Και ασφαλώς, σχεδόν όλα θα πάνε στραβά... Στόχος; Να καταφέρουν να πάνε σε ένα πάρτι... Φαίνεται απλό, αλλά τίποτα δεν είναι όσο εύκολο φαίνεται!".

Στο Superbad παίζουν οι Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Bill Hader, Seth Rogen, Martha MacIsaac, Emma Stone, Aviva Baumann, Joe Lo Truglio, Kevin Corrigan και άλλοι.

Ας δούμε μερικά facts για την ταινία παρακάτω:


Ο χορός του Michael Cera στα DVD και Blu-ray

Εάν είχατε ενοικιάσει το Superbad όταν κυκλοφόρησε σε DVD ή αργότερα σε Blu-ray, τότε θα είχατε παρατηρήσει ότι στο αρχικό μενού υπάρχει μια μπλε φιγούρα με τον Evan, τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Michael Cera, να χορεύει. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ηθοποιός όχι μόνο χόρεψε όντως για να βρίσκεται στο μενού της ταινίας, αλλά χόρευε ασταμάτητα για μία ολόκληρη ώρα, έτσι ώστε να δίνει μια καλύτερη αίσθηση στον θεατή ότι πρόκειται να έναν πραγματικό χορό και ότι δεν βλέπει μία μικρή «λούπα» ξανά και ξανά. Αν έχετε το DVD στη διάθεσή σας, θα τον δείτε να χορεύει για μία ώρα και να κάνει εντελώς διαφορετικές κινήσεις και μετά να ξεκινάει από την αρχή αυτή η «λούπα».

Το Superbad είναι η πρώτη ταινία της Emma Stone

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η πασίγνωστη πλέον ηθοποιός, Emma Stone, είχε παίξει και σε άλλες μεγάλες ταινίες πριν από το Superbad, αλλά αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, το Superbad είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που έκανε η Stone. Η καριέρα της ξεκίνησε με μία από τις καλύτερες κωμωδίες των ‘00s.

Η πρώτη ταινία που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Jonah Hill

Και εκτός από την Emma Stone που ήταν η πρώτη της ταινία, το Superbad ήταν και η πρώτη ταινία στην οποία ο Jonah Hill είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πριν από το Superbad δεν υπήρχε κεντρικό πρόσωπο σε κάποια άλλη ταινία.

Το Superbad και το αλκοόλ

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν όντως καταναλώθηκε αλκοόλ στην ταινία (μιας και σημαντικό μέρος της επικεντρώνεται σε αυτό, η απάντηση είναι όχι. Αντίο για βότκα, όλα τα μπουκάλια είχαν νερό, ενώ στα άλλα ποτά χρησιμοποιήθηκε χυμός μήλου, αλλά και μπίρα χωρίς αλκοόλ για όλες τις σκηνές του πάρτι.

"Separation Anxiety"

Ορισμένοι κινηματογράφοι είχαν λάβει το φιλμ της ταινίας με την ονομασία "Separation Anxiety".

Ο McLovin ήταν 17 χρόνων στην ταινία

Ο Christopher Mintz-Plasse ήταν 17 ετών όταν γύριζε την ταινία και η παραγωγή γύρισε τη σκηνή που βρίσκεται στο κρεβάτι μαζί με την Aviva Bauman με πολύ ιδιαίτερη προσοχή (και πάρα πολλές φορές) και μελέτησαν το κάθε δευτερόλεπτό της για να βεβαιωθούν ότι όλα είναι όπως πρέπει.

Ο Christopher Mintz-Plasse άρχιζε να αυτοσχεδιάζει από την αρχή

Ο χαρακτήρας του Christopher Mintz-Plasse, ο McLovin εμφανίζεται στην ταινία στα πρώτα 15 περίπου λεπτά, όταν μπουκάρει στο μάθημα μαγειρικής. Εκείνος άρχιζε να αυτοσχεδιάζει από τα πρώτα λεπτά της ταινίας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα facts για το Superbad μπορείτε να πατήσετε εδώ.