Superbad: Το παράξενο fact με τη λέξη “F**K” που ακούγεται στη θρυλική κωμωδία

Νομίζετε πως ξέρετε όλα τα facts;
27 Απριλίου 2023 20:24
Superbad: Το παράξενο fact με τη λέξη “F**K” που ακούγεται στη θρυλική κωμωδία

Το Superbad είναι αδιαμφισβήτητα από τις καλύτερες νεανικές κωμωδίες των τελευταίων ετών, το οποίο κυκλοφόρησε το 2007 από τον Greg Mottola σε σενάριο των Seth Rogen και Evan Goldberg.

Υπάρχουν πολλά facts για τη θρυλική κωμωδία που λίγοι γνωρίζουν και σε αυτό το άρθρο πρόκειται να μάθετε μερικά από αυτά που αξίζουν περισσότερο την προσοχή σας. Πριν ξεκινήσουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στο Superbad παίζουν μεταξύ άλλων οι Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Bill Hader, Seth Rogen, Martha MacIsaac, Emma Stone, Aviva Baumann, Joe Lo Truglio, Kevin Corrigan και άλλοι.

Η περίληψη της ταινίας έλεγε: "Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει! Ακόμα και όταν τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά, θα πάει! Αν πάλι νομίζεις ότι όλα πάνε καλά, σκέψου καλύτερα: κάτι σου έχει ξεφύγει... Τρεις φίλοι θα κάνουν σε μία μέρα όλα όσα δεν έκαναν σχεδόν σε όλη τους τη ζωή. Και ασφαλώς, σχεδόν όλα θα πάνε στραβά... Στόχος; Να καταφέρουν να πάνε σε ένα πάρτι... Φαίνεται απλό, αλλά τίποτα δεν είναι όσο εύκολο φαίνεται!".

Το σενάριο ξεκίνησε να γράφεται πριν από πολλά χρόνια

Το σενάριο της ταινίας έχουν γράψει οι Seth Rogen και Evan Goldberg. Όπως είχαν δηλώσει στο παρελθόν, είχαν ξεκινήσει να το γράφουν όταν ήταν μόλις 13 ετών, όταν ζούσαν στον Καναδά! Μάλιστα, είχαν δώσει σε δύο πρωταγωνιστές τα ονόματά τους. Ο Judd Apatow, ο οποίος είναι μεγάλος παραγωγός του Χόλιγουντ, είχε διαβάσει το σενάριο, αλλά τελικά άλλαξαν κάποια πράγματα για να προσθέσουν μια ισορροπία στην ιστορία.

Το παράξενο fact με το “F**K”

Η νεανική κωμωδία ήταν γεμάτη όλη την ώρα με τη λέξη “F**K” και στην πραγματικότητα την ακούμε 176 φορές σε ολόκληρη την ταινία. Η ταινία διαρκεί περίπου 113 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο, το “F**K” λέγεται 1,6 φορές ανά λεπτό. Μάλιστα, ο Seth του Jonah Hill λέει τη λέξη περισσότερο από όλους τους άλλους (84 φορές).

Παραλίγο να βλέπατε την Jennifer Lawrence στο Superbad

Την Jules την υποδύεται η Emma Stone, αλλά παραλίγο να μη βλέπατε εκείνη, αλλά την Jennifer Lawrence. Ενώ η παραγωγή βρισκόταν ακόμα στη διαδικασία του casting, η Lawrence είχε κάνει ένα δοκιμαστικό, αλλά οι παραγωγοί αποφάσισαν ότι η Stone ήταν η κατάλληλη στο τέλος.

Καμία εταιρία αλκοολούχων ποτών δεν ήθελε να βρίσκεται στην ταινία

Σχεδόν όλη η πλοκή της ταινίας βασίζεται στους τρεις πρωταγωνιστές, οι οποίοι αν και ανήλικοι προσπαθούν να αγοράσουν από ένα κατάστημα ποτά για να πιούν σε ένα πάρτι. Ωστόσο, όπως μπορεί να έχετε παρατηρήσει, κανένας χαρακτήρας δεν πίνει επώνυμα ποτά στην ταινία και γι’ αυτό φταίει επειδή καμία εταιρία δεν ήθελε να βρίσκεται στο Superbad. Στα extras και πιο συγκεκριμένα στο σχολιασμό της DVD έκδοσης ακούμε τα εξής: Οι εταιρίες που βγάζουν χρήματα δηλητηριάζοντας και σκοτώνοντας ανθρώπους δεν θα έδιναν τα προϊόντα τους για μία τέτοια τρελή ταινία.

Το Superbad είναι η αγαπημένη ταινία του Eminem

Ο Eminem έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το Superbad είναι η αγαπημένη του ταινία όλων των εποχών. Μάλιστα, μιλάει για το Superbad και στα τραγούδια "Brainless" και "Ballin' Uncontrollably".

Η 13th and Granville Street

Όταν οι δύο αστυνομικοί που τους υποδύονται οι Seth Rogen και Bill Hader ρωτάνε τον McLovin του Christopher Mintz-Plasse που είναι το πάρτι, εκείνος απαντάει στην “13th and Granville Street”. H Granville Street είναι ένας γνωστός δρόμος στο Βανκούβερ όπου μεγάλωσαν οι Rogen και Goldberg.

Η μητέρα του Christopher Mintz-Plasse βρισκόταν πίσω από τις κάμερες στην ερωτική σκηνή

Ο Christopher Mintz-Plasse ήταν μόλις 17 ετών όταν έπαιξε στο Superbad και έχει γίνει γνωστό, ότι για να παίξει την ερωτική σκηνή με την Nicola της Aviva Baumann, βρισκόταν και η μητέρα του εκεί. “Ήταν πραγματικά άβολο” είχε δηλώσει παλιότερα σε μία συνέντευξή του.

Έγιναν πολλές προτάσεις στον Bill Hader

Ο Bill Hader, ο οποίος ήταν ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι είχε πολλές προτάσεις μετά το Superbad για να παίξει και πάλι τον αστυνομικό, ελέω της μεγάλης δημοτικότητας του χαρακτήρα του.

Οι πραγματικές ηλικίες των πρωταγωνιστών του Superbad

Στην πραγματικότητα, ο Christopher Mintz-Plasse ήταν 17 χρονών όταν γύριζε το Superbad, ενώ ο Michael Cera ήταν 18 και ο Jonah Hill 23 ετών.

Η μητέρα του Michael Cera διάβασε πρώτη το σενάριο

Όπως είχε γίνει γνωστό, η μητέρα του Michael Cera διάβασε το σενάριο πριν από εκείνον και ήταν αυτή που τον έπεισε να δοκιμάσει τον ρόλο.

Οι Michael Cera, Emma Stone, Christopher Mintz-Plasse και Jonah Hill ήταν και σούπερ ήρωες

Ο Michael Cera, η Emma Stone, ο Christopher Mintz-Plasse και ο Jonah Hill έχουν παίξει τους σούπερ ήρωες κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Η Emma Stone ήταν η κοπέλα του Spider-Man, ο Hill είχε δώσει τη φωνή του στον Green Lantern στις Lego ταινίες, ο Christopher Mintz-Plasse έπαιξε τον Red Mist στις ταινίες Kick Ass και ο Michael Cera ήταν η φωνή του Robin στο Lego Batman.

Αυτά ήταν λοιπόν μερικά facts για το Superbad, το οποίο έγραψε τη δική του ιστορία στην κωμωδία στις αρχές των ‘00s. Πρόσφατα μάθαμε ότι ο Jonah Hill θα ήθελε να κάνει το sequel, αλλά υπό έναν όρο, τον οποίο μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Πηγές IMDB, mentalfloss, Screenrant.

Tags: