5 co-op παιχνίδια για να παίξετε με τους φίλους σας από το PlayStation Plus

Μέσα από το Games Catalogue των Extra και Premium βαθμίδων
22 Ιουλίου 2023 00:54
5 co-op παιχνίδια για να παίξετε με τους φίλους σας από το PlayStation Plus

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τη στιγμή που το ανανεωμένο PlayStation Plus έκανε το ντεμπούτο του, προσθέτοντας τις Extra και Premium βαθμίδες. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες συνδρομητικές υπηρεσίες στο gaming, έτσι και η νέα αυτή εκδοχή του Plus, προσφέρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στους συνδρομητές, τους δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουν με πολύ μικρό κόστος παιχνίδια που ενδεχομένως δε θα έπαιζαν υπό άλλες συνθήκες.

Μιας και το καλοκαίρι προσωπικά το έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με πιο ανάλαφρες εμπειρίες και με co-op, σε αυτό το αυτό σύντομο άρθρο μπορείτε βρείτε μερικές προτάσεις που αξίζει...με τα χίλια να δοκιμάσετε με τους φίλους σας.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, λοιπόν, ορίστε 5 co-op παιχνίδια για να περάσατε μερικά από τα απογεύματα του καλοκαιριού σας!

It Takes Two

To It Takes Two είναι μια αποκλειστικά co-op εμπειρία, στην οποία δύο παίκτες αναλαμβάνουν τους ρόλους ενός παντρεμένου ζευγαριού που σκέφτεται να χωρίσει, όταν ξαφνικά παγιδεύονται σε δύο παιδικά παιχνίδια της κόρης τους, βιώνοντας μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη σχέση τους. Όπως όλα τα παιχνίδια του Josef Fares, είναι γεμάτο με πολύ ιδιαίτερους gameplay μηχανισμούς που απαιτούν όντως συνεργασία, καθιστώντας την εμπειρία μια από τις μοναδικές εκεί έξω.

Για την ιστορία, το It Takes Two αναμένεται να γίνει και ταινία, ενώ τη χρονιά που κυκλοφόρησε είχε βραβευτεί ως το Game of the Year στα The Game Awards. Προστέθηκε πρόσφατα στον κατάλογο του PS Plus και αν δεν το έχετε παίξει, ξεκινήστε το κατέβασμα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Rayman Legends

Όσο βαρύγδουπο και αν ακουστεί, το θεωρώ ως ένα από τα καλύτερα co-op platformers όλων των εποχών. Από τα ευφάνταστα μουσικά επίπεδα μέχρι το mini-game με το ποδόσφαιρο, το Rayman Legends είναι μια εμπειρία που θα καταευχαριστηθείτε σε co-op. Υποστηρίζει μέχρι και τέσσερις παίκτες, αλλά δυστυχώς μόνο τοπικά στον ίδιο καναπέ και όχι online.

Back 4 Blood

Αν είστε λάτρεις του Left 4 Dead, το Back 4 Blood είναι ένα παιχνίδι που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μπορείτε μαζί με άλλους τρεις φίλους σας να τα βάλετε με ορδές από ζόμπι, με το concept να είναι ιδανικό για όσους ψάχνουν κάτι ανάλαφρο για το καλοκαίρι. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα σύστημα καρτών για να κάνετε ‘builds’ για τους χαρακτήρες, τα οποία προσθέτουν αρκετό βάθος και είναι άκρως απαραίτητα για τις μεγάλες δυσκολίες, όπου θεωρώ ότι κρύβεται και η περισσότερη απόλαυση.

The Dark Pictures

Στον κατάλογο του PlayStation Plus υπάρχει τόσο το The Dark Pictures Anthology: Little Hope όσο και το The Dark Pictures Anthology: Man of Medan. Πρόκειται για κινηματογραφικές horror εμπειρίες που μπορείτε να παίξετε με μεγάλες παρέες, ακόμη και χωρίς να έχουν ιδιαίτερες gaming ικανότητες. Τα παιχνίδια διαθέτουν mode που ο καθένας παίζει με τη σειρά του, πασάροντας το χειριστήριο, ενώ υπάρχει και online co-operative mode για 2 παίκτες.

Sackboy: A Big Adventure

Το δεύτερο platformer της λίστας, αυτή τη φορά στις τρεις διαστάσεις. Πρόκειται για ένα spin-off των LittleBigPlanet, μια σειρά που είναι γνωστή για το co-op της. Το παιχνίδι είναι εξαιρετικό, με άκρως διασκεδαστικά επίπεδα που πραγματικά αναδεικνύονται σε co-op. Υποστηρίζει μέχρι και τέσσερις παίκτες τόσο σε co-op όσο και σε online, αλλά θα σας πρότεινα να βρίσκεστε στον ίδιο καναπέ, αν φυσικά γίνεται!