5 φανταστικά single player παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε ΤΩΡΑ στο PS Plus

Και αξίζουν την προσοχή σας
28 Μαρτίου 2024 17:18
5 φανταστικά single player παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε ΤΩΡΑ στο PS Plus

Αν υπάρχει ένας λόγος για να κάνει κάποιος τη μετάβαση στις Extra ή Premium βαθμίδες του PlayStation Plus, αυτός είναι το Games Catalogue. Είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για τους συνδρομητές, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουν με πολύ μικρό κόστος παιχνίδια που ενδεχομένως δε θα έπαιζαν υπό άλλες συνθήκες.

Σε αυτό το guide, λοιπόν, θα βρείτε μια λίστα με 5 φανταστικά single player παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε ΤΩΡΑ στο PS Plus. Τα περισσότερα από αυτά ενδεχομένως θα τα έχετε ακούσει. Ωστόσο, μιας και πολλοί για διάφορους λόγους ενδέχεται να τα παρέλειψαν όταν πρωτοκυκλοφόρησαν, το Games Catalogue είναι ιδανική λύση.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, λοιπόν, ορίστε 5 φανταστικά single-player παιχνίδια του PS Plus στα οποία αξίζει να επενδύσετε τον χρόνο σας.

Returnal

Το Returnal είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι από το πρώτο κύμα αποκλειστικών του PS5 που πολλοί είχαν βρει δύσκολο. Αυτό πιθανώς να είχε τρομάξει αρκετούς ενδιαφερόμενους, που ίσως να μην ήθελαν να επενδύσουν €80 όταν είχε κυκλοφορήσει αρχικά. Η πρόσφατα συμπεριλήψή του λοιπόν στον κατάλογο του PS Plus, δίνει σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν μια πολύ, πολύ ιδιαίτερη εμπειρία.

Στο review του για το Unboxholics.com, ο Σάκης Καρπάς το είχε χαρακτηρίσει ως ένα «αφιλόξενο, σκληροπυρηνικό και άκρως εθιστικό rogue like shooter που θέτει υποψηφιότητα για παιχνίδι της χρονιάς».  Για περισσότερα μπορείτε να δείτε ολόκληρο το video που είχε ετοιμάσει μέσα από τον player που ακολουθεί.

Control

Σε περίπτωση που το Alan Wake 2 σας άνοιξε την όρεξη ή αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα Remedy παιχνίδι για να βιώσετε και μόνοι το ιδιαίτερο στυλ του Φιλανδικού στούντιο για το οποίο έχουν ακουστεί τόσα, το Control είναι μια εξαιρετική πρόταση από τον κατάλογο του PS Plus.

Στο review του για την αρχική έκδοση του 2019, ο Σάκης Καρπάς είχε επισημάνει:

Το Control είναι ένα παιχνίδι, που πρώτα απ’ όλα, απολαμβάνεις να παίζεις. Είναι εκείνη η εμπειρία που σε κάνει να λατρεύεις το χειριστήριο. Σεναριακά είναι αλλόκοτο, παράξενο και ακαταλαβίστικο αλλά είναι και αυτό μέρος της μαγείας των παιχνιδιών της Remedy. Δε χρειάζεται, δηλαδή, να καταλαβαίνεις τα πάντα για να το εκτιμήσεις. Τεχνικά, παρά τα θέματα που έχει με το framerate στις κονσόλες, αποτελεί ορόσημο για το μέσο και κλείνει το μάτι στη νέα γενιά που έρχεται το 2020. Η Metroidvania δομή του είναι, κατά την άποψή μου, το δυνατό του σημείο και νομίζω πως ταιριάζει τέλεια στο The Oldest House όπου και διαδραματίζεται. Δε είναι καλύτερο παιχνίδι από το Alan Wake, αλλά είναι σίγουρα πολύ ανώτερο του Quantum Break. Παρόλο που δεν είχε τις πλάτες κάποιου «οικονομικού γίγαντα» φαίνεται πως είχε την απαραίτητη δημιουργική ελευθερία. Όσοι αρέσκεστε σε τέτοιες μυστήριες και ιδιαίτερες single-player εμπειρίες, το Control δεν πρέπει να το χάσετε!

Ghostrunner

Προσωπικά έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές στο Framerate podcast των Unboxholics για το Ghostrunner. Όπως και το Returnal, έτσι και αυτό είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, κάτι που ίσως να φόβισε πολλούς από το να ασχοληθούν μαζί του αρχικά. Μέσα από το PS Plus μπορείτε να του δώσετε πανεύκολα μια ευκαιρία και πιστέψετέ με, μόλις πάρετε ρυθμό δε θα μπορείτε να αφήσετε το χειριστήριο.

Στο review μου για την αρχική έκδοση το 2020 είχα επισημάνει:

Το Ghostrunner δεν είναι ένα παιχνίδι για όλους. Είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Το διέπει μια gaming φιλοσοφία που είναι ριζωμένη στα Arcades της δεκαετίας του ’90 και του ’00, με την επανάληψη, το trial & error και την αλάνθαστη εκτέλεση της κάθε κίνησης να βρίσκεται στον πυρήνα του. Οι gameplay μηχανισμοί του έχουν λάβει τέτοια προσοχή που αγγίζουν την τελειότητα και έτσι όταν μπεις στο κλίμα του, πραγματικά νιώθεις ότι είσαι ένας ταλαντούχος, επιδέξιος Ninja που μπορεί με το σπαθί του και το παρκούρ του να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Υπάρχουν κάποιες σχεδιαστικές ατέλειες στα περιβάλλοντα και στους εχθρούς, ενώ θα ήθελα και λίγο ακόμη περιεχόμενο, αλλά αν είστε λάτρεις της κατηγορίας ή θέλετε ένα τεστ αντοχής και ικανοτήτων, θεωρώ πως είναι must.

The Last Guardian

Το The Last Guardian είναι ένα παιχνίδι που συγκαταλέγω και στη λίστα με τα προσωπικά μου αγαπημένα. Έχει μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες που έχω βιώσει όσο χρόνια ασχολούμαι με τα βιντεοπαιχνίδια και θεωρώ πως όλοι πρέπει να του δώσουν μια ευκαιρία.

Είναι ένα αξέχαστο ταξίδι που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το λόγο που τα παιχνίδια είναι τέχνη. Ξεχάστε ό,τι έχετε ακούσει για δύσχρηστο χειρισμό και απλά πατήστε download!

Prey

Το Prey ανήκει στο πολύ ιδιαίτερο είδος των immersive sims και είναι κάτι σαν «BioShock στο διάστημα», κλείνοντας τους παίκτες σε έναν διαστημικό σταθμό όπου κάθε αντικείμενο μπορεί να είναι ένας καμουφλαρισμένος εξωγήινος! Το παιχνίδι είναι φόρος τιμής στο ιστορικό System Shock, με την Arkane να παραδίδει μαθήματα game και level design. Είναι μια εμπειρία που αξίζει χωρίς καμία αμφιβολία το χρόνο σας!


Για περισσότερες προτάσεις μπορείτε να βρείτε έναν ακόμη σχετικό μας οδηγό παρακάτω:

5 co-op παιχνίδια για να παίξετε με τους φίλους σας από το PlayStation Plus