5 Pokémon παιχνίδια για να λιώσετε το καλοκαίρι στο Nintendo Switch

Gotta catch’ em all!
20 Ιουλίου 2023 12:38
5 Pokémon παιχνίδια για να λιώσετε το καλοκαίρι στο Nintendo Switch

Βρισκόμαστε αισίως στη μέση του καλοκαιριού και πολλοί άνθρωποι θα πάρουν τώρα την άδειά τους για να χαλαρώσουν. Αν είστε από εκείνους, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε πέντε Pokémon παιχνίδια που αξίζει να παίξετε μέσα στο καλοκαίρι και να χαλαρώσετε περνώντας ευχάριστα το χρόνο σας.

Η λίστα που θα βρείτε παρακάτω δεν περιέχει όλα τα Pokémon παιχνίδια που υπάρχουν διαθέσιμα στο Nintendo Switch, αλλά πέντε τίτλους -main τίτλους και μη- που σκοπό έχουν να σας διασκεδάσουν.  

Pokémon Legends: Arceus

Το πρώτο παιχνίδι της λίστας είναι το Pokémon Legends: Arceus, ένα παιχνίδι που ήθελε να φέρει κάτι νέο στη σειρά και όμοιό του δεν είχε υπάρξει. Αυτό, λαμβάνει χώρα στα αρχαία χρόνια των Pokémon στο Sinnoh region και σκοπός του παίκτη είναι να δημιουργήσει το πρώτο Pokédex. Για να το κάνει αυτό, ταξιδεύει ανάμεσα σε τεράστιες και πανέμορφες περιοχές, όπου τα Pokémon είναι ελεύθερα στον κόσμο. Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας και είναι παράλληλα ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Στο review μας του Pokémon Legends: Arceus είχαμε πει τα εξής:

Το Pokémon Legends: Arceus πηγαίνει αρκετά μπροστά τη σειρά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνει πράγματα που δεν έχουμε δει πουθενά αλλού. Ανεξαρτήτως, η Game Freak παρέδωσε έναν τίτλο που θα διασκεδάσει τους hardcore fans, αλλά και αυτούς που απλά θέλουν να μπουν στον πανέμορφο κόσμο των Pokémon. Είναι τέλειο; Όχι. Αλλά είναι μια πολύ καλή αρχή για να έρθει ένα ακόμη μεγαλύτερο παιχνίδι στο μέλλον. Δεν πιστεύω ότι η κλασσική συνταγή που γνωρίζουμε τόσα χρόνια θα σταματήσει να υπάρχει, αλλά θα βρίσκεται πλάι στα “Legends” παιχνίδια. Ο τίτλος είναι διασκεδαστικός, απολαυστικός και σε πορώνει από την αρχή μέχρι και το τέλος και ας δανείζεται αρκετά χαρακτηριστικά από τίτλους όπως τα Monster Hunter και Breath of the Wild, αφού δεν είναι απαραίτητα αρνητικό αυτό. Το μέλλον των Pokémon μοιάζει, λοιπόν, πιο λαμπρό από ποτέ!

Pokémon Brilliant Diamond και Pokémon Shining Pearl

Αν είστε από εκείνους που κλείνετε περισσότερο στο παλιό στιλ των Pokémon των Game Boy, τότε να σας πούμε ότι τα remake των Diamond και Pearl είναι για εσάς. Με ένα ιδιαίτερο στιλ, η Nintendo έφερε στο Switch τα Pokémon Brilliant Diamond και Pokémon Shining Pearl για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι παίκτες. Είναι μια κλασσική Pokémon περιπέτεια και σίγουρα θα είστε συνέχεια με ένα χαμόγελο στα χείλη, ειδικά εάν είχατε παίξει και τα παλιά παιχνίδια.

Στο review μας για τα Pokémon Brilliant Diamond και Pokémon Shining Pearl είχαμε πει τα εξής:

Το Pokémon Brilliant Diamond και Shining Pearl φέρνει στο Nintendo Switch την 4η γενιά των Pokémon, η οποία δείχνει πιο όμορφη από ποτέ. Το remake παιχνίδι έχει την κλασσική συνταγή που όλοι αγαπήσαμε στο παρελθόν, αλλά δεν την αναβαθμίζει σχεδόν καθόλου. Είναι το ίδιο παιχνίδι που θυμάστε στο Nintendo DS, σαφώς με ομορφότερα γραφικά, κάποια νέα χαρακτηριστικά, καθώς και “quality of life” παραμετροποιήσεις που βελτιώνουν την συνολική εμπειρία του παίκτη. Το Grand Underground είναι μια αναβάθμιση που έπρεπε να γίνει και σε κολλάει με τις ώρες στην κονσόλα για να πιάσεις Pokémon που δεν υπάρχουν στον “έξω κόσμο”. Τα Diamond και Pearl είναι από τα αγαπημένα μου Pokémon παιχνίδια και σίγουρα τα συνιστώ σε αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν στο Sinnoh Region, το οποίο λάμπει για ακόμη μια φορά και είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα setting που έχει δει η σειρά. Το προτείνω, όμως και σε εκείνους που θέλουν να παίξουν ένα κλασσικό-παλιακό παιχνίδι της σειράς, με γραφικά του σήμερα.

Pokémon Scarlet και Pokémon Violet

Ο τεχνικός τομέας και τα αμέτρητα bugs είχαν απογοητεύσει πολλούς παίκτες και όχι άδικα. Ωστόσο, τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet προσφέρουν μια εκπληκτική εμπειρία που σίγουρα θα πρέπει να βιώσουν οι fans, αλλά και οι νέοι παίκτες που ζητούσαν τόσα χρόνια ένα Pokémon παιχνίδι σε ανοιχτό κόσμο. Η 9η γενιά των αγαπητών πλασμάτων είναι ενδιαφέρουσα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η Game Freak έχει βγάλει αρκετά patches για το παιχνίδι που βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία.

Η ιστορία του είναι ενδιαφέρουσα, οι νέοι μηχανισμοί είναι καλοί, οπότε τώρα θα λέγαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσετε το χρόνο σας, εάν δεν είχατε ασχοληθεί μαζί τους όταν κυκλοφόρησαν.

Στο review μας για τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet είχαμε πει τα εξής:

Τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet φέρνουν στη σειρά κάποιες νέες ιδέες και τη φρεσκάρουν ελαφρώς, με νέα χαρακτηριστικά που σίγουρα αξίζουν. Πρόκειται για την κλασσική και επιτυχημένη συνταγή της Nintendo, με την 9η γενιά να είναι άκρως ενδιαφέρουσα, με ολοκαίνουργια Pokémon, νέες αποστολές και ιδέες που σίγουρα θα χτυπήσουν το καμπανάκι στους σκληροπυρηνικούς παίκτες. Είναι το επόμενο βήμα που περίμενε κάποιος από την Game Freak; Η απάντηση είναι…περίπου. Είναι ένα κλασσικό Pokémon παιχνίδι, αλλά πλήρως ανοιχτό στον κόσμο του. Τα διάφορα προβλήματα που συνάντησα από την αρχή με έβγαλαν ελαφρώς εκτός κλίματος, αν και πολλά έχουν διορθωθεί με το πρόσφατο patch. Ήθελε πιστεύω ένα καλύτερο «γυάλισμα» από τη Nintendo όσον αφορά τα τεχνικά του. Ωστόσο, αν λατρεύετε τη σειρά ή αν θέλετε να ασχοληθείτε με ένα Pokémon παιχνίδι στο Switch σας, τότε να είστε σίγουροι ότι σας περιμένει ένας παράδεισος γεμάτος νοσταλγία και παιδικότητα…

Pokémon: Unite

Το Pokémon Unite φέρνει ένα νέο ύφος στη σειρά που απευθύνεται κυρίως σε όσους παίζουν League of Legends και Dota 2. Πρόκειται για ένα multiplayer παιχνίδι με θεματολογία τα Pokémon και βρίσκεται δωρεάν στο Nintendo Switch. Παρόλο που πολλοί λένε ότι πρόκειται για ένα pay to win παιχνίδι (και όχι άδικα) πιστεύουμε ότι αξίζει να ασχοληθούν έστω και λίγο εκείνοι που θέλουν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Στο Pokémon Unite αναλαμβάνετε τον έλεγχο Pokémon πλασμάτων και κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορείτε να τα εξελίξετε και να αποκτήσετε νέες δυνάμεις, καθώς παίρνετε level. Όλα αυτά πραγματοποιούνται σε ένα πρωτότυπο map, που ο κύριος σκοπός σας είναι να λάβετε περισσότερους πόντους από την αντίπαλη ομάδα μέσα σε ένα χρονικό διάστημα. Φυσικά και η ομαδικότητα έχει τον τελευταίο λόγο και εδώ.

Επιπροσθέτως, το type Pokémon που θα επιλέξετε μέσα στη μάχη παίζει τεράστιο ρόλο, αφού από μόνα τους κατηγοριοποιούνται σε battle types: Attackers, Speedsters, All- Rounders, Defenders και Supporters. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε το Pikachu, που λειτουργεί ως Attacker, σημαίνει ότι θα είστε πιο ευάλωτοι καθώς έχει λιγότερη αντοχή.

Pokémon Snap

Το Pokémon Snap είναι επίσης μια πολύ διαφορετική πρόταση. Το Snap αναγεννήθηκε για το Nintendo Switch και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία Pokémon με επίκεντρο την χαλάρωση του παίκτη. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε από τη σειρά, καθώς εδώ, θα πάρετε το ρόλο ενός φωτογράφου που σκοπό έχει να καταγράψει προσωπικές στιγμές του κάθε Pokémon και να δει πως συμπεριφέρεται στο περιβάλλον. Είναι ένα παιχνίδι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, μιας και δε σας βάζει σε κλασσικές μάχες.

Την άποψή μας για το Pokémon Snap μπορείτε να την βρείτε πατώντας εδώ. Μεταξύ άλλων, το review μας αναφέρει:

Το Pokémon Snap δεν ήρθε για να ξεδιψάσει τους φανατικούς της κεντρικής σειράς. Αυτό που προσφέρει ωστόσο, είναι κάτι εξίσου σημαντικό για αρκετό κόσμο εκεί έξω. Είναι ικανό να γεμίσει ένα κενό στον κόσμο του franchise μέσα από μια διαφορετική οπτική: είναι ένα ταξίδι χαλάρωσης. Σίγουρα όμως, δεν είναι ένας τίτλος που μπορώ να προτείνω σε όλους, λόγω της φύσης του. Εάν λοιπόν μεγαλώσατε με την απορία του, τι κάνουν τα ελεύθερα Pokemon στη φύση, όταν δεν έχουν κάποιο σύντροφο, τότε το νέο Snap κεφάλαιο της σειράς είναι για εσάς.

Φυσικά, η παραπάνω λίστα δεν περιέχει πολλούς διαθέσιμους τίτλους του Nintendo Switch, όπως είναι τα Sword και Shield ή τα Let’s Go, Pikachu και Let’s Go, Eevee. Παρ’ όλα αυτά, θα βρείτε αρκετές επιλογές, για όλα τα γούστα, με παιχνίδια που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στις διακοπές σας και να χαλαρώσετε.  

Και μία αφιέρωση: