The Wretched Review - Πόσο κοντά σου μπορεί να φτάσει ένα απόκοσμο κακό;

Ένα ενδιαφέρον horror θρίλερ από το δίδυμο Brett Pierce και Drew T. Pierce
13 Ιουλίου 2020 12:41
The Wretched Review - Πόσο κοντά σου μπορεί να φτάσει ένα απόκοσμο κακό;

Το σκηνοθετικό δίδυμο Brett Pierce και Drew T. Pierce (Deadheads) υπογράφουν το ενδιαφέρον horror θρίλερ The Wretched, έχοντας επιμεληθεί και το σενάριο του φιλμ, με τον John-Paul Howard να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο εδώ.

Η πλοκή εστιάζει στον ‘Ben’ (John-Paul Howard), έναν ατίθασο έφηβο οποίος προσπαθεί να συμβαδίσει με τα δεδομένα της νέας του πραγματικότητας έπειτα από το διαζύγιο των γονιών του. Ο νεαρός κάποτε θα αρχίσει να προβληματίζεται για τα ανεξήγητα μακάβρια γεγονότα που συμβαίνουν στην κατοικία της γυναίκας και της οικογένειάς της που μετακόμισαν πρόσφατα δίπλα τους. Κάποια μέρα μάλιστα, αντιλαμβάνεται ότι έχουν χαθεί μυστηριωδώς τα ίχνη από το πιο μεγάλο αγοράκι των νεοαφιχθέντων γειτόνων του αλλά αυτοί όλως παραδόξως δείχνουν να συνεχίζουν κανονικά την ζωή τους! Ο ήρωας λοιπόν, δεν αργεί να ανακαλύψει ότι μία σατανική δύναμη είναι επικίνδυνα κοντά του και βάλλεται να φέρει το απόλυτο κακό σε εκείνον και τους αγαπημένους του. Πρόκειται για μία μάγισσα χιλιάδων ετών η οποία ζει κάτω από το δέρμα του ατόμου που θα θελήσει να χρησιμοποιήσει ως ξενιστή της.

Το cast συγκροτούν οι: Azie Tesfai, Piper Curda, Zarah Mahler, Kevin Bigley, Richard Ellis, Blane Crockarell, Judah Abner Paul, και ο Jamison Jones.

Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα project τρόμου όπου μία θανάσιμη απειλή καραδοκεί στο κατώφλι του ατόμου της διπλανής πόρτας, και το The Wretched ανήκει σε αυτήν την κατηγορία μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση προστίθεται και το στοιχείο του υπερφυσικού.

Η εν λόγω κινηματογραφική απόπειρα ως προς την θεματολογία της, ίσως προσιδιάζει λιγάκι στο Disturbia (2007) αφού και εν προκειμένω ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να παρακολουθήσει κρυφά το γειτονικό σπίτι γιατί του φαίνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί, αλλά μοιάζει να δανείζεται και κάτι από το επεισόδιο “Sex and Violence” του Supernatural όσον αφορά το πώς η μοχθηρή παρουσία της υπόθεσης χειραγωγεί τα θύματά της, ελέγχοντας την μνήμη και τα συναισθήματά τους.

Η μουσική του soundtrack από τον Devin Burrows ενισχύει την αίσθηση της αβεβαιότητας που επικρατεί στην ατμόσφαιρα στις περισσότερες σκηνές, συμβάλλοντας παράλληλα στον υποβλητικό χαρακτήρα του όλου εγχειρήματος. Επιπλέον, η Zarah Mahler με το ψυχρό βλέμμα, τις ανατριχιαστικές εκφράσεις της και τις κινήσεις του σώματός της δίνει μία πολύ ιδιαίτερη υπόσταση στην ‘κακή’ της ιστορίας.

Σε γενικές γραμμές, οι δημιουργοί διατηρούν σε έναν επαρκή βαθμό την αγωνία επιλέγοντας να χρησιμοποιήσουν μικρές ανατροπές, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ξεφύγουν εντελώς από το μοτίβο των jump scares, κάτι που σε ορισμένα σημεία μπορείς εύκολα να το διαβλέψεις ότι έρχεται. Είναι πιθανόν τα ειδικά εφέ σε κάποια επεισόδια της δράσης να μην είναι τόσο πειστικά με τον θεατή ενδεχομένως να διακρίνει μία δόση υπερβολής σε αυτά, αλλά δεν αποδεικνύονται τόσο ενοχλητικά ή ανυπόφορα ώστε να του προκαλέσουν δυσανασχέτηση να φτάσει ως το φινάλε.  

Παρ' όλ' αυτά, το φιλμ εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό και ακόμη και αν μερικά σκηνικά τα βρει κανείς κάπως τραβηγμένα, εντούτοις κρατάει την προσοχή του δέκτη μέχρι το τέλος το οποίο επισφραγίζεται με έναν σχετικά τίμιο επίλογο που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως πάσα για συνέχεια.

Το The Wretched συνιστά μία horror μυθοπλασία που μπορείς να δεις και να ψυχαγωγηθείς χωρίς να σε κουράσει, κατορθώνοντας άλλοτε να σε ξαφνιάσει και κάποιες άλλες φορές απλά να επιβεβαιώσει το ένστικτό σου («το ‘ξερα ότι θα γινόταν έτσι!») την ώρα που μέσα από τις σκιές ξεπροβάλλει μία αδύνατη και απόκοσμη γυναικεία σιλουέτα έτοιμη να επιτεθεί.

Βρείτε την ταινία στο IMDB