The Willoughbys Review - Το τρυφερό animated παραμύθι του Netflix

Τέσσερα παιδιά είναι «από μακριά και αγαπημένοι» με τους γονείς τους!
18 Μαΐου 2020 10:46
The Willoughbys Review - Το τρυφερό animated παραμύθι του Netflix

Όλοι λίγο πολύ κατά διαστήματα έχουμε δει διάφορες animated ταινίες με επίκεντρό τους τις στιγμές θαλπωρής, γαλήνης και ευτυχίας εντός ενός αντισυμβατικού σπιτικού. Φυσικά μπορούμε να θυμηθούμε πολλές σκηνές σήμα-κατατεθέν από αυτές τις παραγωγές όπως είναι λ.χ. Οι Απίθανοι, Εγώ ο Απαισιότατος, Τα Μυαλά που Κουβαλάς κ.ά. Το The Willoughbys του Netflix λοιπόν, έρχεται δυναμικά να προστεθεί σε αυτήν την κατηγορία θεαμάτων με το δικό του ξεχωριστό ύφος, παρουσιάζοντάς μας τα κατορθώματα μίας ιδιαίτερης φαμίλιας που δίνει την δική της εκδοχή για την σημασία της οικογένειας.

Το συγκεκριμένο φιλμ κινουμένων σχεδίων υπογράφουν οι δημιουργοί Kris Pearn (Cloudy With a Chance of Meatballs 2) και Cory Evans, με τον πρώτο να έχει επιμεληθεί και το σενάριο μαζί με την Lois Lowry, ενώ εδώ πρωταγωνιστούν οι Will Forte (Scoob!), Maya Rudolph, και ο Alessia Cara.

Το κουβάρι της πλοκής ξετυλίγεται γύρω από τα τέσσερα παιδιά των ‘Willoughby’, τα οποία ακράδαντα πεπεισμένα ότι μπορούν να τα φέρουν βόλτα μόνα τους, καταστρώνουν ένα σχέδιο για να στείλουν τους εγωπαθείς γονείς τους διακοπές… μακράς διαρκείας! Τα αδερφάκια χωρίς να το ξέρουν ξεκινούν μία απίθανη περιπέτεια όπου σκοπεύουν να τιμήσουν το αληθινό νόημα της οικογένειας.

Το cast συναπαρτίζουν επιπλέον οι: Ricky Gervais (The Little Prince), Terry Crews (Cloudy With a Chance of Meatballs 2), Maya Rudolph (Big Hero 6, Connected), Martin Short (Frankenweenie), Jane Krakowski (Open Season) και ο Vincent Tong (Sausage Party).

Ο θεατής παρακολουθεί τα τέσσερα αυτά αξιαγάπητα και διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας πιτσιρίκια να προσπαθούν να εμπεδώσουν την πραγματική έννοια του δεσίματος ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Παρά τις ιδιορρυθμίες και τις διαφωνίες τους δίνουν τα χέρια για να εξερευνήσουν το εν λόγω ζήτημα μέσα από ένα απίστευτο ταξίδι εμπειριών.

Τελικά, ποιό είναι το κονίαμα για την παραπάνω σχέση; Πώς ερμηνεύει κανείς τους όρους “πατέρας” και “μητέρα”, εμπιστοσύνη, αποδοχή και αγάπη; Στην ανατροφή ενός παιδιού τί μετράει περισσότερο η φυσική ή η ουσιαστική παρουσία των φιγούρων αυτών; Τί είναι αναγκαίο ώστε να αισθανθούν πληρότητα και ζεστασιά τα νεότερα μέλη; Οι μεγάλοι είναι αυτοί που έχουν συνεχώς δίκιο; Έχουν την αποκλειστικότητα στο να διδάσκουν ή μήπως και οι ίδιοι έχουν να μάθουν κάτι από την σοφία των παιδιών έχοντας πάντα μάτια, αυτιά και καρδιά ανοιχτά;

Τους γονείς ναι μεν δεν τους διαλέγουμε, αλλά από τα πρώτα στάδια της ζωής μας αυτόματα ενεργοποιείται ενδόμυχά μας το κίνητρο να επιχειρήσουμε να συνδεθούμε μαζί τους, μία δυναμική και καθοριστική διαδικασία για το μεγάλωμα των παιδιών ακόμη και μετά την ενηλικίωσή τους. Τί μας ενώνει μαζί τους πέρα από τον βιολογικό δεσμό που υφίσταται και είναι μόνον αυτός το κριτήριο για να αποκαλεί κάποιος τον άλλον «μαμά» ή «μπαμπά»; Ή μήπως το ποιος έχει καταφέρει να μας βγάλει αυθόρμητα αυτήν την αίσθηση και να πυροδοτήσει μέσα μας αβίαστα τα συνακόλουθα συναισθήματα;

Η χαριτωμένη και μοντέρνα αυτή παραγωγή με απλό, ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο δίνει τις δικές της απαντήσεις σε όλα αυτά πετυχαίνοντας να μην ξεφύγει από τον στόχο και την ουσία της. Σχολιάζει εύστοχα τις ανωτέρω θεματικές διαμορφώνοντας μία ανάλαφρη ατμόσφαιρα που εμπεριέχει και το συγκινησιακό στοιχείο χωρίς όμως να βαραίνει τον δέκτη.

Το ενδιαφέρον όμως μεταξύ άλλων είναι ότι στην ιστορία των ‘Willoughby’ βασικός αφηγητής είναι ένας μαύρος γάτος! Ω ναι! Δεν πιστεύω να δίνετε βάση σε προλήψεις;! Ο συγκεκριμένος πάντως γουστόζικος τετράποδος φίλος βάζει για τα καλά το χεράκι του όσον αφορά το μέλλον των τεσσάρων μικρούληδων.

Το The Willoughbys συνιστά ένα τρυφερό animated παραμύθι που προσεγγίζει με ευαισθησία και χάρη όχι απλά το τί θέλει αλλά το τί χρειάζεται μία αληθινή και «τέλεια ατελής» οικογένεια!

Βρείτε την ταινία στο IMDB