5 λόγοι για να δείτε τώρα το Scott Pilgrim Takes Off του Netflix

Ο χαριτωμένος μπασίστας επιστρέφει
27 Νοεμβρίου 2023 15:21
5 λόγοι για να δείτε τώρα το Scott Pilgrim Takes Off του Netflix

Η καινούργια σειρά του Netflix, Scott Pilgrim Takes Off, είναι δημιουργία των Bryan Lee O'Malley και BenDavid Grabinski και βασίζεται στα comics του O'Malley. Λειτουργεί ως remake αλλά και ως sequel της ταινίας του 2010, Scott Pilgrim vs. the World. Τα γεγονότα διαδραματίζονται στο Τορόντο του Καναδά, εκεί, βλέπουμε τον νεαρό μπασίστα ενός μικρού τοπικού ροκ συγκροτήματος να ερωτεύεται το κορίτσι των ονείρων του, τη Ramona, μία γοητευτική και μυστηριώδη φιγούρα της περιοχής.

Άθελα του, προκαλεί σε μάχη τους 7 πρώην διαβολικούς συντρόφους της. Σε μία απροσδόκητη τροπή των πραγμάτων, ο Scott, χάνει τον πρώτο αγώνα με τον πρώην της Ramona, Matthew Patel. Οι ζωές όλων όσων βρίσκονταν δίπλα στον Scott αλλάζουν ραγδαία μετά την ήττα του, έτσι, η Ramona, ξεκινάει μία έρευνα για να διαπιστώσει αν όντως έχει πεθάνει ή βρίσκεται ζωντανός κάπου εκεί έξω.

Η anime εκδοχή του Scott Pilgrim, είναι ένα ευχάριστο, έξυπνο και σπιρτόζικο ταξίδι το οποίο μετά και την πρεμιέρα του στην streaming πλατφόρμα του Netflix, έχει επαινεθεί από κοινό και κριτικούς τόσο για τον σχεδιασμό του όσο και για την ιστορία που θέλει να μας αφηγηθεί.

Ξεκινάει σαν ένα action rom-com, δεν θα αργήσει όμως να μας παρουσιάσει μία εναλλακτική προσέγγιση. Μέσα από την σάτιρα και την κωμωδία, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, η σειρά ακουμπάει θέματα όπως αυτά της σχέσης των ανθρώπων με το τραυματικό παρελθόν τους, την ανάγκη για την υπεύθυνη στάση απέναντι στην ζωή, όπως και την διαχείριση της απώλειας αγαπημένων προσώπων μας.

Εν κατακλείδι, το Scott Pilgrim Takes Off, είναι μία ευχάριστη έκπληξη για τους fans του Pilgrim σύμπαντος που αξίζει την προσοχή τους. Παρακάτω, σας δίνουμε 5 spoiler-free λόγους -για όσους δεν την έχετε δει- να την ξεκινήσετε άμεσα.

Το αρχικό cast της ταινίας επιστρέφει για να “χαρίσει” τις φωνές τους

Το Scott Pilgrim vs. the World, του 2010, ήταν η παραλίγο καλύτερη νεανική ταινία όλων των εποχών. Η νοσταλγία σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο. Μία ιστορία γεμάτη καρδιά και χιούμορ, και με ηθοποιούς που ταίριαξαν απόλυτα στους ρόλους που “έπαιξαν”, η ταινία του Edgar Wright, θα μπορούσε να αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα μνημείο στο είδος των ρομαντικών κωμωδιών. Το αρχικό cast της τελικά, συμφώνησε να επιστρέψει και να δώσει τις φωνές τους στην καινούργια anime εκδοχή του Scott Pilgrim.

Η ιστορία της Ramona

Να κάτι που λίγοι θα περίμεναν. Η μυστηριώδη, κουλ, απόμακρη αλλά ευαίσθητη Ramona, γίνεται και πάλι το επίκεντρο της ιστορίας, αλλά με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Σε ρόλο “ντετέκτιβ” προσπαθεί να μάθει την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση του φίλου της, Scott. Η συγκεκριμένη προσέγγιση καθιστά τον χαρακτήρα της ένα σημαντικό γρανάζι στην εξέλιξη της πλοκής και την μετατρέπει σε κάτι περισσότερο από ένα αντικείμενο πόθου.  

 

Η διαφορετική προσέγγιση των 7 διαβολικών πρώην

Οι 7 διαβολικοί πρώην παίρνουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στην πλοκή. Υπάρχει ένα ολόκληρο επεισόδιο αφιερωμένο σε αυτούς που δίνει στους fans την δυνατότητα να τους γνωρίσουν καλύτερα, να μάθουν για τα κίνητρα και τις προσωπικές τους ιστορίες, και, χάρη σε αυτή την προσέγγιση, όπως και με την περίπτωση της Ramona, η σειρά αποκτάει ένα ακόμη επίπεδο αφήγησης. 

Το εκπληκτικό soundtrack της σειράς

Ως μπασίστας στο τοπικό ροκ συγκρότημα, ο κόσμος του Scott, είναι γεμάτος μουσική. Άλλωστε, ήταν και ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της αρχικής ταινίας. Έτσι και στη σειρά, η μουσική παίζει τον δικό της ρόλο στα δρώμενα. Αυτή τη φορά, ο μουσικοσυνθέτης Joseph Trapanese και το ποπ-ροκ συγκρότημα από την Νέα Υόρκη, Anamanaguchi, ντύνουν μελωδικά αλλά και με τραγούδια την σειρά. Η προσωπική αγαπημένη μουσική στιγμή, βρίσκεται στο φινάλε του 2ου επεισοδίου στο διαμέρισμα της Ramona με το κομμάτι που ακούγεται να έχει τίτλο, Fond Memories.

Το βαθύτερο νόημα στις σκηνές μάχης

Οι σκηνές μάχης στο σύμπαν του Pilgrim, όπως και η μουσική, είχαν πάντα μία χαριτωμένη ιδιαιτερότητα. Εδώ, λειτουργούν σχεδόν ως μία μορφή κάθαρσης. Μέσα από αυτές αναπτύσσονται οι χαρακτήρες της σειράς, προχωρώντας παράλληλα την πλοκή μπροστά. Με κυρίαρχο πνεύμα την τρέλα και τον παραλογισμό των σκηνών αυτών, συμβολίζουν κάτι ξεχωριστό για τον κάθε χαρακτήρα, προσκαλώντας αλλά και προκαλώντας τον να έρθει αντιμέτωπος με βαθύτερα ζητήματα που τον ταλαιπωρούν.