Invincible Season 2 Review – Συνεχίζει να είναι ένα από τα καλύτερα superhero σόου!

Οι εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα της 2ης σεζόν
08 Νοεμβρίου 2023 17:27
Invincible Season 2 Review – Συνεχίζει να είναι ένα από τα καλύτερα superhero σόου!

Μετά από δύο χρόνια αναμονής, η animated τηλεοπτική σειρά υπέρ-ηρώων βασισμένη στο ομώνυμο κόμιξ των Robert Kirkman και Cory Walker, Invincible, επιστρέφει για την 2η σεζόν στο Amazon Prime Video, και μας υπόσχεται δράση, καυστικό χιούμορ, ξύλο, αίμα, αλλά και έντονα συναισθήματα. Το 1ο επεισόδιο έκανε πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα 3 θα έρχονται εβδομαδιαία στην streaming υπηρεσία. Στη συνέχεια θα υπάρξει μια διακοπή στα μέσα της σεζόν και έπειτα ο δεύτερος γύρος των επόμενων τεσσάρων επεισοδίων θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024. Η συγκεκριμένη απόφαση για την αφήγηση της ιστορίας πάρθηκε σύμφωνα με τους δημιουργούς, κυρίως, για καλλιτεχνικούς λόγους.

Η πρεμιέρα, λοιπόν, ξεκινάει με μία εντυπωσιακή αερομαχία μεταξύ του Invincible, του Immortal και του Omni-Man, ανάμεσα στα σύννεφα του βραδινού ουρανού με τα λαμπερά άστρα να φωτίζουν στο φόντο. Εκεί, στα πρώτα δυο λεπτά της καινούργιας σεζόν δηλαδή, γίνεται αντιληπτό ότι υφολογικά τουλάχιστον, η σειρά θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα στοιχεία που την έκαναν να ξεχωρίσει στο είδος. Μετά την αιματηρή μάχη, ο Invincible και ο Omni-Man, δίπλα-δίπλα, στέκονται ως προστάτες πάνω από μία κατεστραμμένη πόλη, τυλιγμένη στις φωτιές. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν σε μία εναλλακτική διάσταση, όπου ο Mark συντάσσεται με την πλευρά του πατέρα του.

Στην άλλη Γη, η ιστορία βρίσκει τον Mark συντετριμμένο μετά την προδοσία που βίωσε από το πιο αγαπημένο του συγγενικό πρόσωπο, με έντονη κρίση ταυτότητας, προσπαθώντας να ισορροπήσει τα προσωπικά ζητήματα με τα ηρωικά του καθήκοντα, αλλά και παλεύοντας την ίδια στιγμή με τον κυρίαρχο φόβο να μην καταλήξει στα χνάρια του πατέρα του. Αγωνίζεται να χτίσει από την αρχή την ζωή του ενώ παράλληλα νέες απειλές εμφανίζονται στο προσκήνιο. Όπως για παράδειγμα ο Angstrom Levy, ο ανταγωνιστής της ιστορίας που μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις διαφορετικές διαστάσεις του σύμπαντος.

Ο συναισθηματικός πυρήνας του Invincible, αφορούσε πάντα την σχέση πατέρα-γιού. Στην πρεμιέρα της νέας σεζόν όμως, βλέπουμε με μία πιο συνολική και διευρυμένη ματιά τον τραγικό αντίκτυπο που έχει αφήσει στην οικογένεια Grayson, οι πράξεις του Nolan. Δεν έχουν επηρεάσει αρνητικά μόνο τον γιο τα δυσάρεστα γεγονότα. Βλέπουμε μία μητέρα και σύζυγο, διαλυμένη ψυχολογικά, φλερτάροντας με τα όρια του αλκοολισμού, να προσπαθεί και η ίδια να βρει την δύναμη ώστε να σταθεί στα πόδια της μετά την αδιανόητη προδοσία του συζύγου της.

Μέσα σε αυτό το δυσάρεστο πλαίσιο βρίσκουμε τους χαρακτήρες μας, και το πρώτο επεισόδιο δεν θα μπορούσε να τοποθετήσει τα θεμέλια πιο ιδανικά για τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν. Η κρυφή δύναμη της σειράς είναι η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων της, τα ηθικά διλλήματα, τα προσωπικά αγκάθια και τραύματα του παρελθόντος που κουβαλούν μέσα τους, και γενικότερα η σκοτεινή πλευρά, οι δυσκολίες και οι απαιτήσεις που έρχονται μαζί με την μεγάλη δύναμη. Δεν φοβάται να ακουμπήσει αυτές τις γκρίζες ζώνες, και αυτή η απόφαση έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό ταξίδι ηρωισμού αλλά και ανασφάλειας. Μετά από κάθε πράξη, κάθε απόφαση, στο σύμπαν του Invincible, θα υπάρξουν και σημαντικές συνέπειες, κάποιες φορές, ανεπανόρθωτες.

Με αυτά τα στοιχεία δένεται ο θεατής στο δράμα υπέρ-ηρώων που παρακολουθεί και επενδύει συναισθηματικά στους χαρακτήρες. Στην συνέχεια βέβαια έχουμε και την πλοκή. Κυβερνητική ίντριγκα, κρυφές ατζέντες, τα πάντα οδηγούν σε απροσδόκητες ανατροπές. Υπάρχει ένα δόγμα στο κόσμο του Invincible: μην εμπιστεύεσαι κανέναν.

Όσον αφορά τις μάχες και το gore στοιχείο, οι δημιουργοί φροντίζουν να αποζημιώσουν τους θεατές, προσφέροντας τους σκηνές δράσης γεμάτο ένταση και μπόλικο ξύλο. Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν για την σειρά, η υπερβολική και ωμή βία, μέσα από τις αιματηρές σκληρές μάχες, προσδίδει έναν επιπλέον τόνο δραματικότητας στα γεγονότα.

Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε την εξαιρετική δουλειά των J. K. Simmons ως Omni-Man κι o Steven Yeun ως Mark, οι οποίοι αποδεικνύουν το πόσο έχουν ταιριάξει πάνω τους οι χαρακτήρες που ερμηνεύουν. Η Amazon λοιπόν, με τη συνέχεια του Invincible, επιστρέφει δυναμικά στο είδος των σούπερ-ηρώων σειρών, και μας προετοιμάζει για μία ακόμη δυνατή σεζόν.