One Piece: Η live-action σειρά του Netflix είναι ανέλπιστα καλή – Review

To be continued…
05 Σεπτεμβρίου 2023 11:07
One Piece: Η live-action σειρά του Netflix είναι ανέλπιστα καλή – Review

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες σειρές anime όλων των εποχών, με πάνω από 1.000 κεφάλαια και επεισόδια που εκτείνονται σε περισσότερες από δύο δεκαετίες, είναι το One Piece του Eiichiro Oda, ο οποίος συμμετέχει ως εκτελεστικός παραγωγός στη live-action μεταφορά του ομώνυμου manga του 1997 στο Netflix. Showrunner της σειράς είναι οι Matt Owens και Steven Maeda, και αποτελείται από 8 ωριαία επεισόδια που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του East Blue Saga.

Στην ιστορία γνωρίζουμε τον Monkey D. Luffy, τον νεαρό πειρατή που ονειρεύεται να βρει τον θρυλικό θησαυρό One Piece και να γίνει ο Βασιλιάς των Πειρατών. Στην πορεία, συναντά και στρατολογεί ένα αντισυμβατικό πλήρωμα, ο καθένας με το δικό του τραυματικό παρελθόν, τα προσωπικά όνειρα και τις ιδιαίτερες πολεμικές ικανότητες, αντιμετωπίζουν αμέτρητους εχθρούς, προκλήσεις και εμπόδια στην προσπάθεια αναζήτησης του θησαυρού.

Anime και η μεταφορά του σε συνδρομητική πλατφόρμα στη live-action εκδοχή του. Πονεμένη ιστορία. Αρνητικά παραδείγματα υπάρχουν πολλά εκεί έξω και οι περισσότεροι γνωρίζετε σε ποια αναφέρομαι. Στο σημερινό κείμενο όμως θα σταθούμε σε κάτι διαφορετικό, σε κάτι που για πολλούς αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Θα μιλήσουμε για το One Piece του Netflix που τελικά τα κατάφερε.

Οι περιπέτειες του Luffy και της παρέας του έγιναν οι πρώτοι που έσπασαν την συγκεκριμένη κατάρα και για 8 ώρες ταξιδεύεις μαζί τους, πονάς μαζί τους, πολεμάς μαζί τους, γίνεσαι το αόρατο μέλος του πληρώματος.

Έχει μεγάλη καρδιά η live-action εκδοχή του One Piece, το αντιλαμβάνεσαι από τα πρώτα λεπτά με την εισαγωγή των χαρακτήρων και του κόσμου που ζουν. Ενός κόσμου που βρίθει από θαλάσσια τέρατα, με πειρατές που κατέχουν ιδιαίτερες ικανότητες και δυνάμεις αλλά και έχοντας ανεκπλήρωτα όνειρα και ναυτικούς στο διάβα τους που προσπαθούν να τους σταματήσουν. Ένα θεότρελο σύμπαν από εκκεντρικούς χαρακτήρες και παράξενες τοποθεσίες, διαφορετικούς πολιτισμούς και πλάσματα.

Μία περίπλοκη και λεπτομερής κατασκευή που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι τα όρια της είναι ατελείωτα. Οι δημιουργοί του καταφέρνουν να μας παρουσιάσουν το μέγεθος του μέσα από τα εξαιρετικά πρακτικά και ειδικά εφέ.

Στο καστ του της σειράς θα δούμε τους Iñaki Godoy ως Luffy, τον Mackenyu ως Roronoa Zoro, την Emily Rudd ως Nami, τον Jacob Romero ως Usopp, τον Taz Skylar ως Sanji, τον Morgan Davies ως Koby, τον Jeff Ward ως Buggy the Clown, τον Vincent Regan ως Monkey D. Garp, τον Michael Dorman ως Gold Roger και άλλους. Οι ηθοποιοί δίνουν μία αξιόλογη παράσταση που απεικονίζει τις προσωπικότητες, τις ιδιορρυθμίες και τα συναισθήματα των χαρακτήρων τους, ενώ παράλληλα προσφέρουν έντονες ερμηνείες στις σκηνές δράσης. Η χημεία μεταξύ του κύριου καστ είναι αυθεντική και αποτυπώνει με συγκινητικό τρόπο το πνεύμα της φιλίας και της περιπέτειας που ξεχωρίζει στο σύμπαν του One Piece.

Η ευελιξία της στον τόνο, η ισορροπία που διατηρεί ανάμεσα στις σκηνές δράσεις στο χιούμορ και στις πιο ευαίσθητες στιγμές της, κάνει την σειρά ελκυστική τόσο στο μάτι όσο και στο συναισθηματικό κομμάτι. Είναι εύκολο κάποιος να ταυτιστεί με τους ήρωες της. Θεατές όλων των ηλικιών μπορούν να εμπνευστούν από τα μηνύματα αγάπης, ελπίδας, αποφασιστικότητας αλλά και τον δύσκολο δρόμο επίτευξης ενός παράτολμου ονείρου. Επιπρόσθετα, υπάρχουν στιγμές που ξεφεύγει από την δράση και τολμάει να εμβαθύνει σε βαθύτερα θέματα και κοινωνικά ζητήματα όπως η κυβερνητική διαφθορά και η δυναμική της εξουσίας.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες αστοχίες. Ειδικότερα προς τα τελευταία επεισόδια όπου όλα μοιάζουν κάπως βιαστικά και βεβιασμένα. Ίσως υπάρξουν και αντιρρήσεις για κάποιες από τις ελευθερίες που πήραν οι δημιουργοί της live-action σειράς με σκοπό να προχωρήσουν την πλοκή μπροστά. Επίσης, το αδύναμο CGI “χτυπάει” άσχημα στο μάτι και είναι δύσκολο να το παραβλέψεις μόλις το δεις.

Παρόλα αυτά, η αγάπη, η αφοσίωση και ο σεβασμός που έδειξαν όλοι οι συντελεστές στο αρχικό υλικό και στην κληρονομιά που έχει αφήσει πίσω του το σύμπαν του One Piece, είναι δεδομένη. Κατάφεραν να περάσουν στην μικρή οθόνη το χιούμορ, τη δράση, το δράμα και το νόημα της φιλίας, στοιχεία που έχουν κάνει το πολυαγαπημένο anime να ξεχωρίζει. Προς το παρόν, το Netflix δεν έχει ανανεώσει επίσημα το One Piece για δεύτερη σεζόν, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχει ελπίδα για συνέχεια.