Nioh Video Review

Nioh Video Review

14 Φεβρουαρίου 2017 00:29
Ο κύκνος της Team Ninja...

Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, αυτό το μέσο έχει πλέον ανάγκη από δημιουργίες που δε θα χαϊδέψουν τον παίκτη, αλλά θα τον αγκαλιάσουν, αφού πρώτα «τα βρουν» μαζί του. Έχουμε γεμίσει από παιχνίδια τα οποία μας πιάνουν από το χεράκι και μας οδηγούν προς τον τερματισμό, βήμα προς βήμα, μη και τυχόν χαθούμε ή δυσκολευτούμε. Η Team Ninja ξέρει από παλιά (Ninja Gaiden) πως να ταλαιπωρεί τους gamers, αλλά μιλάμε για την γλυκιά ταλαιπωρία. Έχοντας την ευλογία της FromSoftware και δίχως να κρύβει ούτε δευτερόλεπτο τις επιρροές του από τη σειρά «Souls», το ιαπωνικό στούντιο παραδίδει έναν κλώνο, που όμως σε τελική ανάγνωση φτιάχνει το δικό του χαρακτήρα, τη δική του μοναδική εμπειρία.

Πρόκειται για ένα action RPG, με hack and slash σύστημα μάχης, στο ύφος των Souls. Το σύστημα μάχης είναι ίσως ό,τι πιο βαθύ έχει δείξει η κατηγορία και χαίρομαι ιδιαίτερα που εξέλιξε και άλλαξε με όμορφο τρόπο τη ραχοκοκαλιά των τίτλων της FromSoftware, χωρίς να προσβάλει ή να μεταμορφώνει τερατωδώς το gameplay. Με πλούσιους RPG μηχανισμούς, ατελείωτη παραμετροποίηση στα πάντα και περιεχόμενο που μπορεί να αγγίξει τις 100 ώρες, το Nioh είναι σίγουρα η πρόταση που ο κάθε hardcore gamer αναζητάει.

Τεχνικά άψογο, παικτικά εθιστικό και θεματικό που βασίζεται στην Shengoku εποχή της Ιαπωνικής ιστορίας, ο τίτλος της Team Ninja έχει πολλές συγκινήσεις να χαρίσει. Όπως συμβαίνει σε όλα τα video reviews των Unboxholics, έτσι και εδώ, ό,τι πληροφορία χρειάζεστε για το παιχνίδι, αναφέρεται και αναλύεται στο εκτενές βίντεο του ακόλουθου player.

Συνοψίζοντας : Αν είστε λάτρεις των Souls παιχνιδιών, το έχετε αγοράσει...εχθές. Αν αγαπάτε τους Samurai, τους Ninja και την «παλιά» Ιαπωνία, απλά δεν το χάνετε. Βασικά, αν είστε gamer που παίρνει τα βιντεοπαιχνίδια στα σοβαρά και δε ψάχνει κάτι για να «σκοτώσει» την ώρα του με κάτι ανάλαφρο, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Το Nioh είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι, που δύναται να σας χαρίσει έως και 100 ώρες γεμάτο συγκινήσεις, ιδρώτα και δάκρυα…
Box Art
Tested on : PS4
Developer : Team Ninja
Publisher : Sony Interactive Entertainment
Distributor : Sony Hellas
Available for : PS4
Release date : 2017-02-08
Tags: