Total War: Warhammer Call of the Beastmen DLC Review

Total War: Warhammer Call of the Beastmen DLC Review

08 Σεπτεμβρίου 2016 12:54
Η μάχη συνεχίζεται...

Η συνεργασία Games Workshop και Creative Assembly έφερε τη γέννηση του Total War: Warhammer και υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο βήμα για τις βρετανικές εταιρίες, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δικαίωσε και τις δύο. Και από τη στιγμή που το γνωστό σε όλους studio ανάπτυξης των Total War τίτλων είναι εκείνο που δανείστηκε, αν θέλετε, το πλούσιο fantasy setting της Games Workshop, είναι φυσιολογικό να προσπαθεί να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό το αχανές και γεμάτο ενδιαφέροντες χαρακτήρες σύμπαν. Η Creative Assembly είναι γνωστή για την πολιτική της να κυκλοφορεί πλήθος DLCs για τους strategy τίτλους της και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί το επίσης πετυχημένο Warhammer.

Το Call of the Beastmen είναι το πρώτο μεγάλο DLC του παιχνιδιού που φέρνει ένα ολοκαίνουργιο playable faction για το Grand Campaign, τους Beastmen, μία από τις πιο επιθετικές και βάρβαρες φυλές του κόσμου του Warhammer. Έχοντες στο έμψυχο δυναμικό τους κενταύρους, μινώταυρους και άλλα αποκρουστικά πλάσματα, οι Beastmen είναι μία φυλή που δεν χτίζει πόλεις, δεν χρησιμοποιεί διπλωματία και δε δείχνει κανένα έλεος κατά τη διάρκεια της μάχης. Όπως κάθε φυλή του Total War: Warhammer παίζεται με πολύ διαφορετικό τρόπο από τις υπόλοιπες, έτσι και οι Beastmen έχουν ξεχωριστές ικανότητες που τους κάνουν μοναδικούς σε θέματα τακτικής και close combat. Όσον αφορά τις real time μάχες, έχουν ταχύτατα και πολύ δυνατά infantry units, ικανά να διαλύσουν ακόμα και το πιο καλά στημένο αμυντικό formation του εχθρού.

Ένας ακόμα ενδιαφέρον μηχανισμός που έχουν τα περισσότερα battalions των Beastmen, είναι η ικανότητα τους να κάνουν deployment έξω από τα αντίστοιχα deployment zones τους, κάτι που προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στην τοποθέτηση του στρατού σας και σας επιτρέπει να στήσετε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της μάχης παγίδες και ambushes στον αντίπαλο. Εκεί που οι Beastmen θριαμβεύουν είναι οι μάχες σώμα με σώμα. Σε κοντινές αποστάσεις λόγω και του δυνατού infantry, είναι ανίκητοι και μπορούν να διαλύσουν ολόκληρα τάγματα με πολύ μεγάλη ευκολία. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή γιατί αν η μάχη κρατήσει πολύ, τότε οι Beastmen είναι πολύ ευάλωτοι απέναντι στους late game specialists. Οπότε η συμβουλή που έχουμε να δώσουμε είναι «Χτυπήστε γρήγορα, χτυπήστε δυνατά».

Ωστόσο και το tactical παιχνίδι του faction και η κίνησή τους στο χάρτη έχει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα mechanics. Καταρχάς να τονίσουμε ότι οι Beastmen είναι ένα horde faction, όπως και οι Chaos που γνωρίσαμε σε προηγούμενο expansion. Όσοι έχετε παίξει με τους Chaos, γνωρίζετε το mechanic του proximity attrition ή horde infighting, σύμφωνα με το οποίο όταν δύο horde armies βρίσκονται κοντά ο ένας με τον άλλο δημιουργούνται, σύμφωνα πάντα και με το lore του Warhammer, διαμάχες μεταξύ τους που καταλήγουν στο να σκοτώνονται κάποιοι στρατιώτες και από τους δύο στρατούς (5% attrition σε κάθε στρατό). Οι Beastmen ωστόσο δεν επηρεάζονται καθόλου από το horde infighting κι έτσι μπορείτε να μετακινείτε ελεύθερα τις ορδές σας σε όποιο σημείο του χάρτη και όσο κοντά η μία με την άλλη θέλετε. To expansion περιλαμβάνει και δύο νέους legendary χαρακτήρες, τον Malagor The Dark Omen και τον Khazrak The One Eye ο οποίος έχει και δικό του, ξεχωριστό campaign με τίτλο Eye for an Eye, διάρκειας περίπου 10 ωρών στο οποίο θα πρέπει να οδηγήσετε τον Khazrak στο να πάρει εκδίκηση από τον Boris Todbringer ο οποίος τον τύφλωσε.

Συνοψίζοντας : Το DLC έχει περιεχόμενο το οποίο θα σας κρατήσει απασχολημένους για μερικές ώρες, το faction των Beastmen είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα αλλά πέρα αυτά, προσωπικά εγώ δεν βρήκα κάτι άλλο που να δικαιολογεί τα €19 που ζητάει αυτή την περίοδο η Creative Assembly. Στο δια ταύτα, ωραίο περιεχόμενο αλλά ακριβό πακετό. Σκεφτείτε σαν αγορά σε κάποια πιθανή έκπτωση.
Box Art
Tested on : PC
Developer : Creative Assembly
Publisher : Sega
Available for : PC
Release date : 2016-07-28