Metroid Dread Video Review - Η επιστροφή του κοριτσιού μας! ❤️

Metroid Dread Video Review - Η επιστροφή του κοριτσιού μας! ❤️

01 Νοεμβρίου 2021 13:11
Μια αναλυτική ματιά στο νέο κεφάλαιο της λατρεμένης σειράς

Ένας Metroid fan θαρρώ πως νιώθει αρκετά παραμελημένος από την Nintendo, μιας και ο τρόπος που έχει φερθεί στο franchise η τελευταία, δεν είναι και ο ιδανικός. Όλοι γνωρίζουμε πως τα Metroid δεν είναι και η πιο εμπορική και κερδοφόρα σειρά της εταιρίας του Κιότο, αλλά κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τη σημαντικότητα και την ιστορία που κουβαλάει. Με απλά λόγια, η Nintendo βγάζει πολύ λιγότερα Metroid από αυτά που θα θέλαμε να…καταναλώσουμε.

Η κατάσταση και το ενδιαφέρον της εταιρίας προς το franchise δείχνει να αλλάζει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει κινητικότητα για το επόμενο Prime (το οποίο θα αργήσει, αλλά δεν πειράζει, θα περιμένουμε όσο χρειαστεί), ενώ το Dread έρχεται ως το πρώτο πραγματικά νέο κεφάλαιο σχεδόν μία εικοσαετία μετά! Και όχι απλά έχουμε νέο Metroid, αλλά η Nintendo του δίνει τη δέουσα προσοχή, τα φώτα του marketing είναι στραμμένα προς αυτό, ενώ η κυκλοφορία του Switch OLED βοηθήθηκε πολύ από τη νέα περιπέτεια της Samus. Νιώθω σαν να αποκαταστάθηκε κάτι μέσα μου δηλαδή…

Το Metroid: Dread, λοιπόν, είναι το νέο chapter της λατρεμένης μας bounty hunter. Πρόκειται για ένα κλασικό 2D side-scrolling παιχνίδι, το οποίο όμως κουβαλάει ένα σκασμό από νέους μηχανισμούς. Το gameplay του είναι τόσο πλούσιο που δύναται να «μπουκώσει» τους νέους παίκτες. Εγώ θα δώσω τα εύσημά μου στην Mercury Steam που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της ανάπτυξης, μιας και σεβάστηκε την επιθυμία του hardcore κοινού και παρέδωσε μία εμπειρία με υψηλά επίπεδα πρόκλησης, δεν χαϊδεύει τους παίκτες, ενώ ταυτόχρονα μοιάζει φρέσκο. Μερικές από τις επιλογές του Ισπανικού στούντιο δεν είναι και οι πιο επιτυχημένες, αλλά δε θα τα χαλάσουμε κιόλας, μιας και συνολικά το Dread, εκτός από ένα καλό παιχνίδι, είναι και ένα πολύ καλό Metroid.

Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι το πόσο σημαντικό είναι σεναριακά το νέο κεφάλαιο, μιας και εντός των 10 ωρών που διαρκεί, οι παίκτες βλέπουν τεράστιες αποκαλύψεις, χρήσιμες για τη συνολική εικόνα του lore των Metroid. Επιπλέον, το Dread είναι ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι, η ατμόσφαιρα είναι διαρκώς στην…«τσίτα» και η Samus πιο προβληματισμένη από ποτέ. Τεχνικά, έχουμε να κάνουμε με ένα όμορφο παιχνίδι που τρέχει ομαλά στην υβριδική κονσόλα της Nintendo.

Ακολουθεί ενδελεχή ανάλυση του Metroid: Dread στο video review που ετοιμάσαμε μαζί με τον Γιώργο Πρίτσκα.

Συνοψίζοντας : Το Metroid: Dread είναι εκτός από ένα καλό παιχνίδι, ένα πολύ καλό Metroid. Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή ενός εκ των μακροβιότερων franchises στην ιστορία του μέσου, το οποίο ελπίζουμε να επαναφέρει τη σειρά ξανά στο χάρτη, έτσι όπως της αξίζει. Αν η Nintendo περιποιήθηκε και φρόντισε έτσι το Dread, τότε οι οιωνοί για το Prime 4 είναι πολύ καλοί.
Box Art
Tested on : Nintendo Switch
Developer : MercurySteam, Nintendo EPD
Publisher : Nintendo
Distributor : CD Media S.A.
Available for : Switch
Release date : 08-10-2021