Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 15/08

Οι ταινίες της εβδομάδας
15 Αυγούστου 2019 13:10
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 15/08

Driven | Ο Πρίγκιπας του Καρτέλ

Οι Jason Sudeikis (We're the Millers, Horrible Bosses movies) και Lee Pace (The Hobbit movies, Pushing Daisies) πρωταγωνιστούν στην περιπέτεια μυστηρίου Driven του Nick Hamm, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Colin Bateman.

Η όλη πλοκή εκτυλίσσεται στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στην Καλιφόρνια, εστιάζοντας στην άνοδο του ‘John DeLorean’ (Lee Pace), ενός νέου επιχειρηματία και της βιομηχανίας αυτοκινήτων που έχει, την DeLorean Motor Company. Η ιστορία του παρουσιάζεται υπό το πρίσμα της φιλίας του με τον γοητευτικό, πρώην απατεώνα πιλότο και νυν πληροφοριοδότη του FBI, ‘Jim Hoffman’ (Sudeikis). Προκειμένου ο DeLorean να σώσει τώρα την αυτοκρατορία του που αρχίζει να παρακμάζει, ξεκινά παράνομες δραστηριότητες. Στις όχι και τόσο αθώες αυτές συναλλαγές του τον έχει προτρέψει και ο ‘Hoffman’ του οποίου σκοπός είναι να τον παρασύρει σε μία παγίδα που έχει στηθεί από ομοσπονδιακούς και έτσι να συλληφθεί για διακίνηση κοκαΐνης. Και κάπου εκεί δημιουργούνται τεράστιοι μπελάδες, με επικίνδυνα σκηνικά, απρόοπτα αλλά χωρίς να λείπουν από εδώ και τα ευτράπελα!

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Erin Moriarty (Jessica Jones, True Detective), Judy Greer (Ant-Man, Jurassic World, War for the Planet of the Apes), Isabel Arraiza, και ο Corey Stoll (First Man, Ant-Man, Midnight in Paris).


I Feel Good | Έτοιμος για Όλα

Η κωμωδία I Feel Good των Benoît Delépine and Gustave de Kervern διατυπώνει με βιτριολικό χιούμορ ενδιαφέροντα σχόλια για την μοντέρνα καπιταλιστική κοινωνία και τα κακώς της κείμενα, με τους Jean Dujardin, Yolande Moreau και τον Jean-Benoît Ugeux να ερμηνεύουν κεντρικό ρόλο εδώ.

Η υπόθεση του φιλμ εστιάζει στον σαραντάχρονο ‘Jacques Pora’ (Dujardin), έναν ορκισμένο εργένη ο οποίος επί χρόνια ζούσε με τους γονείς του ώσπου οι ίδιοι του κατέστησαν σαφές πως είναι επιτέλους καιρός να ανεξαρτητοποιηθεί. Έτσι, αποφασίζει να πιάσει την καλή και να γίνει πλούσιος και δημοφιλής όπως ανέκαθεν λαχταρούσε. Συγκεκριμένα, σκοπεύει να στήσει μία κομπίνα σχετική με το πεδίο της πλαστικής χειρουργικής χαμηλού κόστους. Για να επιτύχει το επιχειρηματικό του πλάνο, απευθύνεται στην αδερφή του, ‘Monique’ (Moreau), που διευθύνει έναν ξενώνα για απόρους στην ύπαιθρο. Ο φιλόδοξος άνδρας ξεκινά να μιλά σε όλους για τις ευοίωνες προοπτικές που διανοίγονται μπροστά τους αν προωθηθούν πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τον τουρισμό με τον κλάδο των οικονομικών αισθητικών επεμβάσεων. Τάζοντάς τους ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, βάζει σκοπό να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους να στηρίξουν το όραμά του, προτρέποντάς τους να δώσει ο καθένας τον οβολό του για να ταξιδέψουν σε μία κλινική στην Βουλγαρία όπου το όνειρό τους να γίνουν ακαταμάχητοι μπορεί να γίνει πραγματικότητα!


Too Late to Die Young | Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι

Το δράμα ενηλικίωσης Too Late to Die Young της Dominga Sotomayor Castillo διαμορφώνει έναν ατμοσφαιρικό μύθο εποχής, με τους Demian Hernández, Antar Machado, και την Magdalena Tótoro να αναλαμβάνουν κύριες ερμηνείες εν προκειμένω.

Το εν λόγω project μας μεταφέρει στην Χιλή, μέσα καλοκαιριού εν έτει 1990 όταν αποκαθίσταται εκεί η δημοκρατία. Σε μία απόμερη κοινότητα ζει ένα σύνολο οικογενειών στους πρόποδες των Άνδεων. Όλοι προσπαθούν να οικοδομήσουν κάτι νέο πέρα από τα άγχη του αστικού περιβάλλοντος, ατενίζοντας πλέον με ελπίδα το αύριο έπειτα από την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος. Στην μεταβατική αυτήν περίοδο τρία νέα παιδιά, η δέκα έξι ετών Sofía (Hernández), ο συνομήλικος της, ‘Lucas’ (Machado) και η δεκάχρονη ‘Clara’ (Tótoro) θα κληθούν να διαχειριστούν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα αλλά και τους φόβους της πρώιμης ενηλικίωσής τους ενώ πλησιάζει κιόλας Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Γρήγορα θα αντιληφθούν πως μπορεί να απέχουν από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης όμως οι αβέβαιες καταστάσεις και ο παράγοντας του απρόβλεπτου δεν λείπουν και από την δική τους κανονικότητα.


Mrs Mills | Η Γειτόνισσα

Η Sophie Marceau παίζει και ενορχηστρώνει την δράση της αισθηματικής κωμωδίας Mrs Mills σε σενάριο των Guy-Pierre Bennet και Ludivine Clerc.

Στην κινηματογραφική αυτήν δουλειά της υποδύεται την ‘Hélène’, μία εργασιομανή συγγραφέα μυθιστορημάτων η οποία έχει χτίσει μία ήρεμη και χωρίς αναστατώσεις καθημερινότητα περιτριγυρισμένη από τα βιβλία της. Μία μέρα μαθαίνει ότι θα γειτνιάσει με ένα νέο άτομο (Pierre Richard) στην περιοχή, την κυρία ‘Mills’. Το ενδιαφέρον όμως στην περίπτωση της καινούργιας της γνώριμης είναι ότι ουσιαστικά πρόκειται για έναν απατεώνα ο οποίος ντύνεται σαν μία εκκεντρική Αμερικανίδα ηλικιωμένη και έχει λόγο γι’ αυτό!

Παίζουν επιπλέον οι: Nicolas Vaude, Bastien Ughetto, Léna Breban, Dong Fu Lin, Gaël Zaks και ο Stéphane Bissot.

Έχοντας φτάσει πια στην καρδιά του Αυγούστου, σας ευχόμαστε χρόνια πολλά για σήμερα και καλές προβολές!