Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 07/03

Οι ταινίες της εβδομάδας
07 Μαρτίου 2019 13:04
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 07/03

Captain Marvel

Στην πολυαναμενόμενη action ταινία Captain Marvel της Marvel Studios την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Anna Boden και Ryan Fleck (Mississipi Grind), με την βραβευμένη με Όσκαρ, Brie Larson να καταφτάνει ως η ομώνυμη γυναίκα-υπερήρωας που ακούει και στο όνομα ‘Carol Danvers’.

Η διάσημη σταρ θα ενσαρκώσει την παραπάνω φιγούρα, πιλότο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις και η οποία απροσδόκητα θα βρεθεί στην μέση ενός διαγαλαξιακού πολέμου ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές.

Φυσικά, το βροντερό παρόν δίνουν εδώ οι Samuel L. Jackson και Clark Gregg ως τα επίλεκτα στελέχη ‘Nick Fury’ και ‘Phil Coulson’ της S.H.I.E.L.D., ενώ συμμετέχουν και οι:  Lee Pace, Djimon Hounsou, Lashana Lynch, Gemma Chan, Ben Mendelsohn, Jude Law, Algenis Perez Soto, Rune Temte, και η McKenna Grace.

Το σενάριο επεξεργάστηκαν οι Meg LeFauve (Inside Out), Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy), Geneva Robertson-Dworet (Tomb Raider), Liz Flahive και η Carly Mensch (GLOW).

 

Beautiful Boy | Ένα Όμορφο Αγόρι

Το φιλμ Beautiful Boy του Felix Van Groeningen, που συνιστά ένα δράμα- κρας τεστ για τις οικογενειακές δυναμικές.

Στην εν λόγω παραγωγή του Amazon που βασίζεται στο ομώνυμη βιβλίο “Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction του David Sheff, πρωταγωνιστούν ο Timothee Chalamet (Call me By Your Name, Lady Bird) και ο Steve Carell (Vice, Last Flag Flying). Ο πρώτος ερμηνεύει τον ‘Nic Sheff’, έναν νεαρό που προσπαθεί να καταπολεμήσει τον εθισμό του στις ψυχοτρόπες ουσίες, και ο δεύτερος παρουσιάζεται ως ο ‘David’, ο πατέρας του, ο οποίος ανήσυχος για την όλη κατάσταση και καλείται να βρει τρόπο να βοηθήσει το παιδί του να ξεπεράσουν μαζί την δοκιμασία αυτή. Η ταινία εξερευνά το δέσιμο ανάμεσα σε πατέρα και γιο καθώς και τις δυσκολίες μέσα από τις οποίες φιλτράρονται αυτοί οι δεσμοί.

Το cast συμπληρώνουν οι Maura Tierney, Amy Ryan και ο Jack Dylan Grazer.

 

McKellen: Playing the Part | Ίαν ΜακΚέλεν: Ρόλος Ζωής

Στο ντοκιμαντέρ McKellen: Playing the Part του Joe Stephenson σκιαγραφείται το πορτρέτο του καταξιωμένου βετεράνου ηθοποιού Sir Ian Murray McKellen, με υλικό από το προσωπικό του αρχείο μέσα στα πλαίσια μίας συνέντευξης δέκα τεσσάρων ωρών, ένα ταξίδι στα γεγονότα που ξεχωρίζουν όσον αφορά την προσφορά της λαμπρής αυτής φυσιογνωμίας στο πεδίο της υποκριτικής και του πολιτισμού.

Επιχειρείται λοιπόν, μία εις βάθος ανάλυση σε καθοριστικές στιγμές του βίου και της καριέρας του, με αφετηρία τα παιδικά του χρόνια, την ενηλικίωση έως και την σημερινή ασυναγώνιστη επαγγελματική του πορεία.

Μέσα από τον κινηματογραφικό φακό ξαναζωντανεύουν σκηνές από την ευρεία γκάμα ρόλων που υποδύθηκε υποδειγματικά ο McKellen ενώ διαφωτίζονται οι διαφορετικές πτυχές της αξιοθαύμαστης προσωπικότητάς του.

 

La terra dell'abbastanza | Αδέλφια εξ αίματος

Την δράση του ιταλικού γκανγκστερικού δράματος La terra dell'abbastanza ενορχηστρώνουν οι αδερφοί Damiano και Fabio D'Innocenzo, έχοντας επιλέξει τους Matteo Olivetti και Andrea Carpenzano ως τους βασικούς ήρωες του έργου, ‘Mirko’ και ‘Manolo’αντίστοιχα.

Η όλη πλοκή εστιάζει στους δύο αυτούς κολλητούς που γνωρίζονται από παιδιά. Ζουν φτωχικά με τους δικούς τους στα περίχωρα της Ρώμης. Περνώντας τον χρόνο τους στη σχολή και σε βόλτες που βγαίνουν με το αυτοκίνητο το σούρουπο, μιλούν για τον έρωτα, τις επιτυχίες τους στο αντίθετο φύλο, την μελλοντική τους δουλειά και το πώς θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν όλα όσα ονειρεύονται.

Κάποια νύχτα παρασύρουν κατά λάθος με το αμάξι τους έναν περαστικό και φεύγουν από το σημείο εγκαταλείποντάς τον στην μέση του δρόμου. Το ζήτημα είναι ότι αγνοούν πως το θύμα ουσιαστικά είναι πληροφοριοδότης της αστυνομίας, και ότι κάπως έτσι τους ανοίγεται η πόρτα να γίνουν το δεξί χέρι της εγκληματικής οργάνωσης που ελέγχει εκείνον τον τόπο.

Οι παράνομες συναλλαγές που θα κάνουν, με το χρήμα να ρέει άφθονο από αυτές, θα τους βάλουν ακόμη πιο βαθιά στους κόλπους του υποκόσμου, όμως αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι ο χώρος της μαφίας δεν ήταν τελικά αυτό που επιζητούσαν για να αλλάξει η τύχη τους προς το καλύτερο.

Στο εγχείρημα αυτό εμφανίζονται επιπρόσθετα οι: Milena Mancini, Massimiliano Tortora, Giordano De Plano, Michela De Rossi, Walter Toschi, και ο Luca Zingaretti.

 

L'Empereur de Paris | Ο Τυχοδιώκτης του Παρισιού

Η ιστορική περιπέτεια L'Empereur de Paris του Jean-François Richet, σε σενάριο του Éric Besnard, μας μεταφέρει στην εποχή του Ναπολέοντα, με τον Vincent Cassel να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην περίπτωση αυτήν.

Εν προκειμένω, μας συστήνεται ως ο François Vidocq το μόνο άτομο που κατάφερε να το σκάσει δύο φορές από φυλακές υψηλής ασφαλείας, με την φήμη του να διαδίδεται ταχύτατα σε όλο το Παρίσι. Μετά την τελευταία του απόδραση, ο άνδρας αυτός θα θεωρηθεί από τις αρχές ως νεκρός, κάτι που θα εκμεταλλευτεί καθώς κυκλοφορεί όσο πιο προσεκτικά γίνεται στους δρόμους της πόλης, φροντίζοντας να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Έτσι θα δουλέψει ως έμπορος ενδυμάτων. Ωστόσο, τα φαντάσματα του παρελθόντος τον ακολουθούν παντού αφού πρώην συγκρατούμενοί του θα τον στοχοποιήσουν για έναν φόνο που ποτέ του δεν έκανε. Στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτό, προχωρά σε μία συμφωνία με την αστυνομία. Είναι διατεθειμένος να βρει όλους τους κακοποιούς της περιοχής για να κερδίσει σε αντάλλαγμα την ελευθερία του. Ο Vidocq μεταμορφώνεται σε έναν ιδιότυπο κατάδικο-επιθεωρητή και ξεκινά ένα επικίνδυνο κυνήγι επικηρυγμένων με επίκεντρο την γαλλική πρωτεύουσα.

Το επιτελείο των ηθοποιών συγκροτούν μεταξύ άλλων και οι: Olga Kurylenko, Freya Mavor, August Diehl, Denis Ménochet και ο Denis Lavant.

 

Vision | Κάθε Χίλια Χρόνια

H ταλαντούχα δημιουργός Naomi Kawase, η οποία για το Radiance είχε διακριθεί στις Κάννες το 2017 με το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής, πλέον με το Vision μας ξεναγεί σε μία μαγευτική μυθοπλασία φαντασίας όπου αναδεικνύεται η ομορφιά από τα δάση της Ιαπωνίας, με την οσκαρική καλλιτέχνιδα Juliette Binoche (The English Patient) να αφήνεται σε μία ειδυλλιακή περιπλάνηση και μία μοναδική εσωτερική αναζήτηση.

Η ‘Joan’ η οποία έχει ταξιδέψει σε όλον τον πλανήτη, αποφασίζει να μεταβεί στην πόλη Nara, της Ιαπωνίας ψάχνοντας ένα δυσεύρετο ιαματικό βότανο το οποίο σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση θεραπεύει τον άνθρωπο από οποιαδήποτε πνευματική πληγή αλλά φυτρώνει μια φορά στα 997 χρόνια υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Καθ’ οδόν η εξερευνήτρια αυτήν γνωρίζει έναν δασοφύλακα τον Satoshi (Masatoshi Nagase) ο οποίος παρά την αινιγματική του φύση θα την βοηθήσει να επαναφέρει στην μνήμη της τα περασμένα, και κυρίως την πρώτη της αγάπη την οποία είχε συναντήσει είκοσι χρόνια πριν στο ίδιο ακριβώς μέρος.

 

Under the Silver Lake | Το Μυστικό της Ασημένιας Λίμνης

Στο νέο-noir θρίλερ Under the Silver Lake του David Robert Mitchell (It Follows) ξετυλίγεται το κουβάρι ενός μυστηρίου με φόντο το Los Angeles και πρωταγωνιστή τον Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man, Hacksaw Ridge).

Στο project αυτό της A24, παρακολουθεί κανείς την ιστορία της ‘Sarah’ (Riley Keough), μίας κοπέλας από το Los Angeles τα ίχνη της οποίας χάνονται ξαφνικά ένα βράδυ. Εν προκειμένω, ο Garfield υποδύεται τον γείτονά της, ‘Sam’, ο οποίος έπειτα μία νύχτα διασκέδασης που πέρασαν μαζί, ξυπνάει για να ανακαλύψει ότι η γυναίκα αυτήν έχει εξαφανιστεί. Ο ίδιος υποπτεύεται ότι κάτι άσχημο της έχει συμβεί ειδικά όταν εντοπίζει ένα παράξενο σύμβολο στο εσωτερικό του διαμερίσματός της. Μία συνωμοσία έρχεται στο φως που συνδέεται άρρηκτα με μία σειρά ανεξιχνίαστων εγκλημάτων στους Λόφους του Hollywood.

Παίζουν επίσης οι: Topher Grace, Laura-Leigh, Zosia Mamet, Jimmi Simpson και ο Patrick Fischler.

Εσείς, για ποιό από τα παραπάνω φιλμ θα κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο σινεμά;